• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fesat...

Biri bana da şaka yollu bile olsa aman kırılmasın falan dese alınırım iyilik yapıyorsun öyle söyleyince onu da batırıyorsun gibi oluyor :KK14:

Sizin tembihler gibi konuştuğunuzu düşünmedim çünkü canın sağolsun da demişsiniz. kv niz kasıtlı olarak eşinize söylemiş. sorun çıksın diye..

Velev ki söylediğinizi yanlış buldu o an cewabınızı verip konuyu kapatmalıydı. Daha büyük olan, yaşam tecrübesi daha fazla olan onlar değil mi? Idare etmeyi bizlerden daha iyi biliyor olmalılar. Ama işlerine böylesi geliyor diye düşünüyorum. Istisnalar da var elbet.

Edit: idare etmekten kastım gelinlerini idare etmek değil olayları ve durumları idare etmek.

bende aynı kayınvalideniz gibi yapar ve düşünürdüm.
sonuçta o anda sizin şaka yollu tehdit ettiğinizi bile düşünebilir k.valide.
dikkat et kırılmasın demeniz hiç hoş olmamış gerçekten.:(

kızlar inanın çok öfkeliyim, yine kaynanammm... oğlum sütlaçı çok seviyor diye ona sütlaç yapıyım dedim, sonra evdeki sufle kalıplarına da koyar bi kısmını da fırınlarım dedim pişirdim. gayette güzel olunca aldım kayınvalideme indirdim. önceki günde evdeki yemek takımlarımdan sağlam kalmadığını konusmuştuk, yeni bi takım alacağım demiştim. her neyse ben o sufle kalıplarıyla indirince gülümseyerek dedim kii; anne bunlara dikkat ette kırılmasın. evde sağlam takımın kalmadığını da biliyor. sonra o da kırılırsa ne olacak dedi bende güldüm canın sağolsun dedim. akşamına da eşimi merdivenlerde görünce boş kapları uzatmış melankolikkahve bunlar kırılmasın diye tembihledi , al bunları demişşş... eşimde gelmiş anneme kırılmasın demişsin dedi, şok oldum :KK43: aramızdaki onca dargınlığa kırgınlığa rağmen , ne yaparsam bi şekilde veriyorum ilk defa dikkat eder misin dedim die oğluna yetiştirmiş. bende eşime patladım araya fitne sokmak için bunu mu söyledi dedim tartıştık :KK43:
ayrıca fazla yüz vermişsin..

Madem kirilmasindan korkuyosun ozaman , baska birseye koy ver ..

Bu durumda haksiz olan sensin ..

Esinlede bosuna tartismissin ..

Bence her iki tarafta da hata var. Ama kayınvalide de daha çok sanki. Ne gereği var dillendirmenin? oğluyla eşinin sorun yaşama ihtimaline karşı... yuvada ara açmak çok günah. Büyüklerin daha yapıcı, olgun olması gerekiyor. Sonrada yalnız bir zamanda alsın gelinini karşısına ben senin bu davranışına kırıldım yanlıştı desin. Ne gereği var yani sorunları büyütmenin.. oğlu mutlu mu olacak duyduklarına.

kirilmasin demen hos olmamis aslinda.
kayinvaliden laf soktugunu dusunerek oda altta kalmamis lafi sana iade etmis. esin annem boyle dedi diyerekde akillica davranmamis, sende esin problem cikarmamisken senin problem cikarman dogru olmamis. aslinda yanlis anlamalar ve olaylar zinciri olmus.
ama sunu herkes bilirki koskoca kadina bisey verirkende tembihlenmez bunu herkes yanlis anlar. keske esinizden o kafi duyunca sag duyulu olup kv nin lafiniza kirildigi anlasaydiniz bu kadar kendinizi yipratmamis olurdunuz . bence

açıkçası biri bana kırılmasın dese ben de alınırım.. keşke demeseydin ama ben k.validenin fesatlık yaptığını düşünmedim nedense.. bir bana mı öyle geldi yaw o_O

Eğer k.validen sadece bunu söylemişse sorun yok bence, sonuçta senin söylediğini söylemiş, ama gelin hanım benden bir takımı esirgedi gibi sitemler ettiyse eşini doldurduğunu düşünebilirsin.

kızlar inanın çok öfkeliyim, yine kaynanammm... oğlum sütlaçı çok seviyor diye ona sütlaç yapıyım dedim, sonra evdeki sufle kalıplarına da koyar bi kısmını da fırınlarım dedim pişirdim. gayette güzel olunca aldım kayınvalideme indirdim. önceki günde evdeki yemek takımlarımdan sağlam kalmadığını konusmuştuk, yeni bi takım alacağım demiştim. her neyse ben o sufle kalıplarıyla indirince gülümseyerek dedim kii; anne bunlara dikkat ette kırılmasın. evde sağlam takımın kalmadığını da biliyor. sonra o da kırılırsa ne olacak dedi bende güldüm canın sağolsun dedim. akşamına da eşimi merdivenlerde görünce boş kapları uzatmış melankolikkahve bunlar kırılmasın diye tembihledi , al bunları demişşş... eşimde gelmiş anneme kırılmasın demişsin dedi, şok oldum :KK43: aramızdaki onca dargınlığa kırgınlığa rağmen , ne yaparsam bi şekilde veriyorum ilk defa dikkat eder misin dedim die oğluna yetiştirmiş. bende eşime patladım araya fitne sokmak için bunu mu söyledi dedim tartıştık :KK43:
Sizi haksız buldum ben bu lafa kim olsa kırılır hatta birisi bana yiyecek türü birşey verse ve tabak kırılmasın dese o gelen yiyeceğide almazdım geri verirdim.

Eşiniz size bunu üzgün/sinirli bir şekilde mi söyledi ki, anneme kırılmasın demişsin, tembihlemişsin :KK43: diye.
Öyle değilse neden alınıyorsunuz anlamadım, kadında belki gülümseyerek söyledi, eşiniz de laf olsun diye size iletti.

Patlayan da sizsiniz, fitneyi kim sokmuş oldu şimdi? Kv ile aram bozuksa içimden "aferim, hatırlamış lafımı bu sefer." diye düşünür lay lay diye hayatıma devam ederim.

Oğluna bunu söyleyip size mesaj göndermiş kayınvalideniz.
Kendi elleriyle getirebilirdi ve size dese sende tekrar açıklamış olabilirdin. Ve belli ki kayınvalideniz alınmış ve size getirmemiş, oğluna söyleyerek size mesaj vermiş ve size kendisi getirmeyerek ''Lütfen aşağıya inmesin, getirmesin bi' zahmet'' diyerek göndermiş.

Sahnenizden bunu anlayabildim.

Alt tarafı tabak çanak yani nedir? Antika mı yada manevi değeri mi var ki, kırılmasın vs diyorsunuz.
Siz bu lafı ederek kötü duruma düşmüşsünüz, kayınvalideniz fesattır degildir bilemem ama yanlış bir kelam bu. Karşınızdaki çocuk değil, o evde çocukta yok büyük ihtimal, kayınvalidenizin ay ben bir kırayım şu tabaği diyecek halide yok durup dururken. Keşke vermeseydiniz, laf edeceğinize.
Siz iyi niyetli davranmamışsınız ve karşılığını da bu minvalde görmüşsünüz.

keşke bu kadar ufak birşeyden eşinizle kavga etmeseymıssınız kv nız alınmıs bellıkı

bı kişi tanıyorum çalıştıgım yerde o kadar tatlı dıllıdır kı en zehır lafı tatlı dılle guler yuzle soyler sana sizinki de öyle bir tatlı dillilik olmuş bıraz lütfen bıraz objektıf bakın kvnızın fesatlık yapmadıgını göreceksınız

kac yasinda kadina cocuk gibi tembihlemissiniz hos olmamis. sempatik bi sekilde de demis olabilirsiniz ama aynen sizin anlatmak istediginiz gibi anlamis ne eksik ne fazla.

Yemek takimin bozulmus biraksaydinda sufle takiminda bozulaydi evinin huzuru bozulmazdi bacim sizde agzinizin tadiyla yerdiniz sutlacinizi

Şu erkekleri idare etmeyi bi öğrenemedik. "aaa alınmış mı ben espri yapmıştım" deyiverin, fesatlığını kocanızın yüzüne söylediniz de elinize ne gecti, koca bir huzursuzluk. Ona söyleyeceğime icimde patlatırım daha iyi

Back