Ferritin dusuklugu

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
43
Merhaba herkese.canim cok sikkin.saglik olsun da annemin bugun kan degerlerinde ferritini cok dusuk cikmis.dr kolonoskopi ve endoskopi onermis.insallah sikinti yoktur da basina gelen var mi ?ferritin dusuklugu olup da sikinti olmadigi oldu mu hic?kotu birsey olur diye ic8m daraldikca daraldi.

Endiselenmeyin. Ferritin demir hormonu. Demir ignesi ile yukselir. Veya demir hapı verir doktor.

Benim de hep düşük. Kansızlık yapar.

Endoskopi ve kolonoskopiyi de eger anneniz menapoza girmişse, bağırsak veya midede kan kaybı yapacak.bir yara falan var mi diye istemistir. Üzülecek bir durum yok merak etmeyin.

Endiselenmeyin. Ferritin demir hormonu. Demir ignesi ile yukselir. Veya demir hapı verir doktor.

Benim de hep düşük. Kansızlık yapar.

Endoskopi ve kolonoskopiyi de eger anneniz menapoza girmişse, bağırsak veya midede kan kaybı yapacak.bir yara falan var mi diye istemistir. Üzülecek bir durum yok merak etmeyin.
Insallah bagirsakta bir sikinti olur diye korkuyoeum

Insallah bagirsakta bir sikinti olur diye korkuyoeum

Kan kaçağı yapan bir yara olabilir en kötü. Ama aklınıza kötü seyler getirmeyin. Bütün tahliller bitsin o güne dek bisey düşünmeyin.

Anneannemde de hep kansızlık vardi. Rahmi ameliyatla alındıktan sonra hem de, doktorlar bir neden bulamadi. Hala da aynı. Bazen ilerleyen yaşla beraber vücutta demir emilim sorunlari baş gosteriyor. Benim mesela b12 emilimim olmuyor surekli dodex igne oluyorum. Yani bazen kansizligin sebebi de olmayabiliyor. Doktor iyi bir doktormus ki nedenini arastiriyor.

Allah bütün anneleri korusun:dua:

Merhaba herkese.canim cok sikkin.saglik olsun da annemin bugun kan degerlerinde ferritini cok dusuk cikmis.dr kolonoskopi ve endoskopi onermis.insallah sikinti yoktur da basina gelen var mi ?ferritin dusuklugu olup da sikinti olmadigi oldu mu hic?kotu birsey olur diye ic8m daraldikca daraldi.
Benimki de baya düşüktü sadece ilaç verdi 6 ay kullan gel dedi

Kan kaçağı yapan bir yara olabilir en kötü. Ama aklınıza kötü seyler getirmeyin. Bütün tahliller bitsin o güne dek bisey düşünmeyin.

Anneannemde de hep kansızlık vardi. Rahmi ameliyatla alındıktan sonra hem de, doktorlar bir neden bulamadi. Hala da aynı. Bazen ilerleyen yaşla beraber vücutta demir emilim sorunlari baş gosteriyor. Benim mesela b12 emilimim olmuyor surekli dodex igne oluyorum. Yani bazen kansizligin sebebi de olmayabiliyor. Doktor iyi bir doktormus ki nedenini arastiriyor.

Allah bütün anneleri korusun:dua:
Amin

Kullanin ilacinizi surekli dusuk olmasi da iyi degilmis
Bir iki ay kullanıp bıraktım bi daha da doktora gitmedim. Demir eksikliği önemli bi durum değil tanıdığım çoğu insanda var tabi siz yine de dinleyin doktorunuzu. Halsizlik yorgunluk yapıyor ve üşümenin nedenlerinden biriymiş

Benimde ferritinim hep düşüktür korkma sakın biseyi yoktur dr araştırmak istemiş etrafımda da var ferritini düşük diye endoskopi ve kolposkopi yapılan hiç bisey çıkmadı ilaçlarla düzeldi

Türk kadınında cok büyük oranlarda kansızlık sorunu varmış malesef.

Beslenme şeklimizden mi ırkımızdan mi Allah bilir.

Her ay regl oldugumuz icin de kadınlarda erkeklere nazaran daha fazla görülüyor.

Menopozdan sonraki kansizlikta söylediğiniz gibi araştırma yaparlar.

Ama ciddi bisey çıkması cok cok düşük bir ihtimal. Icinizi ferah tutun.

Gecmiş olsun. Bayanlarda genelde düşük oluyor ferritin. Aslında bu tip durumlarda genelde ilac kullandırıp yükselme olmazsa o tip tetkikleri istiyorlar ama doktorunuz garantici davranmış. Rahat olun, kontrol edilmiş olur.

Ablam da öyleydi tabi o zamanlar çok gençti. Kanser ihtimali olabilir bu kadar düşük nasıl olabilir diye hemen endoskopi kolonoskopi yaptılar ama ablam 10 günde 20 kilo zayıfladı üzüntüden dertten. Neyse şükür hiçbir şey çıkmadı. İlaç kullandı düzeldi. Korkmayın yani :KK66:

Şuan supernatural dan fırlamış gibiyim :)
Şaka şaka.. kullandığım ilacın vitaminin haddi hesabı yok ama renk falan daha normal :) ilacla duzelen bir durum.
Bana ferritin + folik asit verdi ama kimsede görüşmeyen yan etkiler bende görüldüğü için bıraktım hiç uğraşamadım. :) normalde çok kolay düzelebiliyormuş ilaçla öyle anlattı dohtorcuğum :)

Bir iki ay kullanıp bıraktım bi daha da doktora gitmedim. Demir eksikliği önemli bi durum değil tanıdığım çoğu insanda var tabi siz yine de dinleyin doktorunuzu. Halsizlik yorgunluk yapıyor ve üşümenin nedenlerinden biriymiş

niye ki benim de hep çok düşük
yani kullanin saglik icin diye yazmistim.surekli dusuk kalirsa bir suru sikinti oluyor sonucta.ihmal etmemek lazim

Benimki de hep düşük. Üstelik yediklerime de dikkat ederim. Hatta birinde 3.75 çıkmıştı da aile hekimi ‘testi yaptırdığın yerdeki alet bozuktur, bu kadar düşük olma imkanı yok’ demişti ama 1-1.5 sene sonra başka bir şehirde tekrar baktığımda 3 küsür çıkmıştı. Yani baya baya düşük... arada ilaç kullanıyorum, yapacak bir şey yok.

X