Ferritin düşüklüğü yaşayanlar ne gibi etkiler var vücudunuzda ?

kubrakroglu38

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mart 2023
37
26
31
Merhabalar ferritin düşüklüğü yaşıyorum (4) düşmüş istahsizlik halsizlik yorgunluk nefes darlığı yaşıyorum sizlerde ne etkiler var ilaçtan başka neler yapıyorsunuz yükseltmek için

Ben de yoğun baş dönmesi ve ,çabuk yorulma ,saç dökülmesi, aritmi yapıyordu. D vitamini eksikliğinden de yüzümde kahverengi lekeler oluşmuştu.Ilac ile istenilen düzeylere çıkmadığından, hem Ferritin hem B12 iğnesi oldum 3 ay düzenli olarak,haftada bir.D vitamini kapsülü içtim bir de.3 ay sonra istenilen düzeylere ulaşmıştı ,şikayetler geçiyor böylelikle.Simdi yine olcturmem lazım, çünkü istenilen düzeyler öyle durdugu yerde kalmayabilir,takip önemli ama korkudan ölçtüremedim daha 1 seneyi geçti

Ben de yoğun baş dönmesi ve ,çabuk yorulma ,saç dökülmesi, aritmi yapıyordu. D vitamini eksikliğinden de yüzümde kahverengi lekeler oluşmuştu.Ilac ile istenilen düzeylere çıkmadığından, hem Ferritin hem B12 iğnesi oldum 3 ay düzenli olarak,haftada bir.D vitamini kapsülü içtim bir de.3 ay sonra istenilen düzeylere ulaşmıştı ,şikayetler geçiyor böylelikle.Simdi yine olcturmem lazım, çünkü istenilen düzeyler öyle durdugu yerde kalmayabilir,takip önemli ama korkudan ölçtüremedim daha 1 seneyi geçti
Bende de var sizin belirtiler hapla çok etki etmiyor sanki bende mi iğne istesem acaba

Bende de var sizin belirtiler hapla çok etki etmiyor sanki bende mi iğne istesem acaba
Ben 3 ay düzenli olarak hap kullandım, B12 bi tık yükselmişti ama ferritin hiç yukselmemisti, dolayısıyla doktor iğne yazmak zorunda kaldı.Bu arada ben özelden gitmiştim iç hastalıkları doktoruna, devlette iğne yazmamislardi, yazamıyoruz demişlerdi bana,gecmis olsun

Ben 3 ay düzenli olarak hap kullandım, B12 bi tık yükselmişti ama ferritin hiç yukselmemisti, dolayısıyla doktor iğne yazmak zorunda kaldı.Bu arada ben özelden gitmiştim iç hastalıkları doktoruna, devlette iğne yazmamislardi, yazamıyoruz demişlerdi bana,gecmis olsun
Teşekkür ederim . Size de geçmiş olsun

Benim şu anki değerim 12,25 yaklaşık 6 ay kadar ilaç kullandım. Sadece 1 birim artmış. İlaç bağırsak floramı bozdu. Geçmeyen şişkinlik yaptı. Artık ilaç yerine doğal yollardan yükseltmeye çalışacağım.
Belirti olarak yorgunluk, uyku hali, baş dönmesi, soluk renkte cilt.
Geçmiş olsun.

Benim şu anki değerim 12,25 yaklaşık 6 ay kadar ilaç kullandım. Sadece 1 birim artmış. İlaç bağırsak floramı bozdu. Geçmeyen şişkinlik yaptı. Artık ilaç yerine doğal yollardan yükseltmeye çalışacağım.
Geçmiş olsun.
Size de geçmiş olsun doğal olarak yükseltir inşallah

kızlar benimde farittin 6 cıktı ben düşük yapmıstım ondan sontra oldu ve suan ilaç kullnıyorum cok kilo aldım iç sıkı

Merhabalar ferritin düşüklüğü yaşıyorum (4) düşmüş istahsizlik halsizlik yorgunluk nefes darlığı yaşıyorum sizlerde ne etkiler var ilaçtan başka neler yapıyorsunuz yükseltmek için
Merhaba canım bende de mide bulantısı iştahsızlık kilo kaybı unutkanlık uykusuzluk halsizlik keyifsizlik ve diğer belirtiler var. Dr kontrolün de ilaç kullanıyorum. ferritin 11,4 dü folik asit eksiği de vardı çok az. Pekmez tüketiyorum ve Siyah üzüm şimdilik. 2 ay sonra dr kontrolüm var.

Bende senelerdir var midem hassas olduğu için hap da kullanamıyorum. Güncel değerim 6ydı. Değer 10un altına düştüğünde serum şeklinde verebiliyorlar. Özelde 10un üstündeyken de reçete edebiliyorlar ama ilacı kendiniz alıyorsunuz ve biraz pahalı. Ben devlet hastanesindeki doktora durumumdan bahsettim o yüzden serum olarak yazdı. Günübirlik hastaneye yatışınız yapılıyor öyle alıyorsunuz çünkü alerji riski var. Birkaç gün sarsıyor ama mide ağrıları çekmekten bin kat iyidir. Sürekli ferittin düşüklüğü yaşıyorsanız ve regl kanamanız yoğun oluyorsa sebebi bu olabilir kadın doğum uzmanına görünmenizi tavsiye ederim. Kadınların çoğunda var bu durum maalesef

çok geçmiş olsun hepimize bunla yaşamayı öğreneceğiz ama insanı fena süründürüyor. Benim ferittin 5 kadar düşmüştü ama hiç serum vermedi devlet hastanesi. Hatta serumu bile ben burdaki arkadaşlardan öğrendim bir daha düşerse o kadar bende serum isteyeceğim. Haplarla sıvılarla çok uzun sürüyor.

Bıkac ay önce 3 tü
Yogun unutkanlık,yogun sac dokulmesı
Halsızlık ,uykumu alamama hersey var
Ama benım 20 senedır boyle düzelmıyor
Ilac verıyorlar 2 ay kullanıyorum bır bırım artıyor
Mıdeme filan ıyı gelmıyor bırakıyorum
Gecen yıne kan verdım
D vıtamını ve folık asıtte cok düşüktü
Sımdı onlar ıcınde ılac verdıler bakalım kac gun kullanıcam.

Serumu bana önerdiler
Saglık ocagı doktoruma soyledıgımde ani ölüm şok filan sacmaladı
Bende oanık atak be anksıyete var dahada yaptırmam zaten
Ama hangı doktora gıtsem sen tam o ılaclık hastası dıyor .. belkı yaptırsam düzelirdim

Bıkac ay önce 3 tü
Gecen yıne kan verdım

Serumu bana önerdiler
Ama hangı doktora gıtsem sen tam o ılaclık hastası dıyor .. belkı yaptırsam düzelirdim
İğne olmayı önerdi mi peki doktor? O da 2 ay gibi her hafta 1 doz kan iğnesi bir doz b12 iğnesi olarak yaptiriyorsunuz. Yan etkisi yok sadece hafif morluk olabiliyor kalçada.Iyi de yükseltiyor değerleri.

Bıkac ay önce 3 tü
Gecen yıne kan verdım

Serumu bana önerdiler
Kontrole gitmemiz lazım ilaç kullandıktan sonra ama düzeldik diye gitmiyoruz sonra değerlerimiz paaat yine düşmüş oluyor. Serum biraz tehlikeli hastane de yatış işlemi oluyor alerjik reaksiyon gösterir ya da başka bir şey. İğnesini kullanmak daha mantıklı kalça morarır acır ama geçer sonra. Ama ne ilginçtir ki çok düşük olunca bana iğne de vermediler :KK70:

Benim sınırdan bir tık düşük. Normal sinir 15-200 arası ama benim 14
Kontrole gitmemiz lazım ilaç kullandıktan sonra ama düzeldik diye gitmiyoruz sonra değerlerimiz paaat yine düşmüş oluyor. Serum biraz tehlikeli hastane de yatış işlemi oluyor alerjik reaksiyon gösterir ya da başka bir şey. İğnesini kullanmak daha mantıklı kalça morarır acır ama geçer sonra. Ama ne ilginçtir ki çok düşük olunca bana iğne de vermediler :KK70:
çıktı. Doğal yollarla yuseltmeyi düşünüyorum. Ne gibi besinler almamız gerekiyor?

Benim sınırdan bir tık düşük. Normal sinir 15-200 arası ama benim 14

çıktı. Doğal yollarla yuseltmeyi düşünüyorum. Ne gibi besinler almamız gerekiyor?
Pekmez günde iki ya da bir defa.
Karadut özellikle şeker pancarı kara üzüm e vişne suyu ev yapımı aklımdakiler bunlar canım. Çok fazla düşük değilmiş ama takviye besinlerle yükselir: Geçmiş olsun

Benimde düşük halsizlik uyku hali yorgunluk saç dökülmesi hepsini yaşıyorum şu an bi an önce sonuçları gösterip ilaç tedavisine başlamam lazım

Geçmiş olsun.
Yükseldi mi

Benim ferritin 10 ve d vitamini de 10 , B12 160larda ve her yıl ilaç kullanıyorum. Yıllar önce sağlık ocağında b12 iğneleri vuruluyordum artık kullanmıyorum hap tercih ediyorum

K kubrakroglu38 sizin değer baya düşük çıkmış, geçmiş olsun yükselir umarım. Düzenli beslenmek lazım. Adet kanamalarında da kan gidiyor malum. 10 kadından 9unda demir eksikliği oluyor. Ben belirti olarak göz kararması, baş dönmesi, karıncalanma uyuşma, üşüme,halsizlik hissediyorum, tenim çok soluyor. İlaçları içince çok daha rahat kalkıyorum yataktan. Enerjim yerine geliyor. Yüzüme renk geliyor biraz kirmizilasiyor

X