Ferritin (demir eksikliği)tedavisinde neler yapmalıyız lütfen yazar mısınız?

sevecen_29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
1.044
498
53
Ferritin (demir eksikliği)tedavisinde neler yapmalıyız lütfen yazar mısınız? Ferritin 4,11 cıktı. Dr düşük dedi. Ferrosanal duodenal verdi günde iki sabh ve akşam olmak üzere dedi. Çayı içmeli miyim günde 4-5 bardak içiyordum. Doktora sormadım.

çay kansızlık yapar derler ama bartmaya gerek yok bence açık iç sende canım. demir eksikliğini ne tetikliyor buna bakmadımı dr. ? mesela folik asit b12 eğer eksikse bunlarda kansızlık yapıyor. üçü birlikte değerlendirilmeli ve 3 takviyeyide almalısın. ilaç ve iğneleri var. bazı bünyeler böyle ilaç kullanırken gayet iyi, bırakınca yine aynı. sen gebelik falan mı düşünüyorsun ?

çay kansızlık yapar derler ama bartmaya gerek yok bence açık iç sende canım. demir eksikliğini ne tetikliyor buna bakmadımı dr. ? mesela folik asit b12 eğer eksikse bunlarda kansızlık yapıyor. üçü birlikte değerlendirilmeli ve 3 takviyeyide almalısın. ilaç ve iğneleri var. bazı bünyeler böyle ilaç kullanırken gayet iyi, bırakınca yine aynı. sen gebelik falan mı düşünüyorsun ?
evet gebelik düşünüyorum.Demir eksikliğide iyi değilmiş. bENimkide cok cok düşük.

ferrosanal dudorenal kapsül hap verdi.

benım demir 11,ferritin 7 seviyesinde..
ferrosanol duedonal kapsül kullanıyordum..ferritin 7ye düşünce gynoferrosanol kapsüle geçtim..günde iki tane içiyordum..kabızlık yapınca gunde 1e düşürdüm..

sabahları taze sıkma portakal suyuna 1 çay kaşığı pekmez atıyorum..emilimi artttırıyor tavsiye ederim..çayı bırakmalısın..
akşamları muhakkak yeşillik bol tüketiyorum..yeşilliklerdede demir bulunuyr..

Benim de Ferritinim düşüktü, Dr ferro sanol verdi, 3-6 ay arasında kullanmamı söyledi. Araştırmalarıma göre siyah çay birebir Demir eksikliği yapmıyor ama Demir'in kandaki emilimini azaltıyor, ben bu ilacı kullanırken çay içmiyorum, süt ürünlerini çok tüketmiyorum çünkü ilacın etkisini azaltıyomuş, C vitamini ilacın başarısını arttırıyor, sebze meyve her gün, haftada iki kere de et yemeye özen gösteriyorum (hiç yemezdim sevmiyorum:110:) badem, fındık, fıstık bunları da ara öğün yapıp Demir oranını destekleyebilirsin ama C vitamini şart

Back