Ferritin değerini yukseltebilen var mı?

Gif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
2.498
4.510
39
Sindirim sorunlarım var. Bundan dolayı mı bilmiyorum ama ferritin değerim geriye dönük baktığımda nerdeyse 10 yıldır düşük. Yaşam kalitem de düşük haliyle.. bir ara doğum zamanı kan serumu almıştım. O zaman iyiydi bir tek. O zaman enerjim de çok iyiydi.
Takviye kullanıyorum. Hatta evdeki takviyelerim bitsin şu pahalı olanlardan alacağım. Yiyecek ile etkileşime girmeyenlerden.
Bunun dışında neler yapabilirim.
Bir sürü doğal yol da var ama doğrudan değerlerini yükseltmis kişilerden tavsiye almak istiyorum.

Bildim bileli düşük benim, zaman zaman o kadar düşüyor ki damardan hem kan hem demir alıyorum bir süre götürüyor sonra yine düşüyor. İlaçla toparlanamıyorsa özelden damardan almanı tavsiye ederim

Evet oreferon kullanıyorum demir için. Her yıl 1 kere rutin kontrol yapıyorum. Ama bu yıl 3 kere kan verdim bir arkadaşım damardan kan alıyordu ben hiç denemedim. Damardan olunca daha çabuk yükseliyormuş

Harnup pekmezi tüketin, Trabzon hurması, muz, ıspanak da demir içeriyor. Demir içeren meyve ve sebzelerin listesine bakın mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…