- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.977
- 248
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Toz pembe de bakiyor olmak istemem duruma ama, eger ki bir pku vakasi olsaydi muhakkak simdiye kadar bir belirti verirdi. Hatta simdiye kalmaz 1 yasinda falan tum karakteristik ozellikleri de otururdu. Bir doktor olarak soyluyorum bunu,bence bicbir sey cikmayacak. Her cocuk ayni zamanda konusacak degil ya,benim de 23 aylik oglum var,burada okuyorum baska cocuklar şakır şakır cümle kuruyormus benimki daha iki kelimeyi yanyana getirmiyor, bıdı bıdı bir seyler konusuyor ama anlamiyoruz bazilarini.
Merhaba benim oglumda ayni evrelerden gecti bilgim var bu konuda. Yalniz anlamadigim şu 22 aylik olana kadar yuksek cikmadi da simdi mi yuksek cikti? Dogum sonrasi topuk kani alinmadi mi? Alindiysa cikan degerleri yazarsaniz yardimci olabilirimBunları duyan bilen yaşayan birileri var mı
İnternette oku oku olmuyor karşılıklı soru sorabileceğim birileri lazım
22 aylık oğlumda fenilalanin değeri yüksek çıktı. İnternette okuyorum kalıtsaldır diyor, anne yada babada birlikte olduğu zaman mı baskın olur bu gen? Önümüzdeki hafta metabolizma bölümüne muayeneye götürcez oğlumu.
İnşallah diyorum laboratuvar ölçümü yanlıştır. Değer 216 çıktı referans aralığına göre çok çok yüksek bi değer
Yani ne sorcam onu dahi bilemiyorum o kadar mı kötü bişey
İnşallah canım inşallah. İnternette belirtilerine bakıyorum hiçbiri uymuyor
315 degeri 5.5 gibi bi degere denk geliyor. Yani fenilketonuri degil de hiperfenilalaninemi. Kani verdiginizde oglunuz herhangi bi hastalik geciriyomuydu grip vs. Sadece konusma geriligi fenilketonuri olamaz. 22 aylik bi cocuk fenilketonuri hastasi olsaydi şimdiye kadar zeka geriligini fazlasiyla gosteriyor olurdu. Dogum sonrasi beslenmelerin akabinde kusma, idrarda küf kokusu, mental gerilik vs bi cok yonden belirti vefmesi gerekiyodu. Degigim gibi 5.5 degeri cok yuksek bi deger degil. Şu an 8 olana kadar cocuklar sadece kontrol ediliyor belirli araliklarla. Diyet yapmiyorlar. Onun icin konusma geriligi buna baglanamazFiziksel olarak hiçbir sorunu yok vaktinde döndü vaktinde emekledi. Hatta vaktinden önce yaptı bunları. Çok tv izlediği için şuan sadece uyaran eksikliği tanısı var ama tvyi kapattık ilgi alakayla hemen düzelmeye başladı. Yani 2 yaşına girecek şimdiye kadar mutlaka belirgin şekilde belli olmaz mıydı.
Sonucu daha dün aldık bana ve eşime bu test yapılmadı
Benim oglumun en yuksek degeri 240 yani 4 civari. Diyet yok. Yalniz soyle bi durum var. Cocuk hasta oldugunda ozellikle atesli hadtalikta fenilalanin degerinyukselebiliyor. Testi tekrar yaptirin ama cocugunuz fenilketonuri hastasi degil rahat olun. Hiperfenilalaninemi olabilir. O da dusuk bi ihtimal.
Canim 216 3.5 gibi bi deger. Fenilketonuri degil bebegin rahat ol lutfen. Bizim en son temmuzda degerimiz 4 cikti. Bi sene sonra kontrole gelin dediler. Cocugun 22 aylik ve erkek bebek di mi? Konusma geriliginden kastin nedir? Benim oglum 23 aylik olana kadar cok fazla konusmazdi yani sadece tek heceli bi kac kelime. Anne baba su ver gibi. 23 aylik olduktan sonra bir basladi daha susmuyo şu an 30 aylik ve buyuk insan gibi konusuyo. Oglun kac kelime konusuyo ve tek heceli miTopuk kanı verdik 5 günlükken. Sağlık ocağınıda aradım sabah, geri haber gelirdi mutlaka sıkıntı olsaydı dediler topuk kanında. Demekki normal çıktı. Değer kaç bilmiyorum sağlık bakanlığını arasam söylerler mi acaba
Oğlumun değeri 216 çıktı bu arada
Canim 216 3.5 gibi bi deger. Fenilketonuri degil bebegin rahat ol lutfen. Bizim en son temmuzda degerimiz 4 cikti. Bi sene sonra kontrole gelin dediler. Cocugun 22 aylik ve erkek bebek di mi? Konusma geriliginden kastin nedir? Benim oglum 23 aylik olana kadar cok fazla konusmazdi yani sadece tek heceli bi kac kelime. Anne baba su ver gibi. 23 aylik olduktan sonra bir basladi daha susmuyo şu an 30 aylik ve buyuk insan gibi konusuyo. Oglun kac kelime konusuyo ve tek heceli mi
Bide anlamadigim nokta şu. Doktor hangi amacla fenilalanin degerine bakma geregi duydu? Hangi belirti onu suphelendirdi? Cunku 22 aylik bi bebege hic bi doktor eger suphelendigi ozel bi durum yoksa rutin testlerde fenilalanin degerine baktirmaz. Doktorunuza sormadiniz mi neden bakildigini?
Facebook un varsa deniz yilmaz atakay ile gorusursen o geri donus yapip gerekli bilgileri verir. Ismini google da arattiginda kim oldugunu ogrenebilirsin zaten. Icini derah tut. Gercekten yuksek bi deger olsaydi hacettepeye kos derdim cunku bir gun bile cokk onemli bu hastalik icin
nick merhaba..geçmiş olsun canım..hiç bilmediğim bir konu ,ama tek bildiğim googledan okudukça insnaın içi kararıyor,acaba öyle mi oğlumda da var mı diyor insan..ne zaman gideceksiniz tekrar doktora?
Geçen göz seğirmesi için bakacak oldum ms yazıyordu yaa, net lanet birsey olabiliyor
ayy Allahda seni güldürsün yeminlen nete bakma bakma diye elimle diğer elimin bileğini tutyorum engel olmayaıp yazıyorum sonra kendimi rengim gitmiş prof, araştırma hastanesi ararken buluyorum okuyup okuyup hayat bitti diyorum.teşhisi koysunlarda yatırıyolarmı artık gömüyolarmı bitsin neyse ne derken buluyorum.
canım benim oğlumda hipotrodi vardı.topuk aknında çıkmadı bizimkisi 35 günlükken hafif ateş oldu götürdük bu teşhisi koydular.neden dedim topuk kanından çıkmamıştı.o dönemin en iyi gazide bir dr si vardı dediki ilk 15 gün bebekler anneden aldıkları hormonları kullanırmış o yüzden testler normal çıkmış dedi.çok şükür 4 yaşında bitti tedavimiz.Oğlumda hipotiroidi var doğduğundan beri ilaç kullanıyor. Tsh ilaç ile olması gereken değerlerde şuan. Oğlumda çok fazla tv izlettirdiğim için uyaran eksikliği oluştu. Bunun için çocuk gelişimi uzmanına ve çocuk nörolojiye muayene oldu. Otizm belirtileri taşıyordu, şükürler olsun değilmiş. Nöroloji doktoru konuşma gecikmesini baz alarak bütün tahlilleri yaptırdı hem kan hem idrar olarak. Aynı zamanda EEG de çekildi. Fiziksel olarak herhangi bişey var mı diye kontrol amaçlı yapıldı, bütün testler d vitamini falanda dahil. Bizi fenilalanin yüksek olduğu için metabolizma bölümüne yönlendirdi. Ben şehir dışındayım kontroller ankarada yapılıyor. Ben de tabi doktorlarla görüşemediğim için internette aradım herşeyi. Fenilkötönüri falan diye okudum işte. Yani ne okuyacağımı bile bilemedim aslında bu yüzden buraya yazdım. İyiki de yazmışım
Dediğin kişiye yazıcam çok teşekkür ederim
gazi hastanesine Pet mr cihazı gelmiş gidiyim şu cihaza gireyim diyorum artık kurtulurum belki paranoylardanAynen aynen konu sahibi yakın arkadaşım bilir o beni,panik atak var bende şimdi ciddi ciddi ilaçlı Mr çektirmeyi düşünüyorum ms için huy geldi be canım lanet gelesice net
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?