- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.977
- 248
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
çok geçmiş olsun canım neydiki şikayetinizde gittiniz dr ye
Pardon canım konuyu bölmek istemem ama yeni doğduğunda fenilketönüri için test yaptırmamışmıydınız? Bebek 3 _ 5 günlükken yapılıyor ya bi problem yoktur inş. Topuk kanı alındığında benim oğlum için de şüpheli demişlerdi testi tekrar ettik bi sorun çıkmadı Allah a şükür . Sizinki de öyledir inşallah...
benim oğlum 3 yaşında konuşmıştu anne baba dışında pek bişi söleyemiyordu.kreşe vermemizi tavsiye ettiler ilk gün öğretmene oğlum su diyemez ağzıyla işaret edebilir demiştir ona işareti görünce su verin lütfen demiştim.öğretmende olmaz ya su der yada su falan yok demişti şakayla ne üzülmüştüm hep aklımda. çok geç konuştu benimkide.
canım bir arkadaşım oğluda doğumundan itibaren her şeyi geç yaptı çocuk baya bir geç ama oturamıyordu 1 yaşında oturdu normalde 6 aylık destekli oturur ya bebek.konuşma beş yaşında vs vs.sonuç ne tahliller ne tetkikler çocuk şimdi 4.sınıfta normal bi çocuk.inşallah hiç bir şeyi yoktur.ailene sor geç konuşan varmı muhaka biriniz geç konuşmuşutr.
Evet canım işte bizede 15 günlük olduğunda tel gelmişti kan şüpheli diye o yüzden tekrar etmiştik . Bi sorun yoktur inşallah siz de de tek başına geç konışmak fenilkötönüri için bi belirti vermez sanıyorum ayrıca hastalık çok ilerledipinde bebepin çişinde kötü koku olcağını söylemişti doktorumuz vede gözbebeklerinde sarılık olacağını bunlar yoksa tek. Başına böyle bi hastalık değildir umarım bidaha yenileseniz testi içiniz rahatlar. Ayrıca topukkanına sağlık bakanlığı tel inden ulaşabilirsiniz .5 günlükken sağlık ocağında verdik topuk kanını. Eğer bi sorun olursa bize haber veriyorlar dedi ebe, sıkıntı yoksa tahlil bize geri gelmiyor dedi. Ve hiç aranmadık. Yani böyle bi rahatsızlığı varsa topuk kanında da çıkması gerekmez miydi dimi Acaba o ilk topuk kanı testine ulaşma imkanımız oluyor mudur kafam allak bullak
İİnşallah bi sıkıntı yoktur ama şuanki en büyük sıkıntı fenilalanin değerinin çok yüksek çıkması. Yani konuşması falan sağlıklı olsun da inşallah vakti gelince konuşacaktır
Evet canım işte bizede 15 günlük olduğunda tel gelmişti kan şüpheli diye o yüzden tekrar etmiştik . Bi sorun yoktur inşallah siz de de tek başına geç konışmak fenilkötönüri için bi belirti vermez sanıyorum ayrıca hastalık çok ilerledipinde bebepin çişinde kötü koku olcağını söylemişti doktorumuz vede gözbebeklerinde sarılık olacağını bunlar yoksa tek. Başına böyle bi hastalık değildir umarım bidaha yenileseniz testi içiniz rahatlar. Ayrıca topukkanına sağlık bakanlığı tel inden ulaşabilirsiniz .
nickim konuyu yeni gördüm.canım tek belirti konuşma geriliği mi?
yani benim bildiğim zaten topuk kanı ölçümünde bu değer ortaya çıkıyordu.çok da bilgim yok o yüzden yardımcı olamıyorum.
netten mutlaka bakmışsındır belirtileri var mı ki?
Herhangi bi rahatsizligi var mi bebisin? Dogdugundan beri yuksekse fenilalanin, zeka geriligi,küçük kafa,acik ten ve acik goz rengi gibi bulgulari olur. Motor gelisimi gec olur vaktinde donemez oturamaz yuruyemeZ. Bunlardan biri mi vardı sizde ki fenilalanin bakildi?
İçini ferah tutbrnce bişeyi yok kuzunun çok tan belli olurdu bence ben tv de izlemiştim gayet açıklayıcıydı sende bi netten bak istersen trt diyanette önce çocuk diye bi sağlık prog. İzlemiştim bi arat istersen hem kalıtsalsa sizlerde yok sa nasıl olcak ikinizde taşıyıcı değilseniz sonuç iyidir umarım beni. Görümcemn oğlu tam 4,5 yaşında konuştu sıkma canını vakti gelince konışur annesiiFiziksel olarak hiçbir sorunu yok vaktinde döndü vaktinde emekledi. Hatta vaktinden önce yaptı bunları. Çok tv izlediği için şuan sadece uyaran eksikliği tanısı var ama tvyi kapattık ilgi alakayla hemen düzelmeye başladı. Yani 2 yaşına girecek şimdiye kadar mutlaka belirgin şekilde belli olmaz mıydı.
Sonucu daha dün aldık bana ve eşime bu test yapılmadı
bence 22 aylık olana kadar mutlaka başka belirtileri de olurdu.öyle düşünüyorum.
İçini ferah tutbrnce bişeyi yok kuzunun çok tan belli olurdu bence ben tv de izlemiştim gayet açıklayıcıydı sende bi netten bak istersen trt diyanette önce çocuk diye bi sağlık prog. İzlemiştim bi arat istersen hem kalıtsalsa sizlerde yok sa nasıl olcak ikinizde taşıyıcı değilseniz sonuç iyidir umarım beni. Görümcemn oğlu tam 4,5 yaşında konuştu sıkma canını vakti gelince konışur annesii
İnşallah laboratuvar ölçümü yanlıştır diyorum yani öyle olsa topuk kanı 5 günlükken alındı ordada yüksek çıkmaz mıydı sağlık ocağını bile aradım demin
Fiziksel olarak hiçbir sorunu yok vaktinde döndü vaktinde emekledi. Hatta vaktinden önce yaptı bunları. Çok tv izlediği için şuan sadece uyaran eksikliği tanısı var ama tvyi kapattık ilgi alakayla hemen düzelmeye başladı. Yani 2 yaşına girecek şimdiye kadar mutlaka belirgin şekilde belli olmaz mıydı.
Sonucu daha dün aldık bana ve eşime bu test yapılmadı
çıkardı tabii,kanı yeniden alırlardı.sen içini ferah tut bence bir şeyi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?