fena halde psikolojimi bozdular

ne yapmalıyım?

• sizin fikriniz

OY: 1 100,0%
  • ne yapmalıyım?

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    1
Ben buna engel olamıyorum. Zaten bu yüzden daha çok üzülüyorum gelecegim den hiç umudum yok bu yasananlardan dolayi

O kadar sorunlu bir aileyseniz bir psikoloğa gitmende fayda var. Geleceğini kimse ellerine koymuyorsa kazıya kazıya alacaksın. İnsanlar sana acıdığı için yardım etmeyecektir. Sende bir ışık gördüğünde yardım edecektir. Ayrıca ailesi değer vermiyorsa başkası neden versin demişsin. Zamanında benimde sorduğum bir soruydu ama soru yanlış. Milletin sana değer vermesini bekleme. Sen zaten değerlisin. Yaşayacağın hayat zaten değerli. Bunu daha iyi bir yere getirmek senin elinde. Çaresiz hissetme kendini. Çaresiz değilsin. Ailenin yada çevrenin sana biçtiği hayatı yaşamak zorunda değilsin.

Yok canım Ailem geri kafalı olduğundan buna izin vermediler
Bu senin hakkın, izin istemeyeceksin. Kaç yaşındasın atladım galiba?
Dersini çalışacaksın. Kazanacaksın okulu ve o evden çıkacaksın. Bu arada birikim yapmak için basit nitelik gerektirmeyen bir işe gir. Bursun yada kredin çıkana kadar idare edersin.
Ailenden bu kadar şikayetçiysen bunu yapacaksın mecbursun...

Evet bu cok doğru. Böyle bir ailede aklımı derse vermem mümkün değil.

Evet bu cok doğru. Böyle bir ailede aklımı derse vermem mümkün değil.
Senin iyi koca seçecek muhakeme kabiliyetin var demek. Ne kadar güzel. Evlen tabii ya. İnsanlar yıllarca evli kalsa bile eşini tanımazken, sen hayatın için doğru olan karara puslu gözlerle bakıyorken iyi kocaya nasıl karar vereceksin?
Koca evine gidince kendi ailenle olduğundan iyi bir hayat yaşayacağının garantisi var mı?
Neden kendini bir yangından diğer yangına atmayı istiyorsun? Daha kolay diye mi?
Allah kolaylık versin. Hayırlı işler...

Valla ne ortamlarda okuyan insanlar var.
Sizin eşiniz sizi bağlar ama sizin şansınız varmış yine de bunu psikolojisi çok düzgün olmayan birine önermemelisiniz.
Ben evlenip okumaya çok pozitif bakmıyorum bu arada ögrenci yalnızca öğrenci olmalı bana kalırsa.Kocalar kaçmıyor herhalde önce okuyun sonra evlenin.Yoksa kaçıyor mu?

ailem geri kafalı okutmadılar demişsin, o aile senin çalışmana da izin vermez öyle görünüyor, ayrı eve hayatta çıkamazsın. anca evleneceksin. kocanda ailen gibi geri kafalı olmazsa okursunda çalışırsında. evlendim diye de güvenme. yarın boşanırsan yine ailene döneceksin, fırsatın varken oku çalış. geri kafalı olmayan birini bulmaya çalış. o evden çıkmadan mutlu olamazsın

E="Nalet Kaynana, post: 49135364, member: 716150"]ailem geri kafalı okutmadılar demişsin, o aile senin çalışmana da izin vermez öyle görünüyor, ayrı eve hayatta çıkamazsın. anca evleneceksin. kocanda ailen gibi geri kafalı olmazsa okursunda çalışırsında. evlendim diye de güvenme. yarın boşanırsan yine ailene döneceksin, fırsatın varken oku çalış. geri kafalı olmayan birini bulmaya çalış. o evden çıkmadan mutlu olamazsın[/QUOTE]

evet bunu bende biliyorum ama napim elimden bişey gelmiyor tek care evlilik gibi. Ama dedigin gibi iyi birine denk gelmem gerekiyo

canım haklısın ama onunkide farklı bir bakış açısı. Iyi yönden bakmış olaya. Elbetteki eğitim Durumu önemli kendi ayaklarimiz üzerinde durabilmemiz için
..

Fazla optimist bir bakış o.
Meşhur bir laf vardır erkekler söyler. Ananın evinde de mi böyleydi? İşte "ananın babanın evinde okumadın ben mi okutacağım seni " diyen bir kocaya düşmeyeceğinizin garantisi yok. Evlenmeden önce "okumana izin vereceğim" deyip sonra 180 derece çark edecek bir koca olmayacağı ne malum?
Bir insan kendini kurtarmak adına bir ateşten diğer ateşe kendini atmamalı diyorum. Bu son mesajımdır.

Okuyabilmenin bir yolu yok mu
tek çare okuyup meslek sahibi olup ayaklarının üzerinde durman
ha iş sahibi olabiliyorsan akşamları da okumayı denersin
ailen okadar mı katı

Mesleğiniz nedir?

Elbette ki kaçmıyor, fakat karşısında düzgün biri çıkarsa ay yok ben ögrenciyim suan evlenemem sen git bi 4 sene sonra gel demesi de cok sacma olur değil mi

Elbette ki kaçmıyor, fakat karşısında düzgün biri çıkarsa ay yok ben ögrenciyim suan evlenemem sen git bi 4 sene sonra gel demesi de cok sacma olur değil mi
Yoo hiç de olmaz.Düzgün biri oldugunu nerden anladınız ayrıca alnında mı yazıyordu kocanızın?Kesin işi gücü yerinde kendi de iyi dediler sizde daha iyisini nerde bulucam deyip evlendiniz herhalde.Evlenmek amaçsa normal tabi.

Sevse beklerdi bu arada örnekleri çok var.Siz aman kaçırırım diye evlenmişsiniz herhalde,ilginç

Sizinle, sizin yaptığınız gibi böyle küçümseyici bir tarzda münakaşaya girmeyeceğim. İyi eğlenceler!

taze bi olayiniz oldu sanirim. biraz fevri yazmissinm sakinles ortada anlattigin bariz bi olay olmadigi icin soluyorum onlar senin ailen. biraz daha ilimli bak

Bence fal bakmak yerine kısmet duası oku bol bol ve ev len git kardeşim ..başka türlü kurtuluş olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…