- 17 Mart 2014
- 32
- 4
- 34
-
- Konu Sahibi emelcanemel
Herkese merhabalar ;
Bu sene 5. sınıfa giden oğlum Fen bilimleri kolejinden burs kazandı. İki senedir takip ettiğim ve beğendiğim bir okuldu.
İnternette araştıamalar yaptım çok yorum okuyamadım. Ama etrafımda duyduğum duyumlar hep çok olumlu.
Ben akademik başarıyı hedefleyen bir okul tercih ettiğim için, bu okul bize uygun diye düşünüyorum.
Ama yaşanmışlıklaR, tecrübeler, çocukların durumlar da çok önemli.
Bu okulla ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilrmi? Yakacık kampusunu düşüneceğiz sanırım.
FEN Bilimleri yakacık koleji anaokuluna kızım giderken çok memnunduk..
ilköğretimede aynı okula başladı...
kızımın alıştığı bir okul ve evimize yakın özel okulları arasında en iyisi olarak gördüğümüz için...
ama malesef çok yanlış bir tercih yapmışız..
ilk günlerden yaşanan sıkıntıların hepsi idareye aktarılmasına, sınıf çoğunluğunun şikayetçi olmasına rağmen düzelmesi için idareden çok velilerin uğraşmasına rağmen daha kötüye gitti herşey...
ben kızımı okuldan almak zorunda kaldım...1. sınıfta okuyan çocuğu 2. dönemin başında başka okula evimizden daha uzak ulaşımı servisle sağlanan bir okula verdik...fen bilimlerinden sınıf velileri oalrak istediğimiz şeyler aslında makul şeylermiş, diğer okullarda çok daha fazlası zaten varmış...ama idare size öyle bir davranıyorki çocuğunuz yada siz problesiniz okul süper ötesi.
biz çok üzüldük bu okulda.ama kurtulduğumuzada şükrediyoruz..elbette 4 4 lük özel okul yoktur...ama kızım yeni okulunda çok mutlu...daha önce ingilizce dersi olduğu günler karnı ağrırı okula gitmek istemezdi...anne yeni okulumda ne olur ingilizce olmasın diyen çocuk okulunda ingilizce etütlerine kalıyor ve kalmaktan çok büyük zevk alıyor...Fen bilimlerinde öğrenemediklerini etütle tamamlıyor...biz kötü şeyler yaşadık diye herkes yaşacak değil...herkesin memnuniyet dereceside farklı...ama ben çevremde kimseye tavsiye etmiyorum
Küçük yalıda TEKDEN Kolejine gidiyor..
fen bilimleri Kolejinden sonra akademik başarıya değil,
çocuğa, veliye yaklaşıma, çocuklara verilen davranışsal eğitime bakmaya başladık ve en çok kafamıza yatan okul oldu...
ve kızım inanılmaz mutlu çok uyumlu pozitif bir çocuk oldu...gerçi kızım karakter olarak zaten böyle bir çocuktu.özüne döndü diyebiliriz...
kesinlikle mutlu olan çocuk akademik başarıyı arkasından getiriyor...
veya akademik eksikleri bi şekilde tamamlıyorsun...ama mutsuz geçen günleri düzeltemiyorsun...yada çocuğunuzda oluşan olumsuz davranış bozuklarını düzeltmek akademik eksikleri tamamlamaktan daha zor...
umarım sizde yeni okulunuzda mutlu ve başarılı yılları tamamlarsınız..
insallahh :) guzel temenniler icin cok tesekkur ederim.
Küçük yalıda TEKDEN Kolejine gidiyor..[/QUOTE. Merhaba daha 1 saattir üyenin doğru mu msj gönderdim bilmiyorum. Oğlum bu sene 1. Sınıfı bitiriyor. Size bir kaç sorum olacak. Tekden den memnun kLdınız mı,bildiğim kadarıyla tekdende üst düzey zeka sınıfları var bir de normal sınıflar var. ben oğluma o testi yaptırmadım, sizin çocuğunuz hangi sınıfta, normal sınıflarda eğitim öğretim nasıl memnunlar mı son sorum da yarıyıl tatilinden sonra tekdene geçiş yaparken tekden tarafından sıkıntı yaşadınız mı ? çok teşekkürler. umarım msj ımı doğru gönderiyorumdur
Küçük yalıda TEKDEN Kolejine gidiyor..[/QUOTE. Merhaba daha 1 saattir üyenin doğru mu msj gönderdim bilmiyorum. Oğlum bu sene 1. Sınıfı bitiriyor. Size bir kaç sorum olacak. Tekden den memnun kLdınız mı,bildiğim kadarıyla tekdende üst düzey zeka sınıfları var bir de normal sınıflar var. ben oğluma o testi yaptırmadım, sizin çocuğunuz hangi sınıfta, normal sınıflarda eğitim öğretim nasıl memnunlar mı son sorum da yarıyıl tatilinden sonra tekdene geçiş yaparken tekden tarafından sıkıntı yaşadınız mı ? çok teşekkürler. umarım msj ımı doğru gönderiyorumdur
Merhaba benim oğlum tekden kolejine gitmiyor. Oranin bursluluk sinavlarina girip burs kazanmisti fakat, biz 3 okul arasindan bahcesehiri tercih ettik. Ama arkadaslarimin cocugu var tekdene giden. Onlar memnunlar. Okul isi birazda ne bekledigine bagli. Ve cocukla cok ilintili.
Onun icin cocugunuzu ve durumunu goz onunde bulundurarak okul secimi yapin derim.
BEn tekdeni diger okullar olmasaydi dusunurdum herhalde.
Zor bir surec allah yardimciniz olsun. BAska yardimci olabilecegim birsey olursa lutfen yazin. Zira 2 senedir okul kurdu oldum :)
Çok teşekkür ederimMerhaba benim oğlum tekden kolejine gitmiyor. Oranin bursluluk sinavlarina girip burs kazanmisti fakat, biz 3 okul arasindan bahcesehiri tercih ettik. Ama arkadaslarimin cocugu var tekdene giden. Onlar memnunlar. Okul isi birazda ne bekledigine bagli. Ve cocukla cok ilintili.
Onun icin cocugunuzu ve durumunu goz onunde bulundurarak okul secimi yapin derim.
Zor bir surec allah yardimciniz olsun. BAska yardimci olabilecegim birsey olursa lutfen yazin. Zira 2 senedir okul kurdu oldum :)
Çok teşekkür ederimMerhaba benim oğlum tekden kolejine gitmiyor. Oranin bursluluk sinavlarina girip burs kazanmisti fakat, biz 3 okul arasindan bahcesehiri tercih ettik. Ama arkadaslarimin cocugu var tekdene giden. Onlar memnunlar. Okul isi birazda ne bekledigine bagli. Ve cocukla cok ilintili.
Çok teşekkür ederim
rica ederim.
Okul sureci zor bir surec cok iyi bilirim
Çok teşekkür ederim size