• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Felsefi mesele . nefret ediyorum senden felsefe .

O zaman sanat sezgisel mi ve bi uyum içinde mi daha güzeldir veya iyidir artık ne denirse

Evet adam tamamen akademik bir tez istiyor . Ne yapıcam bilmiyorum . Üst devre lere sordum kendi meselenizi bulmalisiniz filan dediler sinirimi bozdular .

Kendi meselenize yönelebilirsiniz o zaman, uyku/ölüm kavramlarını eski yunandan alır günümüze getirirsiniz. Geceyi neden terkettik? Tarihin, toplumun gelişimiyle neden bizim için artık yalnızca gündüz önemli hale geldi diye ilk sorunuzu sorduktan sonra gerisi gelmez mi?

Iki kisinin ayni rengi gordugunu nerden bilicez? Sen de ben de kirmizi diyoruz ama acaba ayni rengi mi goruyoruz? Belki de isimlendirisimiz ayni ama algilayisimiz farkli. Aynisi aci icin de gecerli. Ders notlarim bodrum katta kolide ya yanimda olsaydi keskem ah keskem. Ben olsam burdan yururdum.

sanatsal bir şey? hmmm ay akımlarla ilgili filan mı
dadaizm mesela??nasıl o çok felsefidir ehehehe
eğer olur dersen araştırırım ben de senin için baakrız beraber :KK53:

Kendi meselenize yönelebilirsiniz o zaman, uyku/ölüm kavramlarını eski yunandan alır günümüze getirirsiniz. Geceyi neden terkettik? Tarihin, toplumun gelişimiyle neden bizim için artık yalnızca gündüz önemli hale geldi diye ilk sorunuzu sorduktan sonra gerisi gelmez mi?
Uykusuzluğumu felsefik olarak nasıl yazsbilirim ki

sanatsal bir şey? hmmm ay akımlarla ilgili filan mı
dadaizm mesela??nasıl o çok felsefidir ehehehe
eğer olur dersen araştırırım ben de senin için baakrız beraber :KK53:
Çok teşekkür ederim ama öyle şeyler değil. . Kendim bi konu bulup onu deşmem gerekiyo

Iki kisinin ayni rengi gordugunu nerden bilicez? Sen de ben de kirmizi diyoruz ama acaba ayni rengi mi goruyoruz? Belki de isimlendirisimiz ayni ama algilayisimiz farkli. Aynisi aci icin de gecerli. Ders notlarim bodrum katta kolide ya yanimda olsaydi keskem ah keskem. Ben olsam burdan yururdum.
Felsefe mi okudun kız senn ?? :D

Uykusuzluğumu felsefik olarak nasıl yazsbilirim ki

Uykusuzluk bir dert sonuçta, çünkü uyku insanı insan yapan şeylerden bir tanesi, olduğu zaman bin bir türlü hali var rüyalar, dinlenme, yeni bir güne uyanma bağlamında. Olmadığı zaman ise başka türlü halleri var, depresyon, melankoli veya geceyle bütünleşme anlamında, çoğu soru da hala cevapsız bu konuda çünkü kişisel bir şey çok.

Çok teşekkür ederim ama öyle şeyler değil. . Kendim bi konu bulup onu deşmem gerekiyo

Neler yazılmış böyle...
Akımları falan hic bilmem. Ben hep dans ve müzigi düsünürüm. Ritimlerin ruha etkisi. Inanilmaz gelir bana. Ya da dans niye var. Insan neden o ritme uygu hareket etmek ister, neden bundan haz alır

Kendin soylemissin ya zaten :Dusunuyorum dusunuyorum diye.

Senin yerinde olsam rendekar'i anlatirdim Puslu Kitalar Atlasi uzerinden.

Unutma, felsefede düşünmek çok önemli bir eylemdir ;-)

Sevgileerrr

Allah aşkına konuyu taşımayın . Bilen birileri yanıt verir belki .
Kızlar felsefe dersi görüyoruz ve hoca tutturdu felsefi mesele edinin ve tez yazın diye .
Düşünüyorum düşünüyorum hiç bir şey bulamıyorum ve haftaya denemelerini masasina istemiş .
Napcami bilmiyorum kalicam sanırım .
Felsefi bir mesele edinin ve tez yazin diyen hocanin diplomasi var mi? Akademik isler boyle islemez ki canim. Ben de bir akademisyenim ama boyle birsey ilk defa duyuyorum. Felsefe bir ummandir. Bi kere ne felsefesi? Din felsefesi, varlik felsefesi, zart felsefesi zurt felsefesi ki bunlar sadece ana basliklar bunlarin icik ve ciciklari olur yuzlercee alt baslik. Sonra sen sectigin bi konuda onlarca kitap okursun ardindan hocanla beraber karar verirsiniz ve tezine baslarsin. Once basligi yazayim gerisi gelir diye bi sey yok. Ne hocalar var ya...

Yillar once ben felsefe bolumunden din felsefesi alt basliginda islam filozoflarindan felsefe metinleri diye bir ders almistim mesela. Yani branslari var bunun. Marxi,Sartre i , pope u platosu var kannti var kizlarin da dedigi gibi :)

Kendin soylemissin ya zaten :Dusunuyorum dusunuyorum diye.

Senin yerinde olsam rendekar'i anlatirdim Puslu Kitalar Atlasi uzerinden.

Unutma, felsefede düşünmek çok önemli bir eylemdir ;-)

Sevgileerrr
Evettt bence de ben edebiyat okudum arastirma teknikleri ve kuramlar dersinde odev hazirlamistim rendekar ve plato uzerine. :) cok severim puslu kitalar atlasini.

Felsefi bir mesele edinin ve tez yazin diyen hocanin diplomasi var mi? Akademik isler boyle islemez ki canim. Ben de bir akademisyenim ama boyle birsey ilk defa duyuyorum. Felsefe bir ummandir. Bi kere ne felsefesi? Din felsefesi, varlik felsefesi, zart felsefesi zurt felsefesi ki bunlar sadece ana basliklar bunlarin icik ve ciciklari olur yuzlercee alt baslik. Sonra sen sectigin bi konuda onlarca kitap okursun ardindan hocanla beraber karar verirsiniz ve tezine baslarsin. Once basligi yazayim gerisi gelir diye bi sey yok. Ne hocalar var ya...
Evet kendisinin diploması var ve bunu istiyor ...
Ben de haliyle nasıl bir yol izliyecegimi bilmiyorum

summe okudugun bolumu hatirlamiyorum, sanatla ilgili beklenti vs demissin ya...
eger hocanizin amaci estetik algisinin goreceliligi ile bilimsel nedenlerle de temellendirilebilecegine dair celiskiyi (kimine gore butunu) anlamaniz ve yorumlarinizi guclendirmeniz ise bircok kitap okuman gerekiyor ki kendi mantik suzgecinden gecirip yakin buldugun akimlari adlandirabilesin...
eserin ne oldugu farketmeksizin bu senin yorum kabiliyetini de guclendirir...

fakat sen tez diyorsun, ustelik kisa bir surede... ve hicbir bilgin yok anladigim kadariyla.
oncelikle sana perspektif olusturmasi icin john berger in gorme bicimlerini okumani tavsiye ederim, sanatin estetigi-estetik felsefesi ismiyle kalin kitaplar var onlar da bircok farkli yaklasimla beraber sanat ve estetik uzerine algilarini acar, is yorumlama ve degerlendirmeye vardigi noktada da sussan sontag i unutma derim... yorumu ne uzerine olursa olsun sana farkli bakis acilari kazandiracagini dusunuyorum.

Ancak hocanizin istedigi sey salt felsefe ve bir dusunurun herhangibir konudaki dusuncelerini anlatan bir makale ya da ikili uclu bir karsilastirma ise nesnel ve oznel iki idealist sec hem kaynak cok hem de benzerlik farklilik vs her seyi yazabilirsin.

Eger beklentileri cok daha farkli ise zipzip in sartre onerisi guzel bence, temel olarak yeniden yorumladigi tin den bahseder sonra da incecik bir kitap, aydin sorununu okur onu yazar ve sanat-ci lara baglarsin konuyu ; )

Sanatçılar neden bir sanat eserini ilham gelmeden somutlaştıramaz? Aşk acısını anlatan bir şarkı yapmak ya da bu hissi satırlara dökebilmek için o acıyı çekmesi gerekir mi; fırtınaları,karmaşayı,ihaneti resmetmesi için bunları içinde hissetmesi mi önemli? Peki bu his neden her zaman oluşmaz da bazı anlar bu eseri ortaya dökmesi saniyelerini alır? Büyük eserler; kalbin beyne hükmettiği, hafızanın silemediği hislerle ortaya çıkmıştır her zaman. Bunun için de ilham bence o anları yaşayan ve derin hisleri olan insanların yanı başındadır.
Biraz karışık ya da yanlış yazmış olabilirim fazla çakmam felsefeden ama ben olsam ilham üzerinden yürürdüm

Ucundan okudum, bilinc felsefesi dersim vardi da. Tez dedigi heralde tez-antitez yaz, iste ne biliyim, sana problem gelen biseyden bahset, ornek veriyorum iki kisinin ayni rengi ayni sekilde algiladigindan nasil emin olabiliriz? Bence olamayiz dersin. Neden oldugunu acikliycan, su akim soyle bu akim boyle acikliyo falan. Kimisi ilerde emin olabiliriz diyo, kimisi de asla emin olamayiz sonsuza kadar boyle belirsiz kalcak diyo cunku. Onlari aciklarsin. Kendi fikrini destekliycek "statement"lar bulursun falan filan. Simdi oturup ben yazmaya baslicam hahah

Üniversitelerin websitelerinde "new research areas" bölümü olur. Baktığınız üniversitenin felsefe departmanından ulaşabilirsiniz. Çok geniş, güzel ve yeni alanlar oluyor öneriler arasında. Bence oraları bir inceleyin, muhakkak faydası olur. (NYU ve Carnegie Mellon üniversitelerini tavsiye ederim)

Back