• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Felsefi mesele . nefret ediyorum senden felsefe .

Summe

Şarkıya , türküye lanet olsun. Anlayamadın ya !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
2.444
1.382
178
Allah aşkına konuyu taşımayın . Bilen birileri yanıt verir belki .
Kızlar felsefe dersi görüyoruz ve hoca tutturdu felsefi mesele edinin ve tez yazın diye .
Düşünüyorum düşünüyorum hiç bir şey bulamıyorum ve haftaya denemelerini masasina istemiş .
Napcami bilmiyorum kalicam sanırım .

Kızlar felsefe dersi görüyoruz ve hoca tutturdu felsefi mesele edinin ve tez yazın diye .
Düşünüyorum düşünüyorum hiç bir şey bulamıyorum ve haftaya denemelerini masasina istemiş .
ben felsefe bölümünü okuyorum canım. daha henüz bir tez yazma gibi bir deneyimim olmadı ama konu konusunda biraz araştırma yapıp yardımcı olabilirim. okul düzeyin nedir ?

Insan bencil midir?
Sosyal bir varlıksa bile nihayet elde edecefi faydayi mi düsünür? Arkadaşlık aile kavramlari...

Sorunuzu yanliş anlamîs olabilirim tabi o_O:KK45:

öncelikle konunuzu seçerken geniş kapsamlı bir konu olmasın bir kavram üzerinden yola çıkın. ben 'özgürlük' kavramını çok severim felsefede. üzerinede bilgi edinelecek kolay bir kavramdır. bu kavram üzerinden gidebilirsiniz. size filozof olarakda 'spinoza'yı önerebilirim. tezinizi yazarken araştırma yapın alıntılar kullanın bu hocaların hoşuna gider bir araştırma yaptığınızı anlarlar. ama alıntı yaptığınızda mutlaka nerden alıntı yaptığınızı belirtin .. başka bir kavram olarak da 'kader' kavramını önerebilirim. bunların üzerinde daha çok şey yazabileceğinizi düşünüyorum ..

öncelikle konunuzu seçerken geniş kapsamlı bir konu olmasın bir kavram üzerinden yola çıkın. ben 'özgürlük' kavramını çok severim felsefede. üzerinede bilgi edinelecek kolay bir kavramdır. bu kavram üzerinden gidebilirsiniz. size filozof olarakda 'spinoza'yı önerebilirim. tezinizi yazarken araştırma yapın alıntılar kullanın bu hocaların hoşuna gider bir araştırma yaptığınızı anlarlar. ama alıntı yaptığınızda mutlaka nerden alıntı yaptığınızı belirtin .. başka bir kavram olarak da 'kader' kavramını önerebilirim. bunların üzerinde daha çok şey yazabileceğinizi düşünüyorum ..
Evet olabilir teşekkür ederim ama bizim hoca biraz da sanatsal bi mesele olsun istiyor sanırım .
Of bıktım benya ne kadar zor ne kadar baş ağrısı bir ders bu böyle

Yani yeni bi mesele mi bulmalisin yoksa var olan bi konu olabilir mi? Ben Sartre den l' existence vs. l'essence i tavsiye edebilirim mesele olarak bi arastir istersen

Son düzenleme:
Dualizm, bilinc felsefesi, fonsiyonelizm aklima ilk gelenler.
Havuz çok genis aevet ama hoca diyor ki kendine mesele edin .
Hadi mesele ediniym diye insan mesele edinemez ki

Yani yeni bi mesele mi bulmalisin yoksa var olan bi konu olabilir mi? Ben Sarte den l' existence vs. l'essence i tavsiye edebilirim mesele olarak bi arastir istersen
Biraz bahsetsene zipzip nası bişi o
ooo öf ben ve tez yazmak ya ...

Evet olabilir teşekkür ederim ama bizim hoca biraz da sanatsal bi mesele olsun istiyor sanırım .

stoacılara bakın, çatı kavramı ve mimariden yürüyebilirsiniz sanatla beraber.

ben felsefeyle tamamen iç içeyim bir de bana sorun onu benim her dersim felsefe :) o zaman güzellik sorununu ele alabilirsiniz Immanuel kant üzerinden yaklaşabilirsiniz konuya.

Biraz bahsetsene zipzip nası bişi o
ooo öf ben ve tez yazmak ya ...

Türkce anlatmam zor olabilir, türkiyede hic okumadigim icin ama deneyebilirim. L'existence i insanin varligi olarak düsün, l'essence i de ruhu veya karakteri olarak düsünebilirsin. Burada bahsi gecen mesele, insanin ruhu/karakterinin varligindan daha sonra olustugudur, yani önce var olur, ve sonradan yaptigi secimlerle, etrafindaki kosullarin etkisiyle asil "essence" inin olusmasidir. Yani bir insanin essence i tamamen kendi elindedir ve tabii ki de yasadigi yerdeki etkenlerin bir de. Existentialism düsüncesinin tam tersini savunmakta bu Sartre görüsü

Türkce anlatmam zor olabilir, türkiyede hic okumadigim icin ama deneyebilirim. L'existence i insanin varligi olarak düsün, l'essence i de ruhu veya karakteri olarak düsünebilirsin. Burada bahsi gecen mesele, insanin ruhu/karakterinin varligindan daha sonra olustugudur, yani önce var olur, ve sonradan yaptigi secimlerle, etrafindaki kosullarin etkisiyle asil "essence" inin olusmasidir. Yani bir insanin essence i tamamen kendi elindedir ve tabii ki de yasadigi yerdeki etkenlerin bir de. Existentialism düsüncesinin tam tersini savunmakta bu Sartre görüsü

Mesela Sartreye göre biri dürüst oldugu icin dogruyu söylemez. Dogruyu söyledigi icin dürüst olur. Yani Allah vergisi degil insanlarin kalitesi, kendi yaptiklari eylemlerle olusur bir insanin kalitesi. Basit bi örnek bu tabii

kafana göre yazabilir misin?
ben çok güzel felsefik şeyler bulurum düşünürüm yazarım da
işte tez olunca örnekler önceden o konudaki görüşleri vs iyi bilmek gerek galiba o_O akademik bir durum yani...

Mesela Sartreye göre biri dürüst oldugu icin dogruyu söylemez. Dogruyu söyledigi icin dürüst olur. Yani Allah vergisi degil insanlarin kalitesi, kendi yaptiklari eylemlerle olusur bir insanin kalitesi. Basit bi örnek bu tabii

"Suçlu, kendi zindanını kendisi kurar." da dememiş miydi o?

Evet adam tamamen akademik bir tez istiyor . Ne yapıcam bilmiyorum . Üst devre lere sordum kendi meselenizi bulmalisiniz filan dediler sinirimi bozdular .

Back