canım nasıl ortammın içinde bulunursan zamanla ona alışırsın
ve zamanla kendi değerleri de tuhaf gelebilir insana
bunu yaşayan o kadar çok insan var ki
en ufak zarar görme ihtimali bile varsa imanı tehlikeye sokacak şeylerden ve insanlardan uzak durmak en iyisi
felsefe bölümü bu kadar kötümü ya :26: dediklerinizi ileticem
evet rehber öğretmen bulundurma zorunluluğu kalkmış haklısınız peki bu felsefe öğretmeni olarak alınmasının önünü de tıkarmı
lisedeki felsefe hocaları genelde tuhaf olur ama bizim ünv.deki hocalarımız öyle değil ,biri hariç ama o da benim gibi olun diye asla zorlamaz hatta ders anlatırken örnek verince bir konu hakkında yanlış anlamamızdan korkar bizim düşüncelerimize de saygılıdır,hem lisedeki hocanız öyle düşündüğü için seni de öyle düşüneceğin anlamına gelmez canım,felsefe okumak iyidir,evet sorgulayıcıdır ama bir şeyi sorgulamak yani üzerinde kafa yormak yok saymak demek değildir,o yüzden için rahat olabilir
Bildiğim kadarıyla felsefe kesin sonuçlara varmaz, yetinmez...
ben de hiç istemeyeceğimi düşünüyordum ama yazarken bir huzur buldum sanki :) sayenizde bende biraz tereddütten kurtulmuş oldum.
kızlar felsefe grubu öğretmenliği bölümü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
İstanbul Üniversitesi Lisans mezunu olanlara ikinci üniv. (lisans) hakkı veriyor SINAVSIZ!felsefe hocamız demişti
felsefe okuyan insanın biraz aklı varsa o da gidiyor diye
çok sıkıcı diye düşünmüştüm o zamanlar
şimdiyse çok gereksiz olduğunu düşünüyorum
evreni baştan aşağı yorumlamaya çalışan birçok filozof
ve ne yazık ki Kainatın Yüce yarataıcı olan Allahın eseri olmasından çok farklı yorumlar
ben olsam böyle bir bölümü yazmazdım, kafamı böyle boş şeylerle kirletmezdim, evrenin sırrını da Allahtan başka yerlerde arayan filozofların görüşlerini öğrencilere anlatıp onların vebal yükünü yüklenmek istemezdim
saygılar sevgiler
inşallah Allah size hayırlı bir tercih yapmayı ve hayırlı bir sonuca ulaşmayı nasip eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?