Felsefe okuyan yada yazmayı düşünen

felsefe bölümü bu kadar kötümü ya :26: dediklerinizi ileticem

felsefe bölümü bu kadar kötümü ya :26: dediklerinizi ileticem

kötü desem çünkü kırılanlar olabilir ama bence öyle
neden öyle düşündüğümü yazdım yukarıda
insan sürekli görüp duyduğu şeylere alışır ve kendi değerlerini sorgulamaya başlar
bu doğru değil mi tatlım

Son düzenleme:
evet rehber öğretmen bulundurma zorunluluğu kalkmış haklısınız peki bu felsefe öğretmeni olarak alınmasının önünü de tıkarmı

genellikle dersane rehber öğretmenleri sosyoloji ve ya felsefe mezunu oluyor canım o yüzden dedim. çünkü çoğu pdr mezunu dersanelere yönelmiyor, tabii çalışanlar da var canım ama geneli söylüyorum. bu da felsefe ve sosyoloji mezunlarının geleceğini bir nebze de olsun etkiler diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla felsefe kesin sonuçlara varmaz, yetinmez...
ben de hiç istemeyeceğimi düşünüyordum ama yazarken bir huzur buldum sanki :) sayenizde bende biraz tereddütten kurtulmuş oldum.

Bildiğim kadarıyla felsefe kesin sonuçlara varmaz, yetinmez...
ben de hiç istemeyeceğimi düşünüyordum ama yazarken bir huzur buldum sanki :) sayenizde bende biraz tereddütten kurtulmuş oldum.

:))felsefeyle ilgili söylenen tüm şeyleri ,bu bölümü okuduğumda ne kadar yanlış olduğunu öğrendim,lisedeki felsefe dersinde öğrendiklerimden daha farklı olduğunu,duyduğum şeylerden daha farklı olduğunu gördüm.iş açısında bakarsak hiç bir mesleğin garantisi yok,iyi bölümlerde okuyup da işsiz kalanlar var.önemli olan kendini geliştirmek ve azimli olmak biraz da şans lazım tabi:)

konunun taamını okudum. söylenilenler sığ kafalılıktan başka birşey değil bana göre. üstelik bölüme hiç girmemiş dersleri bile bilmeyen birinin din üzerinden prim yapmaya çalısması hangi mantığa uygun. şüphesiz ki allah din kardeşine bilip bilmeden fikir veren şahsiyeti de yargılayacaktır!
felsefeye gelince, benim lisedeki hocam da ateistti. ve su an sınıfımda da onlarca ateist var.türkiyenin sayılı felsefe eğitimi veren üniversitelerinden birinde okuyorum ve tüm hocalarım allaha inanıyorlar su an ama bunu belirtmek yerine adamakıllı derslerini anlatmaya çalısıyorlar elbette bi yerlerde inandıkları açığa vuruluyo ama bu çok da belirgin tutumlarla olmuyo. felsefenin sorguladığı elbette doğru ama unutmayın islam mantık dinidir ve sorgulanmayı yasaklamamıştır. neden inandığınızı bilmediğiniz bir dine zaten inanmanız anlamsız olur. allah cc söylediği herşeyde bir mantık gütmüştür zaten gerçekten inanıyorsunuz bu dine kalben sorguladıkça daha da bağlanacaksınız. islamın ilk emri ikra yani okudur din bile okuyun araştırın cahil kalmayın diye emrederken bu neyin kafası?

kızlar felsefe grubu öğretmenliği bölümü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Ben sosyoloji 2. sınıf öğrencisi oldum..Kısmetse okul bitince düşünüyorum öğretmenlik, çünkü bu bölümü bitirince lisede felsefe, sosyoloji, vatandaşlık, psikoloji derslerinin hepsine girebiliyoruz.Rehber öğretmen olabiliyoruz.
KPSS ile uğraşmayacağım sanırım, özel okul istiyorum :)

İstanbul Üniversitesi Lisans mezunu olanlara ikinci üniv. (lisans) hakkı veriyor SINAVSIZ!
Ben de FELSEFE ya da SOSYOLOJİ mi okusam diyorum. Çekincelerim de vardı.
Siz de böyle yazınca kafam iyice karıştı. :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…