How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Felsefe okuyan yada yazmayı düşünen

piolin

Guru
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2010
1.250
24
318
İzmir
Kızlar bu bölümü yazmayı düşünen yada şuanda okuyan var mı aranızda nasıl bir bölüm artıları eksileri nelerdir biraz bilgi verebilir misiniz

ben felsefe okuyorum canım sevdiğim için çok memnunum.öncelikle kitap okumayı ve kafa yormayı isteyen bir bölüm.ilk zamanlar zorlanıyor insan ama sonra alışıyorsun.o yüzden bu bölümü seviyorsan zorlamazsıın en azından zorlukları olduğun an bölümü sevdiğin için sinir olmazsın ne biçim bir bölüm diye :) bu bölümü okuyup da öğretmen olmak istiyorsan formasyon şart ve bir kaç ünv.de formasyon için az ücret alıyorlar diye biliyorum canım. her bölümde olduğu gibi bu bölümde de kendini geliştrmek şart:34:

Teşeküür ederim peki formasyon olmasada dersanelerde rehber öğretmen olarak çalışıldığı ve felsefe derslerine girildiği doğrumu

Teşeküür ederim peki formasyon olmasada dersanelerde rehber öğretmen olarak çalışıldığı ve felsefe derslerine girildiği doğrumu

dersanelerde öğretmen olabiliyorsun diye biliyorum ama rehber öğretmen konusunu tam bilmiyorum ama olabilir çünkü özel sonuçta dersaneler, formasyon şart olmaması lazım.istersen yakın bir dersaneye gidip sorabilirsin cnm.tabi formasyon alabilirsen daha iyi olur.iş bulma açısından, maaş açısından:D

canım ben de felsefe yazmayı düşünüyorum ama bir yandan da korkuyorum açıkçası.
Bizim lisedeyken felsefe hocamız biraz tuhaftı. Allah'a falan inanmıyordu :31:
Felsefe de biraz sorgulayıcı ya ne bileyim çekiniyorum ya o hoca gibi olursam diye :26:

Felsefe de biraz sorgulayıcı ya ne bileyim çekiniyorum ya o hoca gibi olursam diye :26:

lisedeki felsefe hocaları genelde tuhaf olur ama bizim ünv.deki hocalarımız öyle değil ,biri hariç ama o da benim gibi olun diye asla zorlamaz hatta ders anlatırken örnek verince bir konu hakkında yanlış anlamamızdan korkar bizim düşüncelerimize de saygılıdır,hem lisedeki hocanız öyle düşündüğü için seni de öyle düşüneceğin anlamına gelmez canım,felsefe okumak iyidir,evet sorgulayıcıdır ama bir şeyi sorgulamak yani üzerinde kafa yormak yok saymak demek değildir,o yüzden için rahat olabilir :34::16:

ben de bir yakınım için soruyorum felsefe yazıcak fakat çok şeye takılıyor zorlayıcı dersler varmı.. mesela öğretmenlik dışında başka neler yapılabilir bu bölümden mezun olunca:26:

canım bence Allaha inancın tamsa arkadaşımın da dediği gibi öyle bişeyleri sorguluyorsun diye inancın bozulmaz:40:

ben sosyoloji mezunuyum.felsefe ve sosyolojinin ortak bir sürü yönü var.dersleri ortak,sonunda yapabileceğiniz işler ortak...
mezun olalı 7 sene oldu.6 sene dershanelerde rehber öğretmenlik ve felsefe grubu öğretmenliği yaptım.sonunda vazgectim.çünkü dershane işi çok zordu.üstelik kariyer gibi bir şansınız da yok.
Felsefeciler de KPSS yi beklemek zorundadır.İş alanı çok dardır.Üniversitede kalmak istiyorsa çok çalışması,azim yapması lazım.çünkü çok fazla rakibi olacaktır.

ben sosyoloji mezunuyum.felsefe ve sosyolojinin ortak bir sürü yönü var.dersleri ortak,sonunda yapabileceğiniz işler ortak...
mezun olalı 7 sene oldu.6 sene dershanelerde rehber öğretmenlik ve felsefe grubu öğretmenliği yaptım.sonunda vazgectim.çünkü dershane işi çok zordu.üstelik kariyer gibi bir şansınız da yok.
Felsefeciler de KPSS yi beklemek zorundadır.İş alanı çok dardır.Üniversitede kalmak istiyorsa çok çalışması,azim yapması lazım.çünkü çok fazla rakibi olacaktır.

kesinlikle öyle ..dershanede çok çalıştırılıp az maaş veriliyor.. ben de o yüzden kpss çalışmaya başladım şimdiden.ama benim sınıftan bir kaç arkadaşım başka bölümlere çap yapıyorlar yani hem felsefe okurken hem de halklar ilişkiler veya edbyt okuyabiliyorlar tabi çap yapabilmek için derslerini iyi olması lazım:34: böylelikle de iş bulma olanağı artıyor.

artık fen edebiyat fakültelerine formasyon verilmiyor diye biliyorum canım bunu bir araştır istersen. bir de dersanelerde rehber öğretmen bulundurma zorunluluğu kaldırıldı demişti okuldaki hocamız, bunların güncel durumu nedir bilmiyorum ama araştırman faydalı olacaktır canım, bol şans

artık fen edebiyat fakültelerine formasyon verilmiyor diye biliyorum canım bunu bir araştır istersen. bir de dersanelerde rehber öğretmen bulundurma zorunluluğu kaldırıldı demişti okuldaki hocamız, bunların güncel durumu nedir bilmiyorum ama araştırman faydalı olacaktır canım, bol şans

evet rehber öğretmen bulundurma zorunluluğu kalkmış haklısınız peki bu felsefe öğretmeni olarak alınmasının önünü de tıkarmı

canım bence artık fen -edebiyat fakültesi tercih etme ..çok mezun verdi ve mezunlarda işsiz..onun yerine git 2 yıllık mesleki eğitim al daha iyi emin ol..artık ekmek aslanın midesinde ...hava değil ..çalışabileceğin bir iş olsun

Canım artık fen-edebiyat fak. bir işlevi kalmadı çok mezun verdi ..Bu gidişle öğrencide gelmez ..Okulda kalmakta hikaye...Artık hava olsun değil çalışabilceğin iş olsun daha iyi...2 yıllık mesleki eğitim oku inana daha iyi daha çabuk iş bulursun.

canım bence artık fen -edebiyat fakültesi tercih etme ..çok mezun verdi ve mezunlarda işsiz..onun yerine git 2 yıllık mesleki eğitim al daha iyi emin ol..artık ekmek aslanın midesinde ...hava değil ..çalışabileceğin bir iş olsun

Canım artık fen-edebiyat fak. bir işlevi kalmadı çok mezun verdi ..Bu gidişle öğrencide gelmez ..Okulda kalmakta hikaye...Artık hava olsun değil çalışabilceğin iş olsun daha iyi...2 yıllık mesleki eğitim oku inana daha iyi daha çabuk iş bulursun.

Ben kendim için değil bir yakınım için konuyu açtım fakat felsefeyi istiyor oraya kafasını takmış durumda iki yıllıklar hakkında çok fazla bilgim olmadığı için ben yönlendiremiyorum bide şimdi 4 yıllık okuma hevesi var ya :) bakalım artık hayırlısı sağolun yorumlarınız için

felsefe hocamız demişti
felsefe okuyan insanın biraz aklı varsa o da gidiyor diye
çok sıkıcı diye düşünmüştüm o zamanlar
şimdiyse çok gereksiz olduğunu düşünüyorum
evreni baştan aşağı yorumlamaya çalışan birçok filozof
ve ne yazık ki Kainatın Yüce yarataıcı olan Allahın eseri olmasından çok farklı yorumlar
ben olsam böyle bir bölümü yazmazdım, kafamı böyle boş şeylerle kirletmezdim, evrenin sırrını da Allahtan başka yerlerde arayan filozofların görüşlerini öğrencilere anlatıp onların vebal yükünü yüklenmek istemezdim
saygılar sevgiler
inşallah Allah size hayırlı bir tercih yapmayı ve hayırlı bir sonuca ulaşmayı nasip eder

Ben kendim için değil bir yakınım için konuyu açtım fakat felsefeyi istiyor oraya kafasını takmış durumda iki yıllıklar hakkında çok fazla bilgim olmadığı için ben yönlendiremiyorum bide şimdi 4 yıllık okuma hevesi var ya :) bakalım artık hayırlısı sağolun yorumlarınız için

Şimdi onu için herşey tozpembedir ..Bend öyle düşünüyordum ..Annem kızım ebelik-hemşirelik oku dedi ben istemedim lise mezunları da yapıyor dedim . Fen fak. Biyoloji okudum ve şimdi kıvranıyorum.Habire hemşire-ebe aranıyor kalbime değilde mantığa göre hareket etmeseydim vaktimi pc başında iş arayarak geçirmezdim.
Tanıdığın için hakkında hayırlısı olsun.Bol şanslar..

Son düzenleme:
canım bence Allaha inancın tamsa arkadaşımın da dediği gibi öyle bişeyleri sorguluyorsun diye inancın bozulmaz:40:

canım nasıl ortammın içinde bulunursan zamanla ona alışırsın
ve zamanla kendi değerleri de tuhaf gelebilir insana
bunu yaşayan o kadar çok insan var ki
en ufak zarar görme ihtimali bile varsa imanı tehlikeye sokacak şeylerden ve insanlardan uzak durmak en iyisi

bir de mesela dini inanca zıt bir fikir sunulmuş ve akla mantıklı gibi geliyor, o sırada siz din dersi almadığınız için aklınızdaki şüpheyi çürütemeyeceksiniz
o şüpheler zamanlar artacak
ve maalesef dini konulardaki sorularınızı da cevaplayamadığınız için körelme başlayacak
Allah korusun

Son düzenleme:
Back