Mimar Sinan Felsefe mezunuyum 4 yıl önce bitirdim. Okulun bilinen bir adı var. Demek istediğim, özel bir sektörde iş arayacaksan okulunun adı biraz önemli. Yani şişirmek gerekiyor biraz. Bölümümde şu veya bu eğitimleri aldım. İletişim konusunda yetenekliyim vs. Zaten aldığın retorik eğitimi bunu iyi yapmanı sağlar.
Eğer devlet okulunda öğretmen olmak istiyorsan, o işin aşamaları çok uzun ve atama bekleyeceksin.. Fakat sana ısrarla tavsiye ediyorum. Her ne meslek seçersen seç, mutlaka okul sırasında verilen formasyon derslerini al;çünkü sonradan almak çok zahmetli ve pahalı.. Yani bir gün iş değiştirmeye karar verirsen cebinde bulunsun.
Genelde adı felsefe olduğu için, insanların aldığın eğitimle ilgili bir fikri yok. Bu yüzden yüksek lisans, yan dal, başka alanlarda eğitim sertifikası vs. edinmeye çalış. Mesela, yönetim ve organizasyon, halkla ilişkiler, iletişim, yönetici asistanlığı vs.. sertifika programları var.
Bir diğer konu.. Yüksek Lisans, yani akademik kariyer..
1. Üniversitelerde tacizler arttı, sana destek olmak isteyen hocalarınla çalışabilirsin ama mesafeni koru
2. Yabancı dilini en üst seviyeye çıkarman gerek.
3. Konferans ve seminerleri kaçırma
4. Sana kadro bulabilecek hocanın arkasından yürü. Hangi okuldasın bilmiyorum ama idealizm çoğu üniversitede sökmüyor malesef
5. Ve son olarak, felsefe okumak çok ama çok yorucudur. Sadece okumayıp bolca yazman da gerekir, bu yüzden zamanını iyi değerlendir. Her şeye vakit ayıramayacaksın. İstediğin kitabı keyifle okumaya vaktin olmayacak.
Amaaaa doğru yere geldiysen ve sana göreyse, inan çok seveceksin..
Sana kolaylıklar diliyorum canım..