• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla su felç yapıyor lütfen dikkat!

Yazın bile pek su içmeyi sevmem kışın neredeyse hiç içmem şişkinlik yapıyor mide yanması gibi oluyor birazda.fisfisfis Çay ,kahve, meşrubat, meyve suları, yemek vs den aldığım su ile idare ediyoum durumum vahim anlaşılan :uhm:

günde 1 litre felan su için diyenlere gıcım susarssanızk vücuttaki su bitmiştir durup dururken habire su içerseniz anca tuvalete gidersniz içtiklerinde gider.........

Yaz kış su içmek aklıma gelmez, ama şimdi hamileyim doktorum bol su içmelisin dedi, zorluyorum kendimi 2 litre zorla içiyorum.

normalde susarsanız ve su içerseniz bu çok da iyi değil diye duymuştum. yani vücudun susamak gibi bir sinyal vermesine gerek kalmamalıymış. susadığınızı hissetmeniz sizin son raddede olduğunuzu gösterirmiş. neyse benim diyetisyenim günde 8 bardak su içsen yeter dedi. 8 ay önce diyete başlamıştım. artık ideal kilomdayım. pet şişem olmadan yatağa gidemez oldum artık. günde 10 bardak su içmezsem rahat olamıyorum. 12yi de sanırım aşmıyorum :)

kadının biri de bi saatte 4 litre su içmiş ölmüş diye okumuştum bi ara, fazlası zararlıymış onu bilyoruz da azı da zararlı, vücudun dörtte üçü suysa suya ihtiyacımız var, bu tıbbı hiç anlamıyorum bugün doğru dedikleri yarın yanlış oluveriyor :)

geçen sene ben hiç mi hiç su içmezdim. hatta oruç tuttuğum günlerde bile herkes iftarda suya saldırırken ben tüm yemeğimi yer sonunda bile su içmezdim. günde bir bardak filan içiyordum nerdeyse. bi de tabi çay kahve vs içiyordum.
geçen sene işte böyle günlerinde arasında bir gün çok yanlış bişi yaptım.. bir gün çalışmıyordum evdeydim ve acaba alışabilir miyim kendimi zorlayım içeyim ne kadar içebilicem filan diye düşündüm ve sabah kalkınca suyla başladım. evi temizlemeye başladım her yoruluşumda oturup su içtim kesin 3-4 litre içmişimdir. bu arada wc ye gitmekten de aslında işlerim baya aksadı :)
neyse sonunda hasta oldum o akşam çok kötü hissetmeye başladım kendimi. grip oldum sanırım dedim. ondan sonraki 2 gün de evde yatmak zorunda kalmıştım. tansiyonum düşmüştü. halsiz kalmıştım. çok kötüydü...
neyse ki artık günde 2 lt su içmeye alıştım. tabi bu bir günde olmadı :)günde 4-5 bardak 6
, 7,8 derken 10 bardağa kadar da çıktım. ama kesinlikle 12 bardaktan da fazla içmek istemiyorum.

ya ben hiç su içmiorum desem yeridir gnde 1 2 bardak ancak çay fln içiorum ama su aklıma gelmio napabilirim.cildmde bozukluklar solgunluk war acaba bu yüzden mii..napabilirim ben acaba nası aklıma gelicek benm bu su

ben bilmiyodum fazla suyun felç yaptığını başlığı açan arakadaşa teişekkür ederim

ben günde en az 3 litre içerim cildim çok güzelleşti tavsiye edirm

birşey degil kızlar yeterki biraz daha bilinçli olalım..kararında iççmek daha iyi ama tabii bünyeye göre su alımıda önemli ...

Aneyyyy ben okadar cok su iciyorumki herhalde günde 4 litre vardi bir saatlik yürüyüste sadece 1,5 litre iciyorum..
Ben severek iciyorum ne yapsamki acaba

günde 2 ve 2buçuk litre yeterli diye düşünüyorum.çok su içince midem bulanıyor ayrıca artık tokluk hissi vermekten çıkıyor

^Günde en az 3 en fazla 6 litre su içiyorum.Bunun haricinde a$iri çay tükketimim var.$eker testi yaptirdim, degerler normal çikti, ben suyu kilo vermek için degil susadigim için içiyorum.çocuklugumdan beri bu böyledir ama her zaman cilt problemim vardir, ayrica zayif biride degilim.Yani cilde ve kiloya faydasi oldugunu dü$ünmüyorum,,

Alman bir tanidigim vardi,Acayip iri ve cok kilolu bir kadindi.Normalde 5 yazlarida 9 litre su ictigini söylemisti.$ok gecirmistim.9 litreyi hayatimda ilk defa duymustum.

Back