Fazla su felç yapıyor lütfen dikkat!

mavi deniz

son 4 gün
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2007
5.736
5
156
Diğer
Beslenme uzmanına danışarak detox diyeti yapan ve buna bağlı olarak felç geçiren kadın hukuk savaşını kazandı.
Günde 5 litre su tüketmesi sonucu beyin felci geçiren 52 yaşındaki Dawn Page, beslenme uzmanına karşı açtığı davanın sonucunda 800 bin sterlin tazminat kazandı.

Page kendisine detox diyeti tavsiye eden ve bol bol su içmesini öneren beslenme uzmanı Barbara Nash'in "sürekli kusuyorum" şikayetlerini önemsemediğini kaydetti. Beslenme uzmanının kusmanın diyetin bir parçası olduğunu söylediğini belirten Page, Nash'ın yüzünden vücudunda birçok kalıcı hasar kaldığını kaydetti.
alıntıdır

arkadaşlar lütfen dikkat edelim artık kimseye güven kalmadı beslenme uzmanını bile yapabilecegi hata,, günde 3 litreden fazlasının zararlı oldugunu hepimiz biliyoruz.saglıgımızı riske atmayalım...herkese saglıklı zayıflamalar diliyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
ya bende çok su içiyorum.frenleyemiyorum kendimi.1 kaç gündür 3 litreyi geçiyo bende merak ediyodum fazlası zararlımı diye.demekki zararlıymış.teşekkürlerr bilgilendirdiğiniz için...

ya bende çok su içiyorum.frenleyemiyorum kendimi.1 kaç gündür 3 litreyi geçiyo bende merak ediyodum fazlası zararlımı diye.demekki zararlıymış.teşekkürlerr bilgilendirdiğiniz için...

birşey dgl bende ögrendigimi duydugumu sizinle paylaşmak istedim.sende suyun dozunu ayarlamaya çalış hamilelikte 4 litreye kadar içildigini biliyorum tabiiki hamileligin seyrine göre.ama gebe dglsen dikkat et..

ben 3 litrede kendimi frenliyorum içmemek için bende şeker düşüklüğü var eğer çok su içiyorsanız (anormal susuyorsanız )muhakkak şeker testi yaptırın derim geç kalmadan

arkadaslar bende bol su icilirse zayiflanilacagini duymustum ve elimden gelidikce bol su tüketmeye calisiyordum fakat bir haftadir su ictikce midem bulaniyor kusacak gibi oluyorum.... mavi deniz arkadasin yazdigi olay korkuttu ve böyle önemli bir yaziyi bizimle paylastigi icin cok tesekkür ederim kendisine

merhaba bende bol su içerek zayıfladım ama biraz abartmıştım günde 4,5 lt geçiyodu bazen zararlı olduğunu duyunca az içmeye çalışıyorum. fazla su içmenin zararlı olduğunu bilmiyodum yani arkadaşım bu yüzden ölümden döndü çok su içmemiş ama içtiği suyu dışarı atamamış az kalsın felç oluyodu yani dikkat edelim derim..

Korkarim bende 5 lt su içiyorum ve abarttigimin farkindayim ama sicak bir ortamada calistigim için susuyorum devami ve 10 dk ararayla tuvalate gidiyorum bilmiom ne olcak halim

ben suya çok düşkünüm, susuz apamıyorum, bir keresinde bir günde 7 litre su içmişim:) sanırım biras abartmışım hehehe

ben yaklaşık 2litre içiyorum günde.
ama yazın daha çok içmek gerekiyor, su kaybediyoruz zaten...

kizlar ben pek normal degilim galiba yazdiginiz rakamlari gorunce hayetim sasti..yazikki gunde 1bardak iciyorum oda zorla..nasil alisacagim..cok denedim ama icemiyorum tikaniyorum valla....

KIZLAR BENCE BU BİR İSTİSNADIR.İÇTİKTEN SONRA VUCUTTAN ATILIYORSA SORUN YOK.KAR ZARAR HESABI YAPARSAK İÇMEMEKTEN DOĞAN ZARAR DAHA FAZLA .ÖLÇÜSÜ NEYMİŞ BİLİYOMUSUNUZ.İDRARIN RENGİ AÇIK OLACAKMIŞ Bİ KONTROL EDİN BAKALIM

ya ben kisinda cok susarim yazinda heleki yazin sicaklarda birde isyerinin asiri sicakligi eklenince buna bazen 4 belkide 5 litre oluyordur hergun degil ama cogu zaman..eee ne yapayim ben simdi 3 litreyi gecince ertesi gunumu bekleyeyim su icmek icin:uhm::1no2:

Dikkatimi çeken bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...

Yapılan yeni bir araştırma, çok su içmenin sağlığa faydalı olduğu yönünde hiçbir kanıt bulunmadığını ortaya koydu.

Yapılan yeni bir araştırma, çok su içmenin sağlığa faydalı olduğu yönünde hiçbir kanıt bulunmadığını ortaya koydu.

BBC ve Daily Mail'in internet sitelerindeki habere göre araştırmacılar, sağlık için günde 8 bardak (2 litre) suya ihtiyaç bulunduğu yönündeki inancın "bir mit olduğunu" söyledi.

Özellikle 1990'larda yaygınlaşan bu inanca göre, günde iki litre su tene iyi geliyor, kilo verilmesine ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor; bunun yanı sıra yeterli su içmeyenler sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor.

Bu mitin yaygınlaşması, insanları susadıkları zaman su içmek yerine, gün boyunca ellerinde su şişesiyle dolaşmaya sevk etmişti.

Ancak, Pennsylvania Üniversitesinden Dr. Dan Negoianu ile Dr. Stanley Goldfarb'ın klinik çalışmaları tarayarak vardıkları sonuç, bu kadar çok su içmenin saptanmış herhangi bir yararı olmadığı yönünde.

Bilim adamları, sıcak ve kuru havalarda su ihtiyacının arttığını, bazı hastalıklardan mustarip olanların fazla sıvıya ihtiyaç duyabileceğini, ancak "ortalama sağlıklıklı insanlar için böyle bir ihtiyaç bulunmadığını" belirtti.

Yeni araştırmaya göre, susuzluk derinin görünümünü değiştirebiliyor, ancak çok su içmenin deriyi güzelleştirdiğine dair klinik bir bulgu yok.

Bunun yanı sıra bazı araştırmaların, fazla suyun böbreğin tuz ve üreyi vücuttan atmasına yardımcı olduğunu gösterse de bunun sağlığa ne gibi yararı olduğunu göstermekte başarısız kaldığı belirtildi.

Daha çok su içmenin tokluk hissi yaratıp kilo vermeye yardımcı olduğu iddiasını da araştıran bilim adamları, bu konudaki araştırmaların da somut sonuca varmada başarısız olduğunu belirtti.

Journal of the American Society of Nephrology'de yayımlanan araştırmada, "Genel olarak bu konuda kanıt yetersizliği söz konusu" denildi.

alıntı - CNNTürk

maaşallah arkadaşlar 2,3 lt. Bravo valla size ben yaz kış içmeyim aklıma gelmez su içmek ,kendimi zorlasam 2.3 bardak ,iki gün sonra aynı içmiyorum.4 ay önce bir ara rahatsızlandım serum taktılar yani takmaya çalıştılar serum damarlarımı patlatıyordu,o yüzden oradan çıkarıp başka yere taaki oda patlayana kadar,doktor bana kızım sen hiç mi su içmiyorsun?diye bir soru yöneltmişti,e vaziyet ortada daha da vahimi hastane çıkışı,kocasından şiddet gören kadınlar gibi kollarım mos mordu,ben hala içmeye çalışacağım,ama siz böyle devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…