Mezeler - Ordövrler Fasulye Kavurması

Elalis

75.5 🐘-73.4🐳
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
15.709
57.946
598
İlk defa denediğim bi tarif,biz beğendik :kk77:

Yarım kilo taze fasulye(bkz.ben :KK45:)
2 adet kuru soğan
1 yemek yaşığı un
Biraz zeytinyağı ve tuz
2 kaşık Pınar Labne
2 kaşık süzme yoğurt

20200905_162837.jpg

Fasulyelerimizi güzelce ayıklayıp yıkıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ilave edip 15-20 dk kadar haşlıyoruz.Suyunu süzmek için süzgeçte bırakıyoruz.
Soğanları dilerseniz küp küp,dilerseniz jülyen kesip tencereye atıyoruz.Biraz rengi dönünce unumuzu ekleyip,pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavuruyoruz.Üzerine haşlanan fasulyeleri ekleyip kaşıkla karıştırmadan tencereyi sallayarak kavuruyoruz ki fasulyeler dağılmasın.
5-10 dk sonra soğan ve fasulye özdeşleşince ocağı kapatabilirsiniz.
CollageMaker_20200907_161340770.jpg

Soğuyan fasulyelerimizi tabağa diziyoruz.Bir kapta yoğurt ve labnemizi karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.Tabağa dizdiğimiz fasulyelerin üzerine sosumuzu da koyup afiyetle yiyoruz 😍

20200905_224525~3-01.jpeg

Son düzenleme:
Ellerine sağlık ye beni diyor :kk77: bol şans :KK68:

Konu başlığını açınca, yorum yapmam, sadece gülme emojisi koyarım, diye düşündüm, fasulye olmaya gönderme yaptığını düşünerek, konuyu açınca,sunumu görünce böyle oldum 😱😱😱😱🤣
Eline sağlık, hiç aklımda yokken ,sunumunu görünce ,fasulye kavurması çekti canım 😂😂😂

Fasilleden fasilleye😁
Fasulyeye hayat veren kadın 😁😍
Ellerine sağlık abla😍😍😍😍

Fasulye kavurmasiyla labneyi baglayamasamda sunumun guzel olmus eline saglik 😂
Cidden böyle bir tarif var.Ama tarifte bu üstteki harç fasulye ile karıştırılıyor.Bir nevi fasulye tarator gibi düşün;)Ama Eloş süslü yapmış.
İçine mısır falan konuyor hatta turşu bile oluyor.

Cidden böyle bir tarif var.Ama tarifte bu üstteki harç fasulye ile karıştırılıyor.Bir nevi fasulye tarator gibi düşün:KK66:Ama Eloş süslü yapmış.
İçine mısır falan konuyor hatta turşu bile oluyor.
Hmm enteresan ve hic bana göre degil tabi yemeklerin hepsini bilemeyiz degisik seyler yapiyolar 😃

Back
X