Fast Food'un Zararları! Düne kadar en sevdiğim şey fast food'du!

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Arkadaşlar çok önemli bir haberim var. Elbette siz de biliyorsunuzdur fast foodların ne kadar zararlı olduklarını; ancak eminim sizin de benim gibi bu uyarılar yıllardır bir kulağımızdan girip diğerinden çıkmıştı. 17 yaşındayım ve ayda ortalama 1-2 kere hamburger yerim, yani mcdonalds burger king, bir kere falan da pizza. O kadar çok değil, ama az da değil. Dün arkadaşımla konuşurken ne kadar kötü beslendiğimizi fark ettik. Bunlar kalp hastalıkları, obezite vs değil. FAST FOODLAR HORMON DENGEMİZİ BOZUYOR!

Tamam, hormon dengesinin bozulması sırf hamburger patates pizzadan değildir. Ama bunların büyük bir etkisi olduğunu unutmayın! En yakın arkadaşım yılda iki kere regl oluyordu, doktora gittiklerinde doktor öncelikli olarak ilaç verdi ve derhal sağlıklı beslenmesi gerektiğini söyledi. Başka bir arkadaşımın tanıdığı da çenesindeki sertleşen tüylerden şikayetçiydi ve o da regl olamıyordu, göğüsleri büyümüyordu ve işin garibi sesi kalınlaşıyordu!

Bunun gibi birçok hikaye anlatabilirim, bir sürü hastalık geçiriyoruz, bunların en büyük nedenlerinden biri de sağlıksız beslenme! Ben pizza hamburger çok severim, çok da kilo almam, o yüzden beni hiç rahatsız etmez. Ama benim kalbimde problem çıktı, ilaç alıyorum, o kadar önemli bir problem değil ama kalp krizine neden olabilirmiş! Ve düşünün, o hamburgerler pizzalar ne tür işlemlerden geçiyor, ne kadar sağlıksız ortamlarda yapılıyor. Bugünlerde çıkan sokakta yediği bir tost yüzünden ölen çocuğun haberinden sonra dışarıdan alacağım/yiyeceğim sadece 2-3 yer kaldı!

Düşünsenize, belki de bizim yakındığımız birçok problemin nedeni fast fooddur, yediğimiz sağlıksız şeylerdir. Artık hayatımdan çıkardım bunları. Hamburgeri evde yapılan köfte ve normal ekmekle, pizzayı ekmek hamurunun üstüne ketçapla malzeme koyarak yapacağız. Hormon dengesinin yanında bir de diğer neden oldukları var, kanser, kalp hastalıkları, obezite. Lütfen artık bunu ciddiye alın ve bıçak gibi kesin!

Kesinlikle çok haklısın.. Sanki çok faydalıymış gibi fastfood yiyerek midemizi resmen çöplüğe çeviriyoruz lmaz: fastfood severim bende lezzetinden dolayı.. Ama ne zaman sağlıksız birşeyler canım çekse midemin içinde nasıl göründüklerini düşünüyorum, o vıcık vıcık yağların mide duvarımı kapladığını falan. İğrenç bir yöntem ama işe yarıyor

patatesi evde kendiniz kızartın, ama dondurulmuş patatesle değil ya da fırınlayın üzerine baharat dökerek. güzel oluyor.. benim için hayatın anlamı yemektir ama ne yazık ki birden kendi kendime artık durmam gerekiyormuş gibi geldi. aşırı yemesem bile..

olsun sonuçta yemiyorsun demek ki işe yarıyor işe yarıyorsa da iyi ve güzeldi :dance:

fasd food agırlıklı beslenme hücreleri anormalleştiriyor.. geleceğin kanser hastaları genç nesilimiz..ve 8dakika içinde tüketilmediği takditde bakteri üretmeye başlıyor ve ölümcül dahi olabiliyor bu bakteriler anında

Suan il dısındayım fast food tarzı beslenmeye mecburum. Patates ekmek, hamburger, tost bogazımdan sıcak corba gecmeyeli 1 hafta oluyor sebze yemeklerini özledim valla.cokacimcoook

günboyu sadece 1 elma yeseniz bile çooook daha sağlıkı olursunuz inanın....beslenmek mide doldurmak değildir ve sadece ALIŞKANLIK sakın unutmayın...hamburgesiz de kolasız da pizzasız da hayat geçer hem de daha lezzetli geçer...alışkanlıklarınızın esiri olduğunuzu ve değiştirilebileceğini unutmayın.... daha sağlıklı günlere...............

okula götüreceğiniz bir tek meyve kantinden aldığınız koca bir tosttan daha faydalıdır...

Son düzenleme:
ben hala fast foodu seviyorum fast foodsuz yaşayamam ama evde yaparak yersek daha sağlıklı olur o yüzden yaşasın ev yapımı fast food

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…