• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fast food sevenlere korkunç haber

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.075
30.649
1.123
61
Konya
Bazı burgerlarda fare ve insan DNA'sına rastlandığını ortaya koydu

1238140_620x410.jpg

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; ABD'deki bazı burgerlarda fare ve insan DNA'sına rastlandı.

The Independent'ın haberine göre; 258 burgerdan alınan örneklerin üçünde fare, birinde ise insan DNA'sı bulundu. Vejetaryen ürünlerin ikisinde ise et çıktı.

Gıda denetim firması Clear Labs tarafından yapılan son araştırmada, insan DNA'sının söz konusu ürünlere imalat sürecinde muhtemelen saç, deri ya da tırnaktan bulaştığı ifade edildi. Ayrıca tüketicilerin burgerlarda kabul edilebilir ölçüde insan ve fare DNA’sı bulunabileceğini bilmediği belirtildi.

SALGINA YOL AÇABİLİR

Fare ve insan DNA’sının dışında bir başka sorun da burgerların yüzde 4.3’ünün gıda zehirlenmesine ve salgına yol açabilecek patojenik (hastalığa neden olan) DNA’lar içermesi. Ürünlerde bulunan bazı patojenik DNA’lar, tüberküloz gibi belirtilere, mide iltihabı, besin kaynaklı hastalıklar ve koliforma neden olabilir.

Tüm bu olumsuzlukların dışında araştırmadan kilosuna dikkat edenler için de önemli bir sonuç çıktı. Kontrol edilen 12 burgerın, etiketinde yazılandan 100 kalori daha fazla olduğu anlaşıldı.
http://www.haberturk.com/saglik/haber/1238140-fast-food-sevenlere-korkunc-haber

Ya ben bayılırım hamburgere:eek:

Ay o köftenin içine insan etimi koymuşlar o_O Yada köftenin içine saç kıl falanmı?
Acaba farenin etimi yoksa dışkısımı o_O
İnsana bunu yapan yine insan.. Ne korkunç..

Ay o köftenin içine insan etimi koymuşlar o_O Yada köftenin içine saç kıl falanmı?
Acaba farenin etimi yoksa dışkısımı o_O
İnsana bunu yapan yine insan.. Ne korkunç..
okuiyunca aklima insan eti gelmisti ama saç kil dusunmemitsim
insallah saç kildir çikanlar

Kızkardeşim üniversitede okurken part time burger firmalarından birine girmişti.
O günden sonra hamburger yemeyi yasakladı etrafındakilere :KK45:

Ben zaten yemem :işsiz:

Günde en az 1, bazen 2 kere mc donalds a gidiyorum. O yüzden haberi okumadım. Lol.

Disarda yememeye ozen gosterin arkadaslar cok mu aciktiniz fast food yiyeceginize girin benim gibi markete alin peynir ekmek domates sandivic yapip yiyinn.Kafam rahat migdem rahat hemde vitaaaaminli:KK49:Hic disarda aparatif yemiyrm bu haberler sagolsun

Back