FARMVILLE Oyunu Nasıl Oynanır? +ip uclari +yenilikler ; )

Arkadaslar bilginiz olsun ; ARTIK TOOLBAR YÜKLEMELERİNDE 10FV ALIYORSUNUZ delikafaduldenmafoldumben

aaaaaaa nedne 10 yaa
keşke alsaydım bu yaramazdan fırsat bulup yedekleyemedimki

zepp tarlan sade bende bi dolu esya var ama o 2 katlı ev cok guzel bende aldım bide apartman olan

Farmvilleye Farmers Market (Pazar Yeri) Geldi, , fakat bu uygulama suanda cok az bir oyuncu kitlesine izin verildi. Yakinda tüm farmville oyuncularina acilacak olan Farmers Market ( Pazar Yeri) ilk basta cok karisik gibi görünsede olducakca basitdir.Uygulama co op farming gibi belirli ürünleri ekip belirli ürünleri satliga cikarabiliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
ii olmuş bu satış işi oyun sıkmaya başlamıştı sırf dekorasyon bi amaç yokki böyle görevler gelince heyecan oluyo:)

fakir bi çiftlik görün şimdide bnm çiftliğimden kareler..

Farmville 2 gün önce oyuna dahil ettigi wild Mustang atlarini nasil oyunculara dagitacagini tam olarak anlasilmayan bir sekile getirdi. Ilk gün Ekrana gelip yayinladiginizda 5 komsunun tiklamasiyla alinan atlar tekrar tekrar update edilerek son halini aldi. Buna göre Wild Mustang atini nasil alirim sorusunun cevabi söyle;

Wild Mustang ati ekranin daha hizli gelmesi icin 5 yeni komsu eklemniz gerekiyor. Yeni komsu eklemesinizde geliyor ama en az 5 komsunuz olmali,

Ask For Help yazisini tikliyoruz, Buraya tiklayinca önümüze bir arkadas listesi aciliyor, burdan en az 5 en fazla 15 arkadasimizi seciyoruz ve tamami tikliyoruz. Daha sonra sectiginiz arkadaslarina Farmville ZYNGA dan bir mail gidiyor.Yardim icin sectiginiz arkadaslardan en az 5 tanesi mail adreslerindeki yardim linkine tiklamasi gerekiyor. Help Friend linkine tiklayan arkadaslarinizin yardimi onaylaniyor. En az 5 arkadasiniz ikladiginizda Wild Mustang hediye kutunuza geliyor. Bu islemler bittiginde ve Wild Mustang ( Yaban ati) ni aldiginizda hemen ahira koymalisiniz. At ahirina koydugunuz zaman ilk hasat isleminde Mustang atinin tayisini kücük bir tesekkür olarak aliyorsunuz.

Farmvilleye Farmers Market (Pazar Yeri) Geldi, Uzun zamandir söyledigimiz ve merakla bekledigimiz Farmville Pazar yeri sonunda geldi, fakat bu uygulama suanda cok az bir oyuncu kitlesine izin verildi. Yakinda tüm farmville oyuncularina acilacak olan Farmers Market ( Pazar Yeri) ilk basta cok karisik gibi görünsede olducakca basitdir.

Uygulama co op farming gibi belirli ürünleri ekip belirli ürünleri satliga cikarabiliyoruz.

Marketinizde biriktirdiginiz esyalari komsulariniz Fuel, xp veya coins karsiligi satabiliyorsunuz.

Farmville Tuskana temasi acilmamis ürünleri, Yaklasik bir hafta önce farmvillenin yeni temasi Tuskana ürünleri gelmeye devam ediyor, siradaki gelecek yenilikler ise ;

Farmville Acilmamis ürün maden ocagi (Mine), Farmville yeni ürünlerini hazirlamaya hizla devam ediyor ve siradaki yeniliklerden biriside maden ocagi ( Farmville mine) Bu ürün dekorasyon bölümünde bulundugu icin büyük ihtimal Mystery Box hediyesi veya Markette Fv ile satilan bir ürün olacak.

FARMVİLLE PAZAR YERİNİN ACIKLAMALI ANLATIMI

Farmers Marketi aktif olmayan farmville oyuncularina faceville tavsiyesi; Markette suana kadar 5 ürün var bunlar; Tomato, iris, basil, cucumber, purple. Bu ürünlerden ekerseniz hasat zamani ekini toplarken Marketinizin aktif olma sansi cok yüksektir.

Marketi aktif olanlar icin Farmers Market ( Pazar Yeri) tanitimi;

Farmer’s Market sayesinde XP, Coins, Fuel kazanabileceğimiz gibi ayrıca ekeceğimiz ürünlerin Master’ını yapmak içinde kolaylık kazanacağız.

Farmers market level 15 den yukari olanlar icin tasarlanmis bir Farmville modülüdür. Ektiginiz ürünü toplarken karsiniza su sekilde bir uyari geliyor.

Burada Okay tusuna basiyoruz ve Marketimiz baslamis oldu. Bundan sonra Market totorial Farmers marketi hakkinda tanitim bilgileri geliyor.

Farmer’s Markette bize lazım olacak ilk şey Market Stall. Yani tezgah. Manav tezgah’larına benzeyen bişey. Tıpkı sahip olduğumuz çiçeklik gibi. Çiçekleri toplarken bazı saksı çiçeklerinin çiçekliğimize gittiği gibi, sebze ve meyvelerimizi toplarken de bazı ürünlerimiz sepetler içinde bu tezgaha gidecek. Ve bu tezgaha giden sepetler çok işimize yarayacak

Bu Tezgahlari Farmville marketten kendimizde satin alabiliriz, 50.000 coins veya 20 Fv cash karsiliginda Farmville market Buildings bölümünde satilmaktadir.

Market acildiginda tüm sebze ve meyveler tabiki acilmiyor, her yeni tezgah acilisi icin 2 yeni farmville komsusu eklemeniz gerekiyor. Mesela; benim 22 komsum var ve bir diger tezgahi acmam icin 24 komsumun olmasi gerekiyor.

Tezgahı kullanma:

Tezgahımızı bahçemize koyduğumuzda ürünlerimizi toplamaya başlayabiliriz. Topladığımız bu ürünlerden; tıpkı çiçekleri toplarken belirli bir oranda saksı çiçeği çıktığı gibi, bu ekilen yetişen ürünlerimizden de sepet çıkma şansı var. Asıl olay bu sepetlere sahip olmak, onları bulmak, temin etmek…

Her bir sepeti bulduğumuzda komşularımızın bulunduğu TAB’ın hemen üstünde küçük bir pencere çıkıvericek. +1 Bushel (yani kile, sepet, kap, ne derseniz artık) yazan. Sanırım bi de bu sepetleri komşularımızla paylaşabilmek için belirli bi sayıda toplamak gerekiyo. (En az 4-5 sepet falan bulmamız gerekebilir komşularımızla paylaşmak için)

Ürünleri hasat ettik. Her bi çıkan sepet otomatik olarak tezgaha gitti. Tezgahımızı açtığımızda kaç tane sepet topladığımızı göreceğiz. Bir de tezgah paylaşıma 24 saat için açık gibi bi yazı çıkacak. (Bu süre değişiyor sanırım. Her yıldız +8 saat olabilir. Örneğin Mastery’ı 2 yıldız olan ürünler için “32 saatliğine açık” gibi bi yazı da çıkabilir. 3 yıldızlı yani Master’ı yapılmış ürünler için 40 saat gibi farklı süre çıkıyor sanırım.)

Sepetlerimiz paylaşıma açık ise Share (Paylaş) diyerek 3 komşumuza yardımcı olabilir. 3 farklı komşumuz bu yayınladığımız linke tıklayarak sepet kazanabilir.

Bir de Farmer’s Market Menüsü var. Farmer’s Market yazan yere tıkladığımızda bir menü açılacak ve bu menüde “My Bushels” (yani benim paylaşıma sunabileceğim sepetlerim, kaplarım, kilelerim) “My Stall” (yani tezgahım) ve “Get Bushels” (yani komşularımızın paylaşıma sunabileceği sepetleri) var.

My Stall (benim tezgahım) da sunabileceğiniz ürün ve komşularınızın bunu alabilmesi için kalan süre var. Mastey yıldızınıza göre süreler değişiyor. 24 saat-32 saat-40 saat gibi…

Get Bushels: (sepet alma, bulma) bölümünde komşularınızın sunduğu ürün sepetlerini görebiliyoruz. Kimi çilek sunar, kimi domates, kimi üzüm… Kim ne ekip topladıysa, bulduğu sepetleri sunabiliyor (paylaşabiliyor) Bu sunulan ürünlerden birini seçtiğimizde alabileceğimiz süre ve kaç kişiye kaldığını görüyoruz. Sunulan üründen en fazla 3 kişi yararlanabiliyor.

Komşumuz kaç tane paylaşırsa paylaşsın, biz ondan en fazla 3 çanta alabiliyoruz. (Sunduğu ürünün süresi bitene kadar, en fazla 3 çanta alabiliyoruz) Örneğin ertesi gün o komşumuzdan yine paylaşırsa yine 3 çanta alabiliriz. Get Bushel (sepet, çanta, kap, kile alma) bölümünden, komşularımızın paylaştığı sepetlerden, toplamda en fazla 50 çanta toplayabiliriz.

My Bushel (benim tezgahım) bölümünde ise kapasitemiz 50 olmak üzere (yani en fazla 50 sepet) sepetlerimizi depolayabiliyoruz. Bunları hepsi bize fazla geleceği için paylaşıma açık olmalıyız. Bu sepetleri kendimiz için “Use” diyerek kullanabileceğimiz gibi “Share” diyerek komşularımızla da istediğimiz sayıda paylaşabiliriz.

“My Bushel” (benim tegahım) bölümünden “Use” deyip sepeti kullanırsak bize bir bonus verecek. Bu bonusu alabilmemiz bizim bu ürünü ekip, ekemediğimize bağlı. (Mesela levelimiz yetmiyorsa bazı ürünleri ekemiyoruz)

Ekebildiğimiz bir ürünse, bonus olarak +1 Mastey veriyor. Bu bonus 2 saatliğine geçerli.

Örnek vermek gerekirse: 1 sepet çileğimiz var. Bunu “Use” kullan dedik. Tarlamızda da çilek ekili olmalı ve 2 saat içinde tarlamızdaki çilekler yetişmeli. Ve onları toplamalıyız ki bu bonusdan yararlanabilelim. Her topladığınız 1 çilek için +1 Mastery veriyor olmalı.

Eğer ekemediğimiz bir ürünse (yani levelimiz yetmiyorsa) bize aldığımız sepetteki ürünü ekebilme (lisans) bonusu veriyor.Yine 2 saat süreli. 2 saat sonra bu bonuslar ölüyor.

Bu sepeti kullan dedikten sonra 2 saat içinde ekemediğimiz (örneğin salatalık ekmek için levelimiz yetmiyor) bu ürünü ekebiliyoruz.

Son olarak bir de extra ödüller kazanabiliyoruz. Eğer ki komşunuz sizin paylaştığınız sepeti alır ve kullanırsa bu ödüllerden birini seçip alabiliyoruz.

Örnekle açıklayalım. Çilek ektiniz. Topladız. Toplarken 4-5 sepet çilek buldunuz. 3 sepeti komşularınızla paylaşmak için yayınladınız. Komşunuz linke tıkladı, bu sepeti aldı ve “Use” diyerek kullandı. Biz tekrar bahçemize geldiğimizde bizim tezgah binamızın üstünde bir ok çıkıyor. Tezgahı gösteriyor. Anlıyoruz ki komşumuzun biri sepeti almış ve kullanmış.

Tezgahı açıyoruz ve bize bir pencere çıkıyor. Ödüllerden birini seçmemizi istiyor. Bu ödüller 400 Coins, 10 Xp, 15 “Units Of Fuel” gibi ödüller. (15 bidon benzin değil sanırım. 15 ünite benzin. Yani 15 karelik. Yani muhtemelen 1 bidon benzinin 10’da biri. Bir bidon benzin 150 ünite, yani 150 karelik)

Bu ödüller içinde belirli kullanım ve alma süreleri var. 24 saatlik süreler, maximum 12 komşunuzun alıp size ödül kazandırması gibi. Yani devasa ödüller içinde zenginleşmeyi düşünmeyelim. Az az da olsa uzun vadede git gide kazanıyoruz… Bir anda zenginleşmememiz için bazı süre ve sınırlamalar koymuşlar…

Farmer’s Market henüz çok az kişide aktif olduğu için sizde olsa komşularınızda yok, komşularınızın birinde olsa sizde yok. Dolayısıyla bu ödüllerin kullanılabilmesi için Farmer’s marketin herkese açılması gerekiyor.

Yine bazı hatalarla karşılaşılabilir. Bunlar olağandır. Yeni gelen bir özellik olduğu için normal karşılamak gerekir.

You bilgiler icin tesekkurler canim a.s.
ben iyice elimi ayagimi kestim :1closedeyes:
uzun zamandir 70 .leveldayim tadi da kalmadi aslinda oyunun
direniyorum sadece su aralar 3-4 gunluk urunler dikiyorum :1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…