• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FARMVILLE Oyunu Nasıl Oynanır? +ip uclari +yenilikler ; )

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
45
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar ;

Günümüzde bir çok insanın vazgeçilmezi olan Facebook'ta insanların en çok vakit geçirdikleri uygulamalar oyunlar oluyor.

farmville2233.jpg

Bir facebook kullanıcısı olarak benim de en çok vakit geçirdiğim uygulama; şu anda dünyada 20 Milyona yakın aktif kullanıcısı olan FARMVILLE isimli oyun. Gerçekten bağımlılık yapan, gerçek zamanlı bir Zynga oyunu.

Oyun size verilen bir çiftlikle başlıyor, öncelikle cinsiyetinizi seçiyor, daha sonra çeşitli yüz / saç / göz / ten rengi gibi özellikleri seçerek karakterinizi tamamlıyorsunuz.

farmvillegarden9169.png

Tarlanızı sürüyor, ürün ekiyor, vakti gelince de ürününüzü topluyorsunuz.

Ürünleri vaktinde toplamanız çok önemli, yoksa kuruyup bozuluyorlar : )

Her ürünün belli bir alış ve satış fiyatı var (Coin parayı ifade ediyor). Seviye (Level) yükseldikçe daha fazla ürün ekebilme imkanınız artıyor.

farmv1.jpg

Resimde görülen kontrol paneli çiftliğinizi yönettiğiniz yer ;

(Yukarıdan aşağı ve soldan sağa olarak açıklıyorum)

Ok işareti işlemler arasında yer değiştirebilmek için standart kullanıma geçme simgesi (ürün ekmekten - ödüllere bakmaya geçerken mesela). Ayrıca yeni eklenen araçlarla oradan ürünleri 4'erli lotlarla toplayan Harvester ve 4'erli lotlarla ürün eken Seeder araçlarını da seçebilirsiniz.

Onun yanındaki yeşil sapan şekilli simgeyi (PLOW) tıklayarak boş alanda yeni bir tarla (lot) oluşturabilirsiniz veya ürün toplanmış tarlayı yeniden sürebilirsiniz. Eğer traktörünüz varsa boş tarlaları sürmek için onu da seçebilirsiniz.

PLOW simgesinin yanında DELETE (Silme) işlevi gören kırmızı kürek simgesi ile yaptığınız her şeyi silebilirsiniz. Bu özellikle tarlanızın dekorasyonunu (layout) değiştirirken kullanılan bir işlev. Eğer ağaçlarınızı veya binaları silmek istiyorsanız bunu kullanmak yerine onları tıklayıp SELL seçeneğinden para karşılığı satabilirsiniz.

Mavi kurdele şeklindeki simge RIBBON'ları gösteriyor. Burada oyunu oynadıkça kazandığınız ödülleri gösteren bilgiler var. Kaç tane bina inşa ettiğiniz, kaç tane dekoratif eşyalar kullandığınız, kaç tane hayvandan ürün elde ettiğinize kadar birçok alanda ödüller alabiliyorsunuz. Ödüller konusunu daha ayrıntılı bir şekilde açıklayacağım daha sonra.

RIBBON simgesinin yanında gördüğünüz simge MARKET yani her türlü binayı, tohumu, dekoratif eşyaları, araçları satın alabileceğiniz yer. Orada (Seeds: Tohumlar, Animals: Hayvanlar, Trees: Ağaçlar, Buildings: Yapılar, Decorations: Dekoratif Eşyalar, Expansion: Genişleme, Vehicles: Araçlar) kategorileri mevcuttur.

Hediye kutusu şeklinde görülen simge GIFTS yani hediyeleriniz. Bu hediyeler ribbon kazandıkça farmville'in size verdiği ufak tefek hediyeler olduğu kadar daha da önemlisi komşularınızın (Neighbour) size gönderdiği hediyeleri barındırır.

farmvilleciftlik8675.jpg

Level yani seviyeniz ilerledikçe daha fazla şey satın alabilir, daha fazla para kazanabilir, çiftliğinizi daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Yukarıdaki resimde "Add Neighbour" yazan boş yerler sizin arkadaş listenizde olanlardan ekleyebileceğiniz komşularınız için. Ne kadar çok komşunuz olursa alabileceğiniz hediyeler o kadar çok olur. Ayrıca komşu ziyaretlerinde (Help/Visit Neighbour) coin ve XP (Experience point - tecrübe puanı) kazanabilirsiniz.

Unutmayın LEVEL atlamak için XP'ye ihtiyacınız var!

XP (Experience point - Tecrübe puanı) nasıl kazanılır?

Her bir tarla sürmeniz 1 xp verir, ektiğiniz ürünler de ürün başına 1 veya 2 xp verir. Satın aldığınız dekoratif eşyalar veya binalar size xp kazandırır. 100.000 coin'e bir Windmill (rüzgar değirmeni) satın aldığınızda bu size 1000 xp kazandırır.

Ürünlerin alış - satış fiyatları ile ne kadar sürede yetiştiklerine dair bilgileri oyunda MARKET simgesinin içinde SEEDS bölümünden görebilirsiniz. Mesela başlangıç seviyesinde Strawberries yani Çilekler 4 saatte oluyorken Soybeans yani Soyafasulyesi 1 günde oluyor. Seviye atladıkça daha çok ürün kilidini açıyor, daha karlı ürünler ekebiliyorsunuz. Level 5'te 4 saatlik Strawberry 10 coin'e alıp 35 coin'e satılıyorken, Level 30'da 4 saatlik Blackberry 75 coin'e alınıp 117 coin'e satılıyor.

Oyunla ilgili işe yarar tüyolar, bu oyunu sevenler için yenilikler, oyunla ilgili bilgiler ve teknik detayları sürekli olarak burada sizlerle paylaşacağım kaydirigubbakcemile5

Bu oyunu gerçekten çok seviyorum!

Bilgiler ve paylaşımlar devam edecektir kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Farmville'de Komşular ve Hediyeler

Biriyle neighbour (komşu) olabilmek için o kişinin facebook'ta arkadaş listenizde olması gerekir. Bir günde TOPLAMDA 20 kişiye komşuluk daveti / hediye gönderebilirsiniz. Bu 20 hakkı dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Bu hak ilk başlarda komşu eklemekle doldurulurken ilerleyen seviyelerde arkadaşlarınıza günlük hediyeler göndermeyle bitiyor. Çok komşu olması güzel ama hediye alıp vermeye de dikkat edin.

- Sahip olduğunuz parayla hayvan veya ağaç satın almayın! Gereğinden fazla paranız gidecektir. SEND GIFT yani hediye gönderme bölümünde arkadaşlarınıza seviyenizin el verdiği ölçüde hediyeler gönderebilirsiniz, aynı şekilde arkadaşlarınız da size ağaç ve hayvanlar gönderebilirler. Bu şekilde bir çok ağacınız ve hayvanınız olur.

Farmville'de Hediye Nasıl Gönderilir?

Üç şekilde arkadaşlarınıza hediye gönderebilirsiniz:

farmgift.jpg

. Uygulamaya gittiğinizde, yukarıda bir sürü TAB /sekme göreceksiniz. Bunların ilki olan FREE GIFTS bölümüne girip göndermek istediğiniz hediyeyi seçiyorsunuz, PROCEED TO SEND butonuna tıklayıp bu oyunu oynayan arkadaşlarınızın veya komşularınızın isimlerini seçip SEND diyorsunuz.

farmville22267.jpg

Yukarıdaki sekmelerden MY NEIGHBOURS sekmesine giderek, kişilere tek tek hediye gönderebilirsiniz, yapmanız gereken şey istediğiniz arkadaşınızın sağ tarafında SEND GIFT yazan yere tıklamak ve sonrasında hediyeyi seçip göndermek.

giftfarm.jpg

Ya da oyun içerisindeyken arkadaşınızın resmini tıklayıp "Send Gift to..." yazan yere tıklamak ve ona hediye seçmek.

kocam su anda bu oyunun müptalası facebookta üyeligim olsa aslında bende oynarım

Bana Gönderilen Hediyeleri Nereden Bulacağım?

Size gönderilen hediyeleri hediye kutunuza (Gift BOX) taşıyabilmek için Facebook'ta ana sayfanızdaki "Requests" yani İstekler bölümüne bakmanız gerekiyor. Orada size Farmville uygulaması ile kimlerin hediye gönderdiğini görebilirsiniz. Hediyeyi kabul edebilir ya da reddebilirsiniz.

farmville44476.jpg

Accept Gift -- Hediyeyi kabul et.

Bunu seçerseniz hediyeyi kabul etmiş olursunuz ve böylece hediye gift box'a gider.

farmville52859.jpg

Bir kişiden hediye kabul ettikten sonra başka bekleyen hediye yoksa NO diyerek oyuna başlayabilirsiniz. Eğer başka bekleyen hediyeleriniz de varsa YES diyerek REQUESTS sayfasına geri dönerek diğer hediyeleri de kabul etmeye devam edebilirsiniz.
Seviyeniz yükseldikçe yeni hediyeler göndermeye hak kazanırsınız. Size gelecek hediyeler de arkadaşlarınızın level yani seviyelerine bağlı :jeyyar:

İşte Farmville'in püf noktaları:
1. Her gün düzenli biçimde oynayın.
2. İş yaparken çiftçinizi saman yığınları arasına sıkıştırın. Çiftçiniz işlemler sırasında saman yığınları arasına sıkışsa da işini yapacaktır. Bu sayede bir kutudan diğerine geçmediğinden işini iki katı hızlı bitirecektir.
3. 30. seviyeye gelene kadar parayı sadece tarla ekmeye harcayın. Hayvan ve ağaç işine girmeyin. Tarla kadar kazandırmaz. Ama amacınız eğlence ise o başkaJ
4. 30. seviyeye kadar binalara ve dekorasyon ürünlerine de bulaşmayın. Hediyelerinizi hemen açmayın.
5. Herkes biliyordur ama tekrarlayalım: Bol bol komşu edinin. Tarlanızı büyütmek için belli sayıda komşu ve paraya ihtiyacınız olacak. 20x20 tarla için en az 16 komşuya ihtiyacınız var.
6. Zamanı iyi değerlendirin. Ürünleri zamanında toplayın.
7. Tarlanızla ilgilenecek bol vaktiniz varsa çabuk ürün veren bitkileri tercih edin. Misal ahududu(raspberries - 2 saat). Ahududuların deneyim puanı yoktur. Kısa sürede çok para kazanmak için kullanabilirsiniz.
Seviyeye göre ekilebilecek en iyi ürünler:
2 ila 6 saat arasında ekilebilecek en iyi ürün: böğürtlen (blackberries - 4 saat) 29. seviyede ekebilirsiniz.
8 ila 16 saat arasında ekilebilecek en iyi ürün: kuşkonmaz (asparagus - 4 saat) 37. seviyede ekebilirsiniz.
1 gün için ekilebilecek en iyi ürün: bezelye (peas - 23 saat) 32. seviyede ekebilirsiniz.
2 gün için ekilebilecek en iyi ürün: brokoli (broccoli - 46 saat) 35. seviyede ekebilirsiniz.
3 gün için ekilebilecek en iyi ürün: kızıl buğday (red wheat - 69 saat) 30. seviyede ekebilirsiniz.
4 gün için ekilebilecek en iyi ürün: kavun (yellow melon - 92 saat) 33. seviyede ekebilirsiniz.
Kazanç miktarını bulmak
Ürünlerin saatlik kazançlarını hesaplamak için ürünün satış fiyatından, ürünün tohum fiyatına ve tarla sürme fiyatını çıkarıp, ürünün olgunluğa erişmesi için gereken zamana bölerek saatlik birim kazanç miktarını bulabilirsiniz. Örneğin bal kabağı(pumpkin) için bu senaryoyu uygularsak; (68 - (30 + 15)) / 8 = 2,875. Yani balkabağı ekerseniz bir tarla kutusundan saatte 2,875 altın kazanırsınız. 12x12 tarlanın tamamını ektiğinizi varsayarsak 8 saatte toplam 3313 altın kar etmiş olursunuz. Buna göre seviyenize ve müsait zamanınıza en uygun ürünü ekebilirsiniz.
Kurdeleleri kullanmak
Oyunda çeşitli görevleri tamamladığınızda kurdeleler edinirsiniz. Edindiğiniz kurdeleler size para ödülü, dekoratif hediye ve deneyim puanı kazandırır. Bu kurdeleleri edinmek için çalışın fakat hayvan/ağaç ve dekoratif ürün gerektiren kurdeleler için para harcamayın, yapabiliyorsanız arkadaşlarınızın hediye ettiği nesneleri kullanın.
30.000 civarı paranız olduğunda mimar kurdelesini almak için 30 tane dinlenme tentesi(rest tent) satın alıp kurun. Bu size toplamda 2150 deneyim puanı kazandıracaktır. Harcadığınız 30.000 altının yaklaşık yarısını da geri alabileceksiniz. Bu şekilde düşük seviyelerdeyken bir anda bir kaç seviye birden atlayabilirsiniz.
Fasulye silmek
Daha hızlı seviye atlamak için "Fasulye Silme" metodunu kullanabilirsiniz. Fasulye silme metodunda bir kutuluk tarla alanında, önce tarlayı sürün (+1 deneyim puanı, -15 altın) ve sonrasında fasulye(soybean) ekin (+2 deneyim puanı, -15 altın). Toplamda 30 altın harcamış ve 3 deneyim puanı kazanmış olacaksınız. Yani 10 altına bir deneyim puanı kazanmış olacaksınız. Elinizde fazladan 25.000 altınınız varsa bu metotla 2500 deneyim puanı kazanabilirsiniz.
Bol şansss!​

canım bende eşimde bu oyunu yeni oynamaya başladık müptelası olduk diyebilirim..hihoyyyt yanlız ben benim kızı bir türlü balyalar arasına sıkıştıramadım ::)))) açtığımda hep başka yerde duruyorsırnaşık şey bunu nasıl yapacam anlatabilirmisin birde bu hayvanları nasıl değerlendiriyoruz .şimdiden teşekkürler:1hug:

canım bende eşimde bu oyunu yeni oynamaya başladık müptelası olduk diyebilirim..hihoyyyt yanlız ben benim kızı bir türlü balyalar arasına sıkıştıramadım ::)))) açtığımda hep başka yerde duruyorsırnaşık şey bunu nasıl yapacam anlatabilirmisin birde bu hayvanları nasıl değerlendiriyoruz .şimdiden teşekkürler:1hug:

: ) merhaba
hadi hayirli olsun

oncelikle yanlis anlamadiysam hayvanlarla ilgili ;Hayvan Hasat Görevi (Toplamdaki hayvan hasadı ile ilgili) onu yapacaksiniz +

Değişik Hayvanlar Hasat Etme Görevi (8 değişik hayvanı tarlaya koyup hasadını yapmak)
var ...
bunlari yapmalisiniz

ayrica Farmville de Hayvanların hareket etmemesini sağlamak için hayvanın üstüne gelip sağ tıklayıp stay e tıklamanız gerekmekte stay yapyığınızda Hayvanlarınız hareket etmeyecektir.. Bir Başka Deyişle Hayvanın üstüne sağ tıkladığınızda Stay yazısını görmemeniz gerekmekte Allow Walk yazısı görünmesi gerekiyor.

simdi kizinizi sabitlemeye gelelim : )

Bunu yapmak için tarlanıza giriş yapın, kizinizi hiç kıpırdatmadan tam üstünde doğduğu kareyi kırmızı kürekle siliniz ve kenarlarını baylayla kapatınız. Anlamayanlar aşağıdaki resime bakarak çok rahatlıkla yapabilirler.

Not : Tarlanızı büyüttükten sonra işlemi tekrar yapmanız gerekmektedir.kaydirigubbakcemile5

farmkiz.jpg

yardımın için teşekkür ederim hallettim.tarlayı büyüttüm zamanında hasat yapıyorum ama bir türlü param yükselmiyor.6 da kaldım coinim 24500 oldu o duruyoo.

Arkadaslar yenilikleride burdan duyurmak istiyorum;

Bedava Benzin Haftası'nda sona yaklaşıyoruz! 6.gün

fuel6j.JPG

Farmville Bedava Benzn Haftası'nda sondan bir önceki, 6.gün bonusunuzu almak için oyuna girmeyi unutmayın! 6.günde 6 tank bedava! Güle güle kullanın! İyi oyunlar... :lepi:

Yeni hediyeler eklendi biliyorsunuz :jeyyar:

large_woodpile_giftable.jpg
tall_grass_giftable.jpg

Large Woodpile: Geniş odun istifi

Tall Grass : Uzun yeşillik

İyi oyunlar... :lepi:

Yine yepyeni bir yenilik : )

Komşunuzun tavuklarını yemleyin!

feed2.jpg

feed.jpg

feed4.jpg
<---- FarmVille'de yeni bir güncelleme yapıldı. Artık komşularınızın tavuklarını yemleyebilirsiniz (feed). Bunun için tavuk kümesine gidin, yemleme simgesi belirecektir. Tavukları yemleyin. Karşılığında 4 oyun parası (coin) ve 1 XP (tecrübe puanı) kazanacaksınız. Bunun yanında "Mystery Egg" (gizemli yumurta) bulma şansınızda var. Ben yemledim ama gizemli yumurtalardan bulamadım:bbo:

Bana aşağıdaki mesajı verdi."Tavukları beslediğiniz için teşekkürler. Bu sefer gizemli yumurta bulamadınız. Yarın tekrar deneyin!". Hadi bakalım öyle olsun, yarın yine denerim! İyi oyunlar.

feed5.jpg

canım zaten sitede 2 tane topik var farmvilleyle ilgili orada çoğu seyi paylaşıoruz

Neyse devam ...
yeni eklenen bir urunumuz var ;

Morning Glory! Gündüz sefası çiçeği geldi!

gunduzSefasi.jpg

Morning Glory, bizde Gündüz Sefası olarak bilinen çiçek tohumunu marketten edinebilirsiniz. 12 saatte yetişen ürünümüz 60 oyun parası gibi bir maliyetten satılıyor. Ürün yetiştiğinde 123 oyun parası kazandırıyor. Çiçek ürünleri arasında en kısa zamanda yetişen bu ürünü değerlendirebilirsiniz. Flower Power görevlerini tamamlamak için işinize yarayabilir, kısa zamanda bu görevleri bu çiçek sayesinde tamamlayabilirsiniz.

IpomoeaGrandpaOtt.jpg

Gündüz sefası hakkında bilgi:

Herdemyeşil çalıdır. Gösterişli çiçekleri vardır. 250 den fazla türü bulunan Gündüz Sefaları genelde Akdeniz kıyılarında olmak üzere, yurdumuzda tabii olarak yetişmekte ve yer Sarmaşığı, Tarla Sarmaşığı, Kahkaha Çiçeği gibi adlarla adlandırılmaktadırlar. Çiçekler pembe, beyaz, mor ve mavi renkte olur. Her tomurcuğun ömrü bir gündür ama her gün yenileri açar.

: ) burasi oyuna yeni baslayanlar icin tanitim amaclidir ...

o konularla ilgisi yok ; )konu basligina dikkatinizi cekerim

oradada oyunun tanıtımı yapılıyorda ben sadece uyarmak istedim belki görmemişsindir die sanırım hata yaptım iyi paylaşımlar

Back