farlutal ne yaptın bana?

kahvekolik

Ya Hafiz!
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
8.161
6
156
İstanbul
2 aydır adetim geciktiği için dr a gittim. solda 4 cm lik kist buldu. farlutal ve yazz verdi. farlutalı kullandım 7.gün adet oldum ama yumurtalıklarımda hiç yaşamadığım bi sancı var. karnım, belim değil; yumurtalıklarım ve bacaklarım ağrıyor. ve kanamam normalden daha az. bu normal midir? bir de yazz ı kullanmaya adetin 5.günü başla dediğini hatırlıyorum. ben 1.günü başlanır diye biliyorum, bi yanlışlık var mı sizce? ben pek konu açan biri değilimdir, adet düzensizliği de kisti de ilk defa yaşadığım için panik oldum.

cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.

Bak canım böyle yazıyo bi doktorun sayfasında.

ılk ilaç genelde adet kanamasının başladığı ilk gün alınır. Ancak kanamanın ilk 5 günü içinde alınmaya başlanması durumunda da etkisinden birşey yitirmez.

Bi de farlutal (adet geciktirici)nin yan etkileri de şunlarmış,yani senin durumun normal canım.

Yan Etkileri:
Memede duyarlılık, galaktore, vajinal kanama, adet miktarındaki değişmeler, amenore, ödem, kilo değişimleri, servikal aşınmadaki ve servikal sekresyondaki değişmeler, kolestatik sarılık, kaşıntılı veya kaşıntısız deri döküntüsü, depresyon, insomnia, yorgunluk, sinirlilik, tromboflebit, serebral trombozis ve emboli, hiperpireksi, pulmoner emboli, nadiren baş ağrısı, akne, alopesi, hirsutizm, anafilaktoid reaksiyonlar görülebilir.

Farlutal bildiğim kadarıyla ertesi gün hapı oluyor. Ancak doğum kontrol hapıyla aynı anda kullanılmasının mantığı ne hiç anlamadım. Doğum kontrol hapının da aynı etkileri var...
Doğum kontrol hapına da eğer korunma amaçlı olursa adetin ilk ya da ikinci günü başlanır. ancak adetin herhangi bir gününde başlanmasının da bir sakıncası yok. 5. günü kullan demesinin nedeni adetin kesilmesini önlemek olabilir. Zaten adetin düzensizmiş...

canım tşk ederim. ben doğum kontrol için değil de kist için kullanacağım için 5.gün mü dedi acaba bu dr., aklıma bu geliyor. farlutal için adet geciktirici yazmışsın, söktürücü olacaktı. yan etkilerde benim ağrıma uyan bi tanım yok ama :1no2: bugün o ağrı pek kalmadı inş tekrar başlamaz, aklıma düşük yaptığım bile geldi yani.

hayır canım farlutal adet söktürücü. adetlerim çok düzenliydi, 2 aydır malesef böyle. evet kesilmesin diye demiş olabilir. zaten amaç korunma değil.

defalarca kist sahibi olup kurtulmaya çalışan biriyim.. doktorunuzun önerisi gayet yerinde içiniz rahat olsun.. size şuan adet düzenleyici tedavisi değil,kist eritme tedavisi uygulanıyor ki zaten kist yok olunca adetiniz kendiliğinden düzenlenecektir.. ağrılarınızın şikayetlerinizin tüm nedeni kiste bağlı.. ilacın yan etkisi değil.. çok büyük bir kistte değil şükür.. genelde ilk yada 2.adet döneminde yok oluyor bu kistler ve inş öylede olur.. doktorunuza güvenin.. çok geçmiş olsun..
sevgiler..

farlutual sadece adet söktürücü ve cok ii bir ilaçtır

üstelik öle ağrılar yapmazz

o ağrıları sana kistin yapıyor cnm

banada yapmıstı ondan biliyorum

cevabınız için tşk ederim sizin de geçer inşallah. peki kist tam olarak erimeden hamile kalma şansım var mı? bunu duyduğumdan beri korunmuyoruz. senelerdir aksamadan gördüğüm adetim bebek istediğimizde bu hale geldi

farlutual sadece adet söktürücü ve cok ii bir ilaçtır

üstelik öle ağrılar yapmazz

o ağrıları sana kistin yapıyor cnm

banada yapmıstı ondan biliyorum

canım peki senin de sanki orda bi kıpırtı varmış gibi bi his oluyomuydu? mesela yemeği abarttığımda sabah uyandığımda orda bişeyler hissediyorum.

ben de tatile gitmeden bir hafta once regl olayim diye bir hemsire arkadasin aklina uyup reglim bitince farlutal aldim, normal reglimden 1 hafta once oldum ama bu kez de bi yerde okudum ki, bu kirilma kanamasiymis, tekrardan eski gunumde de regl olurmusum. bilginiz var mi?

aslında bu benim de aklıma geldi. doğum kontrol hapına başladığım için bunu anlamayacağım ama.

farlutalı adetten 3 gün önce başlamak daha iyimiş böyle bi durumlar için

adet olamıyordum ki :)

bahsettğiniz İlaç hem adet söktürücü olarak veriliyor, hemde adet geçiktirici. İçeriğinde yazar ve anladığım kadarıyla yumutalıklarında kist olanlar da aşırı kanama oluyor. Bende bu yaz geçiktirici kullandım (banada adet bitiminde aşırı kanaması olanlardan bahsettiler ) bende aşırı kanama olmadı artı adet sancıları zaten kist olduğu zaman çok oluyor. bene bir zamanlar kist vardı. Spor yapmaya kilo vermeye başladığım zamandan beri olmuyor. Aprnx kullandım onunda müthiş faydasını gördüm şok şükür sadece ilk adet günü 1 kere kullanmam yeterli geldi onuda...

Adet ağrısı için bol miktarda civan perçemi içmiştim o bile fayda etti ağrılare çok fayda etti ı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…