- Konu Sahibi kahvekolik
-
Bak canım böyle yazıyo bi doktorun sayfasında.
İlk ilaç genelde adet kanamasının başladığı ilk gün alınır. Ancak kanamanın ilk 5 günü içinde alınmaya başlanması durumunda da etkisinden birşey yitirmez.
Bi de farlutal (adet geciktirici)nin yan etkileri de şunlarmış,yani senin durumun normal canım.
Yan Etkileri:
Memede duyarlılık, galaktore, vajinal kanama, adet miktarındaki değişmeler, amenore, ödem, kilo değişimleri, servikal aşınmadaki ve servikal sekresyondaki değişmeler, kolestatik sarılık, kaşıntılı veya kaşıntısız deri döküntüsü, depresyon, insomnia, yorgunluk, sinirlilik, tromboflebit, serebral trombozis ve emboli, hiperpireksi, pulmoner emboli, nadiren baş ağrısı, akne, alopesi, hirsutizm, anafilaktoid reaksiyonlar görülebilir.
Farlutal bildiğim kadarıyla ertesi gün hapı oluyor. Ancak doğum kontrol hapıyla aynı anda kullanılmasının mantığı ne hiç anlamadım. Doğum kontrol hapının da aynı etkileri var...
Doğum kontrol hapına da eğer korunma amaçlı olursa adetin ilk ya da ikinci günü başlanır. ancak adetin herhangi bir gününde başlanmasının da bir sakıncası yok. 5. günü kullan demesinin nedeni adetin kesilmesini önlemek olabilir. Zaten adetin düzensizmiş...
cevabınız için tşk ederim sizin de geçer inşallah. peki kist tam olarak erimeden hamile kalma şansım var mı? bunu duyduğumdan beri korunmuyoruz. senelerdir aksamadan gördüğüm adetim bebek istediğimizde bu hale geldidefalarca kist sahibi olup kurtulmaya çalışan biriyim.. doktorunuzun önerisi gayet yerinde içiniz rahat olsun.. size şuan adet düzenleyici tedavisi değil,kist eritme tedavisi uygulanıyor ki zaten kist yok olunca adetiniz kendiliğinden düzenlenecektir.. ağrılarınızın şikayetlerinizin tüm nedeni kiste bağlı.. ilacın yan etkisi değil.. çok büyük bir kistte değil şükür.. genelde ilk yada 2.adet döneminde yok oluyor bu kistler ve inş öylede olur.. doktorunuza güvenin.. çok geçmiş olsun..
sevgiler..
farlutual sadece adet söktürücü ve cok ii bir ilaçtır
üstelik öle ağrılar yapmazz
o ağrıları sana kistin yapıyor cnm
banada yapmıstı ondan biliyorum
kist bakımından mı?
yok olmuyor cnm
keşke önce bi gebelik testi yapsaydın canım ya. kıpırtı deyince şüphe ediyo insan.
ben de tatile gitmeden bir hafta once regl olayim diye bir hemsire arkadasin aklina uyup reglim bitince farlutal aldim, normal reglimden 1 hafta once oldum ama bu kez de bi yerde okudum ki, bu kirilma kanamasiymis, tekrardan eski gunumde de regl olurmusum. bilginiz var mi?
farlutalı adetten 3 gün önce başlamak daha iyimiş böyle bi durumlar için
farlutal adet geciktirici ve ertesi gün hapı değil ki.
adet söktürücüdür.
peki farlutal regl gun sayisini azaltir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?