Farklı durumlarda elde yüzde karıncalanma, vücutta geçici kasılma hali yaşayan varmı

ygmr81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
108
13
98
Merhabalar. Zannedersem nörolojik bir vaka.emin değilim ve benden başkasında var mı merak ediyorum. Yazımı okuyan olursa cevap verebilir mi?
Ilk kez 3 sene önce babamı kaybettiğim anda karıncalanma hissiyle birlikte dudaklarımda, ellerimde kasılmalar hissettim. Baş dönmesi vardı beraberinde.allah korusun felç oluyorum sandım. Sakinleştiriciyle kendime geldim. Sonrasında 2-3 kez ilişki esnasında yaşadım aynı hissi. 10 dk. Kadar sonra kendiliğinden düzeldi. Geçen gün sinirimden sessiz sessiz ağlarken yine büzüldü dudaklarım, ellerim. Yatakta yattım kalktım,kolonya su vs.... Pek işe yaramıyo gerçi.bir süre sonra kendiliğinden düzeldi yine. . Başına böyle bişey gelen var mı?

böyle teşhis konulmaz ama sanırım nörolojik değil psikiyatrik vaka. konversiyon gibi duruyorsun
benzerlerini çok gördüm

Neyin nesi olduğunu bilmiyorum. Doktora gitsem hangi bölüme görünmem gerektiğini de. Bu durumda olduğunu bildiğin kişiler ne durumdaydı biraz daha açabilir misin? Ve nasıl bir yol izlediler ?

Neyin nesi olduğunu bilmiyorum. Doktora gitsem hangi bölüme görünmem gerektiğini de. Bu durumda olduğunu bildiğin kişiler ne durumdaydı biraz daha açabilir misin? Ve nasıl bir yol izlediler ?

onlar benim hastalarım
psikolojik olarak rahatlayınca şikayetler düzeliyor
psikiyatriye gitmesini tavsiye ediyorum uyuyorlar mı bilemiyorum
tabi dediğim gibi uzaktan uzaktan tanı koyamam

Bu forum olayını hala tam olarak çözebilmiş değilim. Bu kısımda cevap verenler doktorlar oluyor sanırım, kusura bakma :44: Konversiyona baktım az önce biraz...bana uyuyo gibi sanki evet :) biraz daha araştırayım yarın, cevap için çok teşekkürler...

yok cevap verenler sadece doktorlar olmuo, tesadüfen ben denk geldim
netten araştırıp kendine teşhis koymaya çalışma
bak ben doktor olduğum halde sana teşhis koymuyorum

yok cevap verenler sadece doktorlar olmuo, tesadüfen ben denk geldim
netten araştırıp kendine teşhis koymaya çalışma
bak ben doktor olduğum halde sana teşhis koymuyorum

tekrar teşekkür ederim o zaman. muhtemelen ben de bir süre daha sallayacağım bu işi. halletmem gereken farklı doktorluk meseleler varken bunu bir süre daha uzatırım heralde :) ama olabilirliği var gibi bu hastalığın. teşhis koyamam tabi, ama ihtimal diyebilirim sanırım. tekrar sağol...

Ben varım. Aynı şekilde aynı şikayetler mi bilmiyorum. İlk olarak lise son sınıfta yaşadım. Üniversite sınavı stresi miydi bilmiyorum. Yüzüm karıncalanır, gözlerim seyrir, dudaklarım büzüşüp kalırdı. Konuşmakta zorlanırdım. Ellerimi serbest bırakmama rağmen kaskatı kesilirdi. Ben bunu aylarca her gün yaşadım. Üniversiteye başladığımda geçmişti. Ne var ki 2. sınıfta hocalarımdan birinin feci ölümünün (8. kattan düşmüştü) ertesi günü nüksetti ve bu kez doktora gitmeye karar verdim. 3 ay antidepresan kullandım. Kullanmaya başladığımın ilk haftalarında geçmişti ama doktor bırakma dedi. Sonra da şükür bir daha olmadı. Ama durumumun depresyon kadar basit olabileceği inandırıcı gelmemişti bana.Tam teşhis neydi bilmiyorum tabii...

Senin durum daha kötüymüş ya hergün hergün... Üzüntü, stres durumunda arttığı kesin de, sadece bu durumda olmadığını düşünüyorum kendimden de yola çıkarak !!! Sanırım doktor sana bi açıklama yapmamış, sinirsel diye sakinleştirici antidepresanlar vermiş... Olur olmaz zamanlarda ortaya çıkması sinir bozucu ama yaa...Devam ederse tedavi mi olmalıyız acaba ?

Lise son sınıfta neredeyse sene boyu yaşamama rağmen strestendir, uykusuzluktandır deyip geçiştirdim, üniversiteye başlayınca hatırlamadım bile yaşadıklarımı. Ama nüksedince bir sorun olduğunu düşündüm. Aslına bakarsan doktor pek ilgilenmedi de. şikayetlerimi anlattım, ilacı verdi geçti. Bir bildiği vardır dedim boşverdim, ama ya daha kötüsü olsaydı

Çok şükür yaşamadım ya tekrar. İnşAllah senin geçmiştir.

Son düzenleme:

valla en son 1 sene kadar önce olmuştu işte... kocamla kavga edip sinirden sessizce ağlarken olmuştu... tekrarlamadı çokşükür ama benimki hiç aklıma gelmeyen zamanlarda nüksediyo sanırım :44: inşallah geçmiştir ama :)

Merhabalar.. Bu sağlık sorunu ile ilgili araştırma yaparken denk geldi. Aynı durum bende de meydana geldi. 1,5-2 yıl önce Üzüntüden ağlarken meydana geldi, kollarım dirseklerden aşağısı ve dizden aşağısı karıncalanma olduktan sonra kasıldı, dudaklarım büzüldü çok korktum, o zamanlarda ambulansta çalışıyordum arkadaşa söyledim hemen hastaneye gittik sağolsun (!) acildeki doktor ilgilenmedi kalp grafisi çektiler arkadaşım koşturdu durdu. b12 vit eksikliğinden, psikolojik ya da nörolojik dediler kan değerlerimde bir sıkıntı çıkmadı. hala da nörolojiye gidemedim sizin durum geçti mi? arada karıncalanma oluyor endişelenmiyor değilim ...

En son 2 yil falan oldu sanirim yasayali bu durumu... Doktora gitmedim, ama psikolojik olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. Yaşadığım durumlar ilişki haricinde hep aşırı üzüntü, ağlama şeklindeyken oluyordu... Arada karıncalanma falan oluyorsa sizde, yani durup dururken, aynı şey mi bilemedim. Çünkü ben hatırlamıyorym kendimde öyle karıncalanma falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…