• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı görüşlere ne kadar saygılısınız?

Tabiki her görüşe saygı duymam, duyamam da.
Karşı bir görüşe saygı duyabilmek için öncelikle o görüşün, ahlaki, akli ve vicdani yönlerinin olması lazımdır.
Şimdi tutup adını anmak istemediğim ve doğuda askerlerimizi şehit eden şerefsizleri savunan birinin görüşüne saygı duymam beklenebilir mi? Tabiki bu görüşe saygı duyulmaz.
Yada benim dini inancıma saygısızlık eden birinin görüşlerine saygı duyabilir miyim? Tabiki hayır.
Yani dediğim gibi saygı duyulacak görüşler vardır, duyulmayacak görüşler vardır.

Saygı duyulması gerektiğini düşünürüm ama uygulamada hepimizin sorunları var. Saygı duyulması gereken düşünceler var duyulmaması gerekende var..Vatan bölmeye çalışanlar (Hesapta birleştirmeye çalışanlar gerçi bölünmüş değil hamd olsun).Sapkın düşüncelere sahip olanlar .Diyeceksiniz ki karşıda ki kişiye zarar veriyorsa zaten saygı duyulmaz.Bazı zamanlar zarar verdiğinin farkın da olmayabiliyoruz veyahut zararın nereden geldiğini bulamayabiliyoruz.Bugün batı ayıklanmadan gençlerimize empoze ediliyor oysa teknoloji bakımından eşit hatta önde sayılan, kültürlerine son derece hakim japonya örnek alınmıyor.. En azından batı kadar değil.Konuyu tam toparlayamadım ama ne demek istediğimi anlamışsınızdır.Memleketinde adam yerine konmayan ancak emekli olmuş turistleri ülkemde gezerken pohpohlanmaları garibime gidiyor yalnızca. İsterseniz saygısız diyebilirsiniz.

nihayetinde doğru tektir! kendi fikrimi söylerim net olarak karşıdakinide dinlerim bana göre yanlış şeyler varsa onlarıda belirtirim benim yanlışım varsa kendimede özeleştiri yapmayı bilirim( en sevdiğim yönlerimdendir) yanlışımıda kabul emeyi bilirim ama karşı taraf kabullenmiyorsa üstüne gider örneklendiririm hala anlamıyosa saygı duyuyorum senin fikrindir der konuyu kapatırım....
bide kör cahil insanla tartışmaya bile girmem ....

at gözlüğü takmış bağnaz değilim....

seviyeli bir uslupla sağlam tez ile (milli değerlerimiz hariç) ikna edilmeye her zaman hazırım...
adına kimileri "döneklik " dese de ben "kişisel gelişim" diyorum ve kendimi geliştirmeyi seviyorum...

düşüncesini sunarken ve savunurken, tarzını kaba seviyesini düşük bulduklarıma ve de karşı fikri dinlemeden anlamaya çalışmadan bağnazlık yapararak kendi düşüncesini şiddetle savunanlara ise saygı duymuyorum.

Evet sadece fikri değil, savunduğu görüş hayata bakış açısı, hayat tarzı ne olursa olsun yargılamam ve saygı duyarım...birşey yaptığı için kimseyi kınamam...

taaa ki o bana kendi fikirlerini mutlak doğruymuş gibi dayatır ve kabule zorlarsa işte orada ipler kopar. O noktadan sonra bana saygı duymayana ben de saygı duymam ve uzaklaşırım.

Genelde insanlar kendilerine saygı duyulsun ister ama karşısındakine saygı duymaz... ya da karşısındakini fikirlerinden ötürü küçümser ve ya yargılar...kendim gibi olan fazla insana rastlamadım bugüne kadar. bu yüzden fazla çok yakın arkadaşım yoktur.

Back