• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı görüşlere ne kadar saygılısınız?

eskiden herkese saygi duyar gibi gorunurmusum simdi anliyorum. cunku karsimdakine itiraz etmesem de icten ice kabul edemezdim onun benden farkli dusunebilmesini.nasil olur!?! derdim. oysaki dogru ne kadar da su goturmez gelirdi. sonradan anladim ki insan sayisinca dogru varmis dunyada. herkesin dogrusu kendineymis. simdi tam anlamiyla her goruse acigim. bana ne kadar ters de olsa beni baglamaz. herkes fikrinde hurdur. yeter ki bana dayatmaya kalkmasin fikrini.

Ben de her fikre saygılı değilim açıkcası.Herkesin siyasi görüşüne de saygı duyarım ama saygı duymadığım şey,birincisi pkk ve destekleyicileri,ikincisi bizi soykırımla suçlayan herkes.Bunun dışında her fikre,herkese saygılıyım.Kimse benimle aynı şeyleri düşünmek zorunda değil ki.......

Bana fikrini kabullendirmeye calısırsa yer tokadı.

genelde saygılıyımdır. ne halt yerse yesin bu onun tercihi der gecerim

ama bazen öle sacma fikirli insanlarla karsılasıorum ki zorlanıyorum saygılı olmakta.
onlarada yazık bunların ehliyeti var diyip bulaşmıyorum

sanırım her görüşe saygı gösterirm diyemiyeceğim
çünki
ortaya görüş diye sunulan aslında görüş değil tam bi şaçmalık olan durumlarda oluyor hayatta
ama dinlerim yani dinleyiciyimdir
ne anlatmak ne yapmak istiyor

Son düzenleme:
Benimkinin tam aksine bir düşünce dile getirildiği zaman sinir küpü olurum, bende kendi görüşümü otomatik olarak söylerim. Karşıdaki olumlu tepki verirse yani saygılı olursa bende saygılı olurum başka konuya geçerim. Yok o değiştirmeye çalışırsa düşüncemi sinir küpünü patlatırım.

farklı düşüncelere bayılırım
dinlemek fikirlerini öğrenmek neden nasıl ilşkileriyle karşımdaki insanı çözmek en çok zevk aldığım şeydir
düşünce yapısı aynı olandan ne öğrenebilirimki yada bana ne kadar neyi katabilir
ama farklı düşünenin bir beyin fırtınası yaptırması bile süper :lepi:

aslında karşımdaki insan olduğu için saygı duyarım ilk önce...
hangi görüşe sahip olursa olsun,
eğer karşısındakine o da saygı duyuyorsa,
kışkırtma amaçlı konuşmuyorsa ve bazı değerlerimize
benim kadar değer veriyorsa sorun yoktur ablacım...
herkes özgürdür...
sevgiler...

--kimsenin inancını yadırgamam, ineğe tapıyorum dese olabilir derim. :)
--kimsenin aşkına, aşkını yaşama biçimine karışmam. ister sevgilisiyle yatsın kalklsın, ister beraber yaşasın, ister kendine asla dokundurtmasın vs vs hepsini anlarım, saygı duyarım.
--kimsenin aile yaşantısını yargılamam. ister anasına küssün, ister babasını dışlasın, ister akrabalarını silsin vs vs.. anlarım, bir bildiği vardır derim.
--kimsenin kılık kıyafetine ilişmem. ay sen niye kapandın, sende ne açık giyinmişsin hiç giyme daha iyi vs vs... banane der geçerim...

işte bu tarz günlük muhabbetlerde asla yargılar gibi yorum yapmam. ama yukarıda saydığım şeylerle ilgili edepsiz bir dille yorum yapan üyeler olursa bana veya başkasına, işte onlara bende asla saygı duymam, o şekil cevap veririm.

Son düzenleme:
Hakaret,küfür olmadığı sürece bana ters gelen görüşlerin dile getirilmesi ben germez.
Herkesin yaşam biçimi farklı olduğu gibi hayata bakışları,düşünceleri de bana uymaz. Benimkiler de onlara uymaz.sengözlerimebaksanab

Back