• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fare...

Ben korkmuyorum, aslında bana nasıl bir zarar verebilir ki? Sadece çok fena tiksiniyorum mutfağımda olduğunu düşününce. Eşim zaten yakalar, işte teknik hamleler yapmak lazım.
Sakın zehirli yem koymayın, yedikten sonra gidip kilerin bir köşesinde yada oyuk bir duvar içinde ölür, kokar orda kalır. En mantıklısı yapışkan bant yada kapan , annemin kilerinde geçen ay çıktı yapışkan bantla yakaladı.

Lavincm zehir koysanz iyi olur ama oda hamile oldugun icin sana zarari olur mu bilemiorm :KK17:

Zehir bence de koymayn kokar durur kaldığı yerde hastalık yapar çürür ıyyk yapışkan en iyisi

şantiyede çalışıyorum çok oluyor fare :KK43: bir seferinde kartonun üzerine peynir koyup yapışkan sürdük, fare geldi bende tesadüf oradaydım, yapışkana yapıştı ama sonra kendini kurtardı. zehir de yer gider kuytu köşede ölür falan. en iyisi yakalayıp öldürüp atmak

Kızlar telefondan girdiğim için alıntı yapamdım ama tüm fikirleri okuyorum. Zehir daha kesin çözüm gibi ama onda da çürür hayvan bir yerde böceği çeker bu sefer diye korkuyorum.

Önce tüm açıklıkları kapatalım. Sonra giriş-çıkış yerlerine yapışkan koyalım. Köşelere de zehir koyarız. Dolaplar ayaklı altı görünüyor ama mutfak dolabının arkasına falan sıkışırsa göremeyiz.

o fareyi yakalasanız da ne belli yenisinin çıkmayacağı. haşere bunlar böcek gibi çoğalır mazAllah. Siz bence hemen bir ilaçlama ile görüşün gelsinler ilaçlasınlar evinizi, ölüsü dirisi ne varsa alsınlar sonra da hemen bi usta çağırın o boruların boşluklu vs yerlerini ya da haşerelerin girip çıkabileceği yerleri güzelce kapasın. sonra siz de bi temirlersiniz evinizi ohh misss. En temiz çözüm budur valla

Canımm öyle gergindim ki iyi geldi senin fare :) yapışkan değilde zehir daha mantıklı,sana bi zararı olmaz. Zaten kısa sürede yer onu :)

Fare lokumu diye bişey çıkmış bizdede vardı onu yer yemez kurtulduk

bizim mutfakta ki gider borusunun birisi boştu ve ben içine poşet tıkmıştım fare falan gelmesin diye biz tatildeyken o poşeti geri itmiş düşürmüş ve oraya pisliğini bırakmış yapışkan aldık sürdük dünden beri gidip gelip bakıyorum ama hala bişey yok. hala o poşeti nasıl itip çıkardı anlamadım acaba çok mu büyük:110: çok tedirginim resmen evde pusuda bekliyorum. gerçi görsem bile ondan önce ben kaçarım ama

fareli köyün kavalcılarının içinde oturduğum için 2 fare öldürmüşlüğümüz var.
1)insanı paranoyak yapıo pislik hayvan her yerde pür dikkat ses var mı diye dinliyorsun.
2)yapışkan bu zeki havyanlarda pek işe yaramıyor.yapışsa da tüyünü bırakıp kaçıyor.yine amacına ulaşıyor
3)önce kilerde mutfakta ne kadar baş parmağının gireceği kadar kovuk varsa kapat hatta fareyi yakalamadan yapsan daha iyi olur.zehirli pasta al ilk etapta pastayı yesin.
4)ayrıca en önemli nokta tuzakları elinde eldivenle yap elinin kokusunu alan fare yaklaşmaz.
5)genelde fare kendince el ayak çekilen vakitte ortaya çıkar.yani hemen hava kararınca denk gelemeyebilirsiniz
6)kocana sapını sağlam kavrayacağı bir süpürge ver. olduğu yerden ona doğru kovala o da çok güzel yapıştırsın duvara bi kaç kez vursun.kan olsa da temizlersin.
7) "ayy onun canı da vaar" demeyin ya evinizin sağlığı temizliği yada kemirilmiş kapı dolaplar. mikroplu kemirilmiş bakliyat poşetleri siyah kuru fare dışkıları.40 günde torununu gören fare için bakım evi açmış olursunuz.seçim sizin.ayrıca koku alması mükemmel olan bu hayvan 2 günde sizi tanır.
Buna ek olarak insan kokusunu almaması için kuru soğan varya işte onlar ikiye bölüp heryere koymanız.sizin kokunuzu tanımaması için soğan kullanın.

Buna ek olarak insan kokusunu almaması için kuru soğan varya işte onlar ikiye bölüp heryere koymanız.sizin kokunuzu tanımaması için soğan kullanın.
hayvan bile kuru soğana karşı :D ama sucuğa bayılıyorlar.tavuk sucuğu almıştım kapana koydum. kapan kapanmadan alıvermiş sucuğu kocamda ben yemedim daha sen farey isucukla besliyon demişti :D

Kızlar dün gece eşim su almaya kalktığından bizim mutfak tezgahına bir dönmüş! Fare! Kapıları kapattı hemen yakalamaya çalıştı ama sinsi hayvan kayboldu bulamadık.

Mutfağımızın kileri var, kilerde de evin büyük boruları geçiyor, tabii hafif açıklık var boru kenarlarında. Ordan geldiğini tahmin ediyoruz. Resmen kilerimde gezmiş fare!

Mutfak şimdi kapalı, eşim de boru kenarlarını kapatacak bugün. Yaşayan arkadaşlar fare nasıl yakalanır? Şu yapışkan şeylerden alacağız ama bizim de kafamız karıştı. Zaten mide bulantısı beynimi yedi, üstüne mutfağımdan fare çıktı. Deli olacağım:KK43:

canım kalın kartonun ütüne un unun içine geç donan alçı karıştır ama ıslatma fare yer gittiği yerde ex olur

hayvan bile kuru soğana karşı :KK70: ama sucuğa bayılıyorlar.tavuk sucuğu almıştım kapana koydum. kapan kapanmadan alıvermiş sucuğu kocamda ben yemedim daha sen farey isucukla besliyon demişti :KK70:

yorumunuza çok güldüm eşiniz haklıymış ama

Maalesef bizde yasadik. Yapiskanli ilactan koyduk. Evden ciktik, geldik ki yapismis. Esim disari atti.

Ve 1 hafta camasir suyuylan temizlik yapip mutfakta yencek ne varsa hepsini attim.

Yapiskan kesin cozum.

Maalesef bizde yasadik. Yapiskanli ilactan koyduk. Evden ciktik, geldik ki yapismis. Esim disari atti.

Ve 1 hafta camasir suyuylan temizlik yapip mutfakta yencek ne varsa hepsini attim.

Yapiskan kesin cozum.
benim aldığım yapışkanda hayır yoktu ozaman hayvana ağda gibi geldi. zamanında ölüsünün karnında tüy yoktu :D

Offf kızlar mutfak tezgahının altını yuva yapmış meğer. Kap kacak fare boku olmuş. Yangın merdiveni çıkışında da bulduk. Ve sularımız kesik. Berbat durumdayız yani.

Hayvan dışkısına da değmemem gerek gebelikte çok tehlikeliymiş. Ev kira zaten taşınsam mı diye bile düşünüyorum.

Offf kızlar mutfak tezgahının altını yuva yapmış meğer. Kap kacak fare boku olmuş. Yangın merdiveni çıkışında da bulduk. Ve sularımız kesik. Berbat durumdayız yani.

Hayvan dışkısına da değmemem gerek gebelikte çok tehlikeliymiş. Ev kira zaten taşınsam mı diye bile düşünüyorum.
cnm dışkısını bilmem de idrarı insan için öldürücü. sen bi süre bi yerde kal. yuvasına beton döksünler ilaçlaması gelsin o zaman. yavrular 3-5 vardır

yaa nasıl yuva yapmış ilk defa duydum valla eve yuva yaptıklarını.bende dikkat edicem artık çok tiksindim

Tasin valla. Dadandilarsa kurtulus yok bu farelerden.

Back