• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fare...

_Lavin_

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
11.553
11.941
498
Kızlar dün gece eşim su almaya kalktığından bizim mutfak tezgahına bir dönmüş! Fare! Kapıları kapattı hemen yakalamaya çalıştı ama sinsi hayvan kayboldu bulamadık.

Mutfağımızın kileri var, kilerde de evin büyük boruları geçiyor, tabii hafif açıklık var boru kenarlarında. Ordan geldiğini tahmin ediyoruz. Resmen kilerimde gezmiş fare!

Mutfak şimdi kapalı, eşim de boru kenarlarını kapatacak bugün. Yaşayan arkadaşlar fare nasıl yakalanır? Şu yapışkan şeylerden alacağız ama bizim de kafamız karıştı. Zaten mide bulantısı beynimi yedi, üstüne mutfağımdan fare çıktı. Deli olacağım:KK43:

Canım kilerin kapısının esigine boydan boya karton yapıştır hafif eni kalın olsun. .üstüne fare yapiskanini boydan boya gezdir.ustunede kasar peyniri koy 2 saate kalmaz yapışır. .

Yapışkan almaaa Üzerine yapışıyo bağırıyo bağırıyo ölmüyor Vurup öldürmeniz gerek Tam bir vahşet Fare de olsa yazık hayvana :KK57: zehir koyun kıyıya köşeye evde bebek çocuk yoksa Zehiri bi parça sucuğun üzerine koyun onu yemeye gelir

Evde çocuk yok, eşim de hafif vurup bayıltırız öyle kurtuluruz diyor.

Hatta evde bir fırça edinmiş, görürsen bunlar vur ama hafif vur bayılsın diyor. Fare zehrini bir araştırayım, ben hamileyim acaba solumakla zararı olur mu bakmam lazım.

Canım kilerin kapısının esigine boydan boya karton yapıştır hafif eni kalın olsun. .üstüne fare yapiskanini boydan boya gezdir.ustunede kasar peyniri koy 2 saate kalmaz yapışır. .

Kilerde mi emin değiliz, ama ordan gelmiş. Eşim kaçamasın diye boru açıklıklarını kapatakcak. Hem kiler girişine, hem de mutfak çıkışına bir şeyler yapmak lazım. Bir de balkon var, oraya da.

Tabi mutfaktan kaçıp evin bir yerlerinde dolanmıyorsa:KK17:

Küçük küçük kuru boncuk gibi şeyler oluyor ya Havaya bulaşacağını sanmam Sen dokunma Eşin de eldivenle koysun

Yapışkan almaaa Üzerine yapışıyo bağırıyo bağırıyo ölmüyor Vurup öldürmeniz gerek Tam bir vahşet Fare de olsa yazık hayvana :KK57: zehir koyun kıyıya köşeye evde bebek çocuk yoksa Zehiri bi parça sucuğun üzerine koyun onu yemeye gelir

Canım kartona yapışan fareyi kartonla birlikte alıp cop konteynirina atsınlar. .ya kendi çıkar yada kedi yer..yapacak birsey yok..

Okuyunca yasadim resmen su hayattaki en buyuk korkum bir fareyle karsilasmak olmekten bile o kadar korkmam insallah esin yakalar sen hic gormezsin

Okuyunca yasadim resmen su hayattaki en buyuk korkum bir fareyle karsilasmak olmekten bile o kadar korkmam insallah esin yakalar sen hic gormezsin

Ben korkmuyorum, aslında bana nasıl bir zarar verebilir ki? Sadece çok fena tiksiniyorum mutfağımda olduğunu düşününce. Eşim zaten yakalar, işte teknik hamleler yapmak lazım.

Off en tiksindigim hayvan ya sabah sabah böööğk midem kalktı.

En etkilisi fare zehri ama sen de hamilesin bilemedim şimdi.yapışkanlı şeyler hayvana çok aci çektiriyor ciyak çiyak bagirttiriyor onu tavsiye etmem.

Peki bir kac gün evden gidip bi yakıniniz da kalıp evi ilaçlatsaniz.

Off en tiksindigim hayvan ya sabah sabah böööğk midem kalktı.

En etkilisi fare zehri ama sen de hamilesin bilemedim şimdi.yapışkanlı şeyler hayvana çok aci çektiriyor ciyak çiyak bagirttiriyor onu tavsiye etmem.

Peki bir kac gün evden gidip bi yakıniniz da kalıp evi ilaçlatsaniz.

Şu yapışkanları bi deneyeceğim, ama yapışkanla çözülmezse fare zehrine geçeceğiz artık.
Fare zehri varken belki kayınvalidemde kalırım, aksi gibi annemler de yoklar.

fareli köyün kavalcılarının içinde oturduğum için 2 fare öldürmüşlüğümüz var.
1)insanı paranoyak yapıo pislik hayvan her yerde pür dikkat ses var mı diye dinliyorsun.
2)yapışkan bu zeki havyanlarda pek işe yaramıyor.yapışsa da tüyünü bırakıp kaçıyor.yine amacına ulaşıyor
3)önce kilerde mutfakta ne kadar baş parmağının gireceği kadar kovuk varsa kapat hatta fareyi yakalamadan yapsan daha iyi olur.zehirli pasta al ilk etapta pastayı yesin.
4)ayrıca en önemli nokta tuzakları elinde eldivenle yap elinin kokusunu alan fare yaklaşmaz.
5)genelde fare kendince el ayak çekilen vakitte ortaya çıkar.yani hemen hava kararınca denk gelemeyebilirsiniz
6)kocana sapını sağlam kavrayacağı bir süpürge ver. olduğu yerden ona doğru kovala o da çok güzel yapıştırsın duvara bi kaç kez vursun.kan olsa da temizlersin.
7) "ayy onun canı da vaar" demeyin ya evinizin sağlığı temizliği yada kemirilmiş kapı dolaplar. mikroplu kemirilmiş bakliyat poşetleri siyah kuru fare dışkıları.40 günde torununu gören fare için bakım evi açmış olursunuz.seçim sizin.ayrıca koku alması mükemmel olan bu hayvan 2 günde sizi tanır.

Şu yapışkanları bi deneyeceğim, ama yapışkanla çözülmezse fare zehrine geçeceğiz artık.
Fare zehri varken belki kayınvalidemde kalırım, aksi gibi annemler de yoklar.
Ben olsam yapışkanı denemezdim.tamam her sekilde hayvan öldürüluyor ancak bir acı çekerek öldürmek var bir de acı vermeden.

O yapışkanlı şeyler iğrenç bence.ayrıca belki bir tane değildir o yüzden evi hatta apartmanı ilaçlatsaniz daha kesin çözüm olur.

vanilyayı çok sever bir paket vanilya kullanabilirsin ama kesinlikle el değmemesi lazım

yapıskanın üzerine fare zehiri koyulmaz mı acaba

Gecen yaz köyde vardi naptıysak gitmiyodu her aksam geliyodu vurduk kovaladık zehir koyduk
Alciyla un karistirsik
Kıyma gibk zehir aldık yok
Sonra yapiskan koyduk yapıstı
Ama ölmüyo malesed can cekisiyo :(
Cok icim acidi ama kocaman biside bizi kemircek falan diye ödüm kopuyodu.
Yapıskan kesin cözüm yani

Ben korkmuyorum, aslında bana nasıl bir zarar verebilir ki? Sadece çok fena tiksiniyorum mutfağımda olduğunu düşününce. Eşim zaten yakalar, işte teknik hamleler yapmak lazım.

korkmuyorum, bana nasıl zarar verebilir deme, Allah korusun ısırır, hayvanın değdiği her yer mikrop.
hağımda gezen bir hayvan, kafasının geçtiği heryerden geçer.
ilk önce kilerde banyoda wc.de pencere kapı pervazlarında en ufak bir doğrama boşluğu kalmayacak şekilde doldurun.
sadece kilere mutfağa değil evin her yerine fare zehiri fare kapanı yapışkan fareyle ilgili ne kadar tuzak varsa hazırlayın.
fare acınacak hayvan değil yapmayın, onun mikrobundan vebadan tutun da her türlü hastalık yayılır.
üstelik hamilesin her yerinizi ilaçlayıp tuzak hazırlayıp 1 gün kapat evini. bebeğin olduğunda hiç yapamazsın.

Ben olsam evi terk etmiştim. Beni kimse o fare ile o evde yalnız bırakamaz:mad:

Suan bizim evdede var pisligine denk geldim yatak odasinda mutfakta oturma odasinda zehir koyduk yapiskan qma kar etmedi jet gibi bir findik faresi 1 haftadir girmiyo yapiskana. Eldivenle titizce tum koselere yaptik niye yakalanmiyoki acaba

Back