• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farabi değişim programı hakkında...yardımcı olursanız sevinirim

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
iyi akşamlar kızlar,
ben Gazi üniversitesi İİBF okuyorum.
şuan 3. sınıftayım,nişanlıyım.6 ay sonra evleniyorum Allah nasip ederse.yani son senemde evli olmuş olacağım.
nişanlım erzurumda çalışıyor,bende yanına gideceğim.
normalde farabi programından haberdar değildim.
benim okulumda devam zorunluluğu olmadığı için,evde çalışır sınav dönemleri ankaraya giderim diyordum.
hatta nişanlım erzurumdaki Atatürk üniversitesinde okuyan bi arkadaşına sormuş,kimlik kontrolü yapılmadığı için derslere katılmam sorun yaratmazmış.
bende,dersleri orda dinler,sınava okulumda girerim diyordum fakat farabi programını öğrenince içime umut doğdu: )
bölümüm ordaki üniversitede de varmış ve bu değişim programından çok rahat faydalanabilirmişim,çünkü gaziden giden pek olmadığı için,erzurumdan gelmek isteyen öğrencilerle değiş tokuş olamıyormuş.
buraya kadar herşey normal ama geçen bi arkadaşım dediki,son sınıfta farabi programından yararlanılamıyor :50:
bu doğru mu :5:
moralim alt üst oldu...
beni bilgilendirirseniz çok sevirim

"(2) Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim
Programından yararlanamaz. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile
esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar"

Yök'ün sitesindeki açıklama bu şekilde, dördüncü sınıflar için bir şey belirtmemişler. Farabi yönetmeliği şu sitede:

https://farabi.yok.gov.tr/files/2952aa6dd4869622e2675bd73e7a2679.pdf

Ayrıca Yök'ün farabi sitesindeki duyuruları da takip edebilirsin: https://farabi.yok.gov.tr

Benim sana tavsiyem, gitmeden önce kendi üniversiten ve gideceğin üniversitedeki 7. ve 8. yarıyıl derslerini karşılaştır, ne kadar tuttuklarını bir gör. Ardından kendi üniversitendeki farabi koordinatörüne git ve onunla hangi işlemleri yapman gerektiğini önceden konuş. Ve unutma ki anlaşma iki yarıyıl olarak en baştan yapılıyor, sonradan uzatmak çok zor olabiliyor.

"(2) Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim
Programından yararlanamaz. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile
esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar"

Yök'ün sitesindeki açıklama bu şekilde, dördüncü sınıflar için bir şey belirtmemişler. Farabi yönetmeliği şu sitede:

https://farabi.yok.gov.tr/files/2952aa6dd4869622e2675bd73e7a2679.pdf

Ayrıca Yök'ün farabi sitesindeki duyuruları da takip edebilirsin: https://farabi.yok.gov.tr

Benim sana tavsiyem, gitmeden önce kendi üniversiten ve gideceğin üniversitedeki 7. ve 8. yarıyıl derslerini karşılaştır, ne kadar tuttuklarını bir gör. Ardından kendi üniversitendeki farabi koordinatörüne git ve onunla hangi işlemleri yapman gerektiğini önceden konuş. Ve unutma ki anlaşma iki yarıyıl olarak en baştan yapılıyor, sonradan uzatmak çok zor olabiliyor.

sonunda biri sesimi duydu :16:
önerdiğin sitelerden takip edeceğim canım,çok sağol ilgilendiğin için.
bugün arkadaşlarımlada konuştum,atatürk üniversitesinin derslerine bakacağım şimdi.denklik isteniyormuş çünkü.
mesela kendi okulunda 3 kredilik olan ders orda 4 krediyse tekrar o dersi baştan almak zorunda kalıyormuşsun.
umarım bi sorun çıkmaz.bu hafta farabi programıyla ilgilenen hocaylada görüşeceğim bu meseleyi

sonunda biri sesimi duydu :16:
önerdiğin sitelerden takip edeceğim canım,çok sağol ilgilendiğin için.
bugün arkadaşlarımlada konuştum,atatürk üniversitesinin derslerine bakacağım şimdi.denklik isteniyormuş çünkü.
mesela kendi okulunda 3 kredilik olan ders orda 4 krediyse tekrar o dersi baştan almak zorunda kalıyormuşsun.
umarım bi sorun çıkmaz.bu hafta farabi programıyla ilgilenen hocaylada görüşeceğim bu meseleyi

canım merhaba ben de son senemde bu programdan yararlandım güz ve bahar dönemi hem de iki dönem soruların olursa yardımcı olabilirim. mailini özel mesajla yolla bana buraya yazarsan farkedemeyebilirim :)

canım o son sınıfta farabiden yararlanılmıyor diyen arkadaşına selamımı söyle :) ben yaralandım dediğim gibi canını sıkma. bana attığın mesajı aldım ama ben cevap yazamıyorum canım ya mesaj sayımdan dolayı bana mail adresini gönder istersen hem sorun oldukça zamanla da yazarsın bana :) sorduğun soruların cevabı bende :D

Back