• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FALLOP TÜPLERİNİ ALDIRDIKTAN SONRA PİŞMANLIK YAŞAYAN VAR MI? TÜP BEBEK SÜREÇLERİNİZ BAŞARILI OLDU MU?

kucukkadiin

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
60
Puanlar
13
TÜPLERİNİZ ALINDIKTAN SONRA GEBELİK SÜRECİNİZ NASIL OLDU VE OLDU MU?

Benim seçme şansım yoktu. Tüplerim alınmasa hamile kalma şansım yoktu. Birkaş konunuzu daha gördüm. Sizin sorununuz tam olarak ne? Cevap verirseniz ya da anlatırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz

Benim seçme şansım yoktu. Tüplerim alınmasa hamile kalma şansım yoktu. Birkaş konunuzu daha gördüm. Sizin sorununuz tam olarak ne? Cevap verirseniz ya da anlatırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz
tüplerin ikisi de tıkalı ve sıvı birikimi var denildi. doktor hanım açmaya çalışıcam ama çok yüksek ihtimalle iki tüpünü de almak zorunda kalıcam dedi. evet tüpler alınmadan gebelik imkansız gibi bir şey ama doğru mu karar veriyorum aldırmakla ondan emin olamıyorum.

tüplerin ikisi de tıkalı ve sıvı birikimi var denildi. doktor hanım açmaya çalışıcam ama çok yüksek ihtimalle iki tüpünü de almak zorunda kalıcam dedi. evet tüpler alınmadan gebelik imkansız gibi bir şey ama doğru mu karar veriyorum aldırmakla ondan emin olamıyorum.
Ya sıvı birikimi olunca tüpler alınmadan transfer mümkün değil dedi bana doktorlar. Kaç farklı doktor gördü. Yani aynı durum sizdekide anladığım kadarıyla. Alınmazsa tedaviden sonra transferiniz boşuna olabilir. Doktorunuzu dinlemenizi tavsiye ederim bu konuda. Rahim filminde benimde tıkalı tüpü açmaya çalıştılar. Boşuna bir can acısı çektim sadece. Alındıktan sonra her şey sorunsuz ilerledi çok şükür

Herkese iyi akşamlar.Dış gebelik sürecinden tüp bebeğe uzanan, ardından sürpriz sonlu serüvenimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 38 yaşındayım.Geçen sene evlendikten yaklaşık 1 ay sonra korunmama rağmen tesadüfen hamile olduğumu öğrendim.Bunun normal bir gebelik olmadığını, dış gebelik geçirdiğimi öğrenince çok üzüldüm.İlaçla düşük yapamayacağımı 7+6 haftalık olduğu için acilen ameliyata alınmam gerektiğini ve sağ tüpümün alınacağını duyunca yıkıldım. Neyse ki sağlıklığım yerindeydi. Kendimi öyle teselli etmeye başladım. Dış gebelikten yaklaşık 6 sonra regl kanamalarımın azlığı sebebiyle doktora gittim. Reglimin 3. günü kanlarım alındı. Amh 1.10, Fsh 11.10 çıktı. Doktor korunmasız 6 ay ilişki önerdi. Değerlerin muhteşem değil ama acele etmeni tavsiye ederim demişti. Ben dış gebelikten sonra herhangi bir sorun olmadığını öğrenince hamilelik planını ertelemiştim. Ama doktorlar öyle söyleyince çalışmalara başladık. 5 ay denedik. Her regl öncesi en az bir erken gebelik testi yapıyordum ama tık yok. Tabi ben yine doktorun kapısını aşındırdım. Durumu anlattım, infertiliteye yönlendirdi. Orda hormonlarıma tekrar bakıldı. Aniden düşmediği söylenen amh değerim %60 düşmüştü. Amh 1.10'den 0.441'düşmüş, Fsh 11.10'dan 15.2 yükselmişti. Erken menapoz teşhisi konuldu. Aşılamayla vakit kaybetmeyelim direk tüp bebeğe yönlendirelim sizi dediler. Hsg filmi istendi öncesinde onu da helledip İzmir Şehir Hastanesinin yolunu tuttuk eşimle. İşlerim hızlı ilerledi o gün. Genetik testi ve trombofili panelini de o gün içinde Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaptırdım. Sonraki ay, reglimin 3 günü gidip kan verdim. Dahiliyeye göründüm. Reglimin 21. gününe bir randevu daha verdiler. Evraklarımla beraber 21. günü tekrar gittim. Ultrasonla bakıldı, kan alındı. Biz sizi arayacağız, bekleyin dediler. Kafamda deli sorular. Ne zaman arayacaklar? Onlar arayana kadar amh değerim daha da düşer mi? Hormon ilaçları beni nasıl etkileyecek? Sürekli hastaneye gitmem işyerinde sorun yaratır mı? Transfer sürecinde beni neler bekliyor? İlk denemede tutar mı? Bu sorularla kafamı almak bullak ettim bir süre... Çarşamba günü reglmin ilk günüydü. Evde ucuz gebelik testleri kalmıştı. Tüm samimiyetimle söylüyorum bitsin artık şunlar deyip akşam saatlerinde birini açıverdim. Yaptıktan sonra bir kez bakıp kenara koydum. Nasılsa tek çizgiydi. Çöpe atmak için elime aldığımda hayatımın şokunu yaşadım. Çift çizgi. Hemde ucuz testlerde çift çizgi. Bozuk olma ihtimalini göz önünde bulundurdum. Perşembe sabahı aç karnına kan verdim aile hekimliğinde. Cuma gününe doktordan randevu aldım. Cuma günü doktora gittiğimde kan sonucu çıkmamıştı. Mesai dışı randevusu olduğu içinde kan alamadılar. Sadece ultrasonla karnımdan baktı. Baktı ama birşey görmedi. Bu sefer çatala yatırdı beni. Orada nokta kadar birşey gördü. Kesin birşey söylemek için kana bakmak şart dedi. Haftaiçine randevu verdi. Bugün sabahta açıköğretim sınavı öncesi e- nabızda aile hekiminde verdiğim kan sonucumu gördüm. 90 çıkmıştı beta hgc değerim. Artık gebeydim. Hemde normal yollardan. Düşük amh, yüksek Fsh, tek tüp ve 38 yaşında. Tüp bebek sürecinden sonra bu platformu takip etmeye başladım. Bugün aklımda soru işareti kalmayınca, bütün bu süreci sizinle paylaşmak istedim. Umut her zaman var bunu unutmamak lazım. Mucize değil benim yaşadıklarım. İhtimal. Bilim bunu söylüyor. Az olan ihtimal bende gerçekleşti. Çocuk sahibi olmak isteyen herkes umarım bu olumlu ihtimallerde karşılaşır. Sevgiyle kalın...

Back
X