- 26 Ağustos 2010
- 1.923
- 979
- 373
- 34
slm.naz 61
ben50 bin liraya girdim her ay 1binlira olarak ödüyorum.ama herkez bu konu da bütçesine göre karar veriyor.yani siz ne kadarlık bir ev düşünüyosanız o kadara ne kadar taksit ödeyebilirseniz o kadara girebiliyosunuz.bu açıdan çok güzel..siz ev almak mı istiyorsunuz araba mı?
bende nişanlıyım bir sene içinde düğün olur çünkü asker bekliyorum
acaba ev için şimdiden yazılmak mı lazım :S çünkü kura işi bu ya kararsızım ve kararsızız
bizde 1 yıldır bu sisteme girdik inş 2 yıl içinde evimize sahip olacağız keşke daha önce girseymişiz şimdiye evimize girmiş olurduk...
saol canım ıns hayırlı olur.benım esımde sıcak bakmıyodu gercı hala bakmıyor.ben aldıgım maası tamamen oraya yatırıyorum.yanı debelenıyorum.allahım sorunsuz bır sekılde bır an önce nasıp eder inş....
Merhaba ev için ne kadar taksit ödüyorsunuz acaba.Evin fiyatı nedir? Bir de taksit miktarı sabit mi değişiyor mu?
Forumları dolaşırken konu dikkatimi çekti ve tüm mesajları okudum. Sisteme yazılıp gün sayanlara kolaylıklar diliyorum.
İnşaallah hayırlısıyla gönüllerince evlerine kavuşur ve huzur içinde otururlar.
Mesajlardan anladığım kadarıyla bu bir havuz sistemi. Faizden uzak durmak adına cazip görünüyor.
Bu sistemden yararlanmış olanlara bir sorum olacak.
Şu an bütçeme ve ihtiyacıma uygun bir evin fiyatı 100.000 TL ise, bu rakkam üzerinden sisteme
kayıt olduğumu düşünürsek, ve ben 3 - 5 yıl sonra 100.000 TL ye aynı konumdaki evi alabilecek miyim?
Şu anda almak istediğim evin fiyatı 3 - 5 yıl sonra çok yükselirse veya 100.000 TL. nin değeri çok düşerse ne yapacağım?
Üstelik bu yıllar zarfında oturduğum eve kira ödemeye devam edeceğim.
Banka kredisinde seçilen vadeye göre ne kadar geri ödeyeceğimizi biliyoruz. Lakin bu sistemdeki riskleri önceden tespit
edebilmemiz mümkün mü?
canım taksıt mıktarı senın yazılacagın paraya böldurecegın aya gore degısıyor.bunu kendın belırlıyosun bı nevı.evın fıyatınıda aynı sekılde.zaten evı kendın buluyorsun.
Arkadaşlar konuyla ilgili mesajları baştan sona okudum, bazıları demiş "güvenebilirsiniz, çok iyi sistem , faiz yok vs..." bakın parayı kolay kazanmıyoruz tamam bankalarda faizler yüksek ama en azından eskisi gibi yüksek değil makul seviyede ve güvenilir yerler, peki bu sistem nedir, 1 tanıdık aldı memnun kaldı, tavsiye eder sayı 5'e çıkar onlarda da sorun olmaz, 100 olur çark devam eder ama sayı 1000 leri bulunca parayı alır kaçarlar, böyle adamlara prim vermeyin, bakın Almanya'da bu ve benzeri sistemle 1000lerce kişiyi dolandırdılar, önce güven aşılayarak, Ankara'da 3 ay önce 10 trilyonluk vurgun yaptılar... pek çok örnekleri var, ben burada reklam yapmıyorum A bankası B bankası demiyorum ama siteye üye olup hemen "aaa çok iyi sistem ben girdim siz de girin demek ilginç" , gidin arkadaşlar Toki'ye başvurun devlet garantisi var, yada banka kredisi çekin bankaya borçlanın böyle adamlara prim vermeyin...
Öncelikle Allah herkesin gönlüne göre ev almayı nasip etsin inşallah.Erkek arkadaşımla evlenmemize 2 sene var ve biz de tabi ki ev hayali kuruyoruz.Banka kredileri gerçekten çok uçuk,çünkü büyükşehirde yaşıyoruz ve ev fiyatları 100binden başlıyor.Krediyle 10 senede geri ödeme yapmaya kalksak 200 milyarı buluyor neredeyse.İşin tabi bir de faize bulaşmak yönü var ki,vicdanımı en rahatsız eden şey de bu.Ben de eminevimi araştırdım ama aklıma yatmayan noktalar var.Kura çekilişli sisteme göre,sisteme girince herkes evini aldıktan sonra kira yardımında bulunuyor diğerlerine,işte bu kira yardımı kesinlikle araştırılması gereken bir şey diye düşünüyorum.Örneğin 60 kişilik bir gruba 60 ay vadeyle girdiğimizi düşünelim.Sistemin kuralına göre her ay 1 kişiye ev çıkıyor ve ev çıkan kişi artık kirada oturmaktan kurtulduğu için,diğerlerine de haksızlık olmasın diye,kira yardımında bulunuyor.Buraya kadar her şey normal görünüyor.Ama yine sistemin kuralına göre 30.ayda herkes ev sahibi oluyor,bu bilgi kendi sitelerinde yazıyor açıkca.O zaman merak ettiğim şey herkes artık ev sahibi olduğuna göre neden 30.aydan sonra da kira yardımı yapmaya devam ediyor,çok çelişkili bu.Bir kişinin ödediği kira yardımı mesela 400tl olsa 400x30=12000tl ödüyo 30.aydan sonra toplamda.Bunu mesela 120 kişilik bir grupta 120 ay vadeyle düşünün,herkes 60.ayda evini alıyorsa geriye kalan 60 ay için 60x400=24000 tl para ödüyor.Üstelik bu ödenen para kişi başına olan para dikkatinizi çekerim.Yani 120 kişilik grubu düşünürsek herkes 60.ayda ev sahibi oluyor ama bu 120 kişi geriye kalan 60 ay boyunca 400x60x120=2.880.000tl ödüyor toplamda,bu para nereye gidiyor?Faiz olmuyor mu bu o zaman?Yani amacım kuruluşu karalamak değil kesinlikle ama göz var nizam var.Üstelik ödeme planları da yok sitelerinde,kredileri girip hesaplıyoruz niye bunu hesaplayamıyoruz.Şeffaf olmaları gerekirdi bence.Önceden sitelerinde hesaplama araçları varmış,sonra kaldırmışlar.Gerekçe olarak da müşterilerin kafası karışıyor o yüzden kaldırdık demişler,başka bir forum sitesinde okumuştum bunu.Yani 4 işlem bilen herkes artık kredileri bile hesaplıyor da neden bu sistemde kafalar karışıyor?Bu konuda doğru düzgün bir açıklama yapan eminevim çalışanı görmedim daha.Gerçekten merakımdan soruyorum bilen,öğrenen varsa beni de aydınlatsın bu kira yardımı konusunda.Ona göre mantıklı bir açıklaması varsa ben de gireceğim çünkü bu sisteme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?