Facebook'ta Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike

Yaaa. Silikon Vadisindeki bütünnnn ahali bebelerini teknolojinin yasak olduğu, çocukların marangozluk, örgü, resim, yapboz gibi uğraşlara yönledirildiği okullara gönderirler. Biz de çocuğumuzun elinde aypon var diye havalara uçar, biz çok zenginiz cicim havası atarız.

evet evet bahsettiğin haberi de okumuştum da, Steve Jobs'un ağzından bu sözleri okumamıştım.
İnanılmaz geldi bana.
Keşke hayatta olsaydı da çocukları ile ilgili daha çok bilgi verseydi.
Hayatı tümden ders olabilecek bir kişi bence.

evet evet bahsettiğin haberi de okumuştum da, Steve Jobs'un ağzından bu sözleri okumamıştım.
İnanılmaz geldi bana.
Keşke hayatta olsaydı da çocukları ile ilgili daha çok bilgi verseydi.
Hayatı tümden ders olabilecek bir kişi bence.
Açıkçası ben de bir gün çocuğum olursa mümkün olduğu kadar, benim gönlümden geçen ergenlik dönemi, uzak tutmak teknolojiden. Ama bunu başarmak çok zor, biliyorum.

Açıkçası ben de bir gün çocuğum olursa mümkün olduğu kadar, benim gönlümden geçen ergenlik dönemi, uzak tutmak teknolojiden. Ama bunu başarmak çok zor, biliyorum.

imkansız desem abartmış mı olurum.

ben oğlumu baya soyutluyorum kendi evimizde.
Ama özellikle misafirliklerde inanılmaz sıkıntı. Millet kendi çocuğuna izletiyor, o evin kuralı, bir şey diyemiyorsun, zaten kendi çocuğum da hipnotize olmuş gibi oluyor, mümkün değil onu o ortamdan çıkarmak.
Artık şöyle söyleyeyim TV açmalarını daha çok iztiyorum, yeter ki telefondan ya da tabletten bir şey izletmesinler çocuklara.

imkansız desem abartmış mı olurum.

ben oğlumu baya soyutluyorum kendi evimizde.
Ama özellikle misafirliklerde inanılmaz sıkıntı. Millet kendi çocuğuna izletiyor, o evin kuralı, bir şey diyemiyorsun, zaten kendi çocuğum da hipnotize olmuş gibi oluyor, mümkün değil onu o ortamdan çıkarmak.
Artık şöyle söyleyeyim TV açmalarını daha çok iztiyorum, yeter ki telefondan ya da tabletten bir şey izletmesinler çocuklara.
Olmazsın. Ben de bu yüzden yazılım dersi falan aldırırım diye planlıyorum. Madem teknolojiden tamamen uzak
tutmayacağım o zaman kod yazmayı falan öğrensin bari, sanal oyunlarla birilerini öldürmeye çalışacağına.
Ya da işte tablet yerine e-okuyucu (tabii benim bebem olana kadar bu teknoloji hala varsa :KK70:) falan.
Hani olumluya çevirmeye çalışacağım bir şekilde.

Olmazsın. Ben de bu yüzden yazılım dersi falan aldırırım diye planlıyorum. Madem teknolojiden tamamen uzak
tutmayacağım o zaman kod yazmayı falan öğrensin bari, sanal oyunlarla birilerini öldürmeye çalışacağına.
Ya da işte tablet yerine e-okuyucu (tabii benim bebem olana kadar bu teknoloji hala varsa :KK70:) falan.

ben de özellikle bu tarz misafirliklerde yanımda bulundurmak için eğitici çizgi film falan mı bulsam diyorum.
Çocukları toplar en azından kendi seçtiğim bir şeyi izletirim.
Nasıl olur bilemedim de, şimdilik plan aşamasında.

ben de özellikle bu tarz misafirliklerde yanımda bulundurmak için eğitici çizgi film falan mı bulsam diyorum.
Çocukları toplar en azından kendi seçtiğim bir şeyi izletirim.
Nasıl olur bilemedim de, şimdilik plan aşamasında.
Olabilir aslında. Ya da şu bilim-teknoloji kanallarının çocuklar için hazırladığı programların dvdleri falan var, onlara da bakabilirsin.

Olabilir aslında. Ya da şu bilim-teknoloji kanallarının çocuklar için hazırladığı programların dvdleri falan var, onlara da bakabilirsin.

evet evet bakayım, bizimki şimdiden oyunlarda aya gidip ay taşı topluyor :)
Tübitak kitabından öğrendi.
Bir de üzerine Apollo 13 filmini izlettim.

evet evet bakayım, bizimki şimdiden oyunlarda aya gidip ay taşı topluyor :)
Tübitak kitabından öğrendi.
Bir de üzerine Apollo 13 filmini izlettim.
Uzay Kampları var, bir araştırsana. Çok hoşuna gider bence, yaşı da müsaitse. Belli mi olur belki de geleceğin Uzay Bilimcisidir senin çocuk :)

Oyun kapanmadıysa bakayım bir merak ettim
Küçücük çocuklara facebook twitter instagram açılmamalı.
Hatta büyükler bile kullanmamalı.Çünkü internetten üzerinden tahmin ettiğimizden daha fazla şey öğrenebiliyor kötü insanlar.
O instagrama attığınız fotoğraflar,konumlar yaptığımız check in ler bile tehlikeli.Dediğim gibi sandığımızdan çok daha fazla şey paylaşmış oluyoruz aslında.Etraf da kötü insan dolu.Dikkat edelim internete gerçek ismimizi bile vermeyelim sosyal medya kullanan ya da online oyun oynayanlarda bu tarz şeylere dikkat ederek kullansın interneti

Ya doğurma işte en pratiği :KK70: Kökten çözüm.

X