• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook'ta bunu yapıyorsanız dikkat

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Araştırmalara göre sosyal medyada sürekli ilişki durumu paylaşmak, bir tür psikolojik soruna işaret ediyor.

ABD'de yapılan araştırmaya göre, ilişki durumlarını sosyal medyada sıklıkla paylaşanların 'kendine güven' problemi yaşadığı ortaya çıktı. İlişkisi hakkında endişe duyan insanlar, 'bir sevgilisi/eşi olduğu' gerçeğini daha çok vurgulama, daha çok bundan söz edip gösterme ihtiyacı hissediyor.

Partnerinin kendisine duyduğu sevgiden emin olmamak, ilişkisinin geleceğinden kuşku duymak gibi kaygılar; kişiyi sosyal medya paylaşımlarına itiyor. Güvensizlik hissi Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlarda daha fazla paylaşım yapma ihtiyacını tetikliyor.

Buna kesinlikle katılıyorum. Sürekli aman biz çok mutluyuz durumları vs. bence de kendine güvensizlikle alakalı. İnsanın mutluluğu da huzuru da üzüntüsü de kendine. Tabii ki adı üzerinde paylaşım sitesi ama bu kadar göze sokma ihtiyacı neden? Bence sadece ilişki durumuyla alakalı da değil bu. Gittiği her mekanda bir yer bildirimi, anlamsız bir şekilde ne kadar sosyal olduğunu vurgulama gereksinimi... Bu kadar sosyalsen, eşinle/sevgilinle bu kadar mutluysan neden her an sosyal medyadasın o halde? :)

Kesinlikle dogru. Bi tanidigim var, sürekli askim iyiki varsin, melegim cart curt gibi seyler paylasiyor ama gercek hayatta aralari hep limoni. Insanlara mutluyuz pozlari vermeye calisiyolar. Cok gereksiz bence. Bilen biliyo gercek durumu, bilmiyenlerde meraklarinda ölmüyodur kesin iliski durumlarini. Insanin iyi ki bi sevgilisi oldu diyesi geliyo baska bisey degil o_O

evet yaa gittiği her adımı bildirenler var yaa çok abartıyorlar bildirmedikleri bi banyo-wc kaldı :KK53:

valla bakarken bile sıkılıyorum ben öyle canımlı cicimli paylaşımlara da uyuz oluyorum :D bana göre çok yapay...

etrafımdakiler ne zaman ayy çok mutluyuz mesajı veren durumlar paylaşıyorsa anlıyorum ki bi sıkıntıları var :)

Benimde bi iliskim var bende tam tersiyim ne kadar aZ kisi bilirse o kadar iyi dusuncesindeyim. İnsanlarin gozu goz degil valla kotu bakan da oluyo kem gozler var cok o yuzden hic gerek yok boyle seylere mutlulugumuzu biz bilelim yeter baskalarina gosterip nazar degdirmeye gerek yok :)

Back