• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook, Paris'e Destek İçin Profil Fotoğraflarını Fransa Bayrağı Yapıyor!

Lübnan'da yaşananların bizim ülkemizde de yankı bulmaması acı değil mi?
Bende Fransa Katliamı vesilesiyle öğrendim:KK43:
Allah hepsine rahmet etsin, Dünya hep beraber teröre dur demek ve ölenler kim olursa olsun birlikte üzülüp hareket etmek zorunda.
Kadinlarkulubunde bile bakilinca Lubnan ile ilgili tek bir haber yokken, Paris ile ilgili 20ye yakin haber var.
Lubnan da oyle her gun patlayan bir yer degil ki, ulusal yas ilan edilmis.
Bati ulkelerinin tutumu zaten belli, Ankara'daki patlama da hicbir yanki bulmadi sosyal medyada.
Bari kismen (kultur olarak) yakin olan ulkemizde bu kadar "yok" sayilmasaydi.

Kadinlarkulubunde bile bakilinca Lubnan ile ilgili tek bir haber yokken, Paris ile ilgili 20ye yakin haber var.
Lubnan da oyle her gun patlayan bir yer degil ki, ulusal yas ilan edilmis.
Bati ulkelerinin tutumu zaten belli, Ankara'daki patlama da hicbir yanki bulmadi sosyal medyada.
Bari kismen (kultur olarak) yakin olan ulkemizde bu kadar "yok" sayilmasaydi.

Lübnan'daki vahşete Tv haberlerinde bile denk gelmedim:( çok acı bu.
Bazen kızıyorum ciddi ciddi, bizim ülkemizde dahi siyasi ve ticari ilişkilerimiz olan ülkelerde Yaşananlar haber yapılıyor.
Oysa bizim siyasilerimiz Lübnan içinde taziye mesajları yayınlamalıydılar, basında yer verilmeliydi.
Yani Avrupa'ya kızıyoruz da, bizimde kızılacak hareketlerimiz var ne yazık ki.

Birkaç saat evvel duydum Fransa'daki katliam için bugün Filistin'den İran'a, Amerika'dan İngiltere'ye birçok ülkede anma Törenleri yapılmış, yapılmasında değilim, insani olarak hepimizin üzülmesi ve tepki göstermesi, ölenleri anması gerekir elbette lakin hani kişisine göre muamele diye bir tabir vardır, aynı onun gibi hissediyorum ayrımlar olunca.

ben de sizden duyuyorum o kadar haber takip ederim ama.. gerçi bugun pek bakamadım...

(IŞİD) 3 Ağustos’ta Şengal’i işgal etmesi ardından yaşanan katliamlarda en az 3 bin kişi hayatını kaybetti, 5 bin kişi kaçırıldı, Şengal’den kaçmaya çalışan 300 çocuk ve yaşlı da Sincar dağlarında açlıktan hayatını kaybetti

dünya nerede o tepkiniz.

fransa hükümeti'nin kötü politikaları olabilir ama orada ölen insanlar masumdu, sırf orada dogdukları için bunu hak etmediler, onlar için üzgünüm. ama profil fotografını fransa bayragı yapmak nedir yahu? biz yas ilan ettiğimizde kaç fransız türk bayragı koydu? ya da filistin ya da suriye ve dahası. gereksiz, acıyı profillere bayrak koyarak paylaşamayız.

ben de anlamsız buldum ama profil fotosunu değiştirenlere aşırı tepkileri anlamıyorum sosyal medyada, anlamsız da olsa tercih meselesi

Ee yapmak istemiyorsanız yapmayın kardeşim.
Yok niye Ankara olayında Lübnan olayında yapmamışmış...Yapmak istememiştir belki.Adamın görüşüne uymuyordur belki.Beğenmiyorsanız kullanmazsınız ''çok ikiyüzlüler yeaaa.s.s'' deyip adama her saniye para kazandırmanın anlamı yok.

g-20-oncesi-erdogan-obama-gorusmesi-basladi-7877813_5024_m.jpg

Sırf bunun için konu açmak istemedim; fotoğrafa bakın. El sıkışmışlar ve Erdoğanın diğer eli de Obama'nın elinin üstünde, dikkat edin. Bu bir vücut dili mesajı, Erdoğan üstün el pozisyonu yapıyor. Ve Erdoğan bunu hep yapıyor, diğer liderlerle başka zamanlarda çekilen fotoğraflarına da bakabilirsiniz :) üstün el pozisyonu karşı tarafa, "kontrol bende, olaya hakimim " gibisinden psikolojik mesaj veriyor. Erdoğan bunu bilmeyerek de yapıyor olabilir, bilmiyorum :) paylaşmak istedim; sevmeseniz de, ülkemizi temsil ediyor sonuçta. Liderlik adamın ruhunda var
ama g-20 zirvesinde Obama tasmasından çekti. keşke uygulamada da iyi işler çıkarabilse.

İnsanlar kendi acilarina dahi sahip cikiyor. Dunyayi ayaga kaldiriyorlar. Biz ki acilarimizda bile otekilestiriyoruz sonra cikip Fransiz bizin icin ne yapti diyoruz. Fransiz senin icin ne yapsin sen kendin icin ne yapiyorsun? Fransizlarin cokta umrunda profiline bayragini koymasan hatirlari kalir. Birakin arkadas o ne yapmis bu ne yapmis demeyi biz ne yapiyoruz ne kime neyin hesabini sorabiliyoruz. İki gun ah ah vah vah edip ucun cu gun unutup dorduncu gun ayni seyi tekrar tekrar yasamiyor muyuz? Millet olarak duyarsiziz. teror olaylarini gectim somada onca insan hayatini kaybetti.Bu olayin en az hasarli atlatilabilmesi sadece ve sadece yasam odasina bagli idi. Bakin yine maden ocaklarinda kacinda var bu? Bir zorunluluk teskil ediyor mu yasal olarak? kaci denetleniyor?

Back