• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook bağımlısı mısınız? Ölçün

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
$Ýçerik.jpg

Bazı Facebook kullanıcıları için paylaşım sitesi bir alışkanlığa dönüşmüş durumda. Bilim insanlarının farklı ülkelerde binlerce denek üzerinde yaptıkları araştırmalarda sosyal paylaşım sitelerinin insanlar tarafından seks, para ve yemek gibi hayatlarında bir ödül olarak algılandığı ortaya çıktı.
İSTANBUL - Bilim insanları “Psychological Reports” dergisinde yayınlanan bir makalede Facebook bağımlılığının alkol ve uyuşturucu bağımlılıklarının işaretleriyle ilgili benzerliğine değindi.

Doktorların alkol ve uyuşturucu bağımlılığını tanımalamak için kullandığı “bağımlılığın 6 temel unsur”u Facebook bağımlılığını tasfir etmek için de kullanılıyor.

Psikologlar bu 6 temel unsuru istemek, tolerans, geri çekilme, nüksetme , çelişki ve ruh hali değişimleri olarak açıklıyor.
İsveç’te bulunan Gothernburg Üniversitesi’nden bilim insanları 1000 öğrenci üzerinde gerçekleştirdikleri Facebook anketinde katılımcıların %85’inin Facebook’a her gün bir kez girdiğini ortaya çıkardı.

Katılımcıların yarısı siteye bağlanmadıkları zaman sosyal anlamda bir şeylerden geri kaldıklarını hissettiklerini söyledi.

Üniversitenin hazırladığı “6 puan anketi”ndeki sorulara cevap vererek Facebook bağımlısı mısınız? Sorusuna cevap verebiliyorsunuz.

İşte sorular:

1-Zamanınızın çoğunu Facebook’u düşünerek ya da Facebook’a girmeyi planlayarak mı geçiriyorsunuz?

2-İçinizde itici bir kuvvet sizi, Facebook’u daha çok kullanmaya yöneltiyor mu?

3-Sorunlarınızı unutmak için Facebook’a mı giriyorsunuz?

4-Günlük Facebook kullanımını azaltmayı deniyor fakat başarılı olamıyor musunuz?

5-Facebook’a girmeniz bir şekilde engellendiğinde huzursuz mu oluyorsunuz?

6-Facebook’ta çok vakit geçirmeniz işinizi ya da öğrenciyseniz okulunuzu olumsuz yönde etkiliyor mu?

PUANLAMA

1=Çok nadir
2=Nadir
3=Bazen
4=Sık
5=Çok sık

Cevaplarınıza yukarıdaki gibi not verdikten sonra toplamı şu şekilde değerlendirebilirsiniz:

DEĞERLENDİRME:

Bu 6 sorudan en az 4’üne “Sık” ve “Çok sık” olarak cevap verdiyseniz Facebook’a bağımlı olmanız olasılık dahilinde.
ntvmsnbc

Ben kk bağımlısıda değilimişim:27:
Durduk yerde kk yı düşünmüyom:51:
Gerçi ''siyaset'' bölümünde çok iddialı konular tartışılırken markette bile telden girip ne yazılmış diya okuduğum oluyor:9:

face'te kullanıyorum ama kk hala favorim:kkk::kkk:

ben de kk bağımlısıyım, millet sabah uyanır maillerine bakar ben (özellikle action dolu bir konu var ve ben cevap yazmışsam) bana cevap veren olmuş mu, olmuşsa ni dimiş, hemen cevap yazayım diye kk yı kontrol ediyorum :27: dohtor var mı dohtor :27:

Hahhaha bağımlısın işte kabul et :60:
Yok değilim:19:
Misal otururken kafam hep burda değil:19:
ben de kk bağımlısıyım, millet sabah uyanır maillerine bakar ben (özellikle action dolu bir konu var ve ben cevap yazmışsam) bana cevap veren olmuş mu, olmuşsa ni dimiş, hemen cevap yazayım diye kk yı kontrol ediyorum :27: dohtor var mı dohtor :27:

Ancak ofişin yazdığı durumlarda gece su içmeye kalktığımda bile cevap veren olmuş mu diye Kk ya bakmışlığım var.:27:
Bizi toplu psikoloğa mı gönderseler ne?:17:

Ancak ofişin yazdığı durumlarda gece su içmeye kalktığımda bile cevap veren olmuş mu diye Kk ya bakmışlığım var.:27:

bizimki bağımlılık değil Parkuşum, "cevap vererek, altta kalmama" sendromu :60:

Son düzenleme:

Ben de uyanınca pcyi açmam hemen..en az 2 saat sonra... ama gözümü açar açmaz telefonu alıp kkya girerim nolmuş ne bitmiş diye:27:

Deliyiz galiba:19:

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse, hatirlattiginiz iyi oldu, face'e bakiverdim. Mail gelmis meger, iyi oldu..:9: KK'de tartismali bir konu varsa ben de takip ediyorum.. Yetmiyor, tartismanin ortasinda buluyorum kendimi... En sonunda dayak yicem buralarda :52::52:

Facebook amacini asti.Zamaninda sahibini Time'a kapak eden 500 milyon kisinin kullandigi eglenceli bir agdi.Su an bu 500 milyonun yarisi gereksiz insanlardan olusuyor.Sahte hesaplari saymiyorum bile.Hesabim yok,acmayi da dusunmedim.Eksikligini hissetmiyorum.Surekli degistirilen ozellikleri ve yeni eklentileriyle buyusunu kaybetti.Twitter hesabim da yok ama bence twitter cok daha iyi.Gundeme daha rahat adapte olabiliyor ve hizli.Insanlar artik twitter uzerinden birlesiyor,tv programlari bile artik sadece hashtag yayinliyor.Facebook'un azalarak bitecegi kanaatindeyim.

Facebook amacini asti.Zamaninda sahibini Time'a kapak eden 500 milyon kisinin kullandigi eglenceli bir agdi.Su an bu 500 milyonun yarisi gereksiz insanlardan olusuyor.Sahte hesaplari saymiyorum bile.Hesabim yok,acmayi da dusunmedim.Eksikligini hissetmiyorum.Surekli degistirilen ozellikleri ve yeni eklentileriyle buyusunu kaybetti.Twitter hesabim da yok ama bence twitter cok daha iyi.Gundeme daha rahat adapte olabiliyor ve hizli.Insanlar artik twitter uzerinden birlesiyor,tv programlari bile artik sadece hashtag yayinliyor.Facebook'un azalarak bitecegi kanaatindeyim.

Face 10 sene icinde kapatilan hesaplardan batacakmis zaten, oyle birsey okudum biryerlerde.. Onun yerine baska birsey cikarirlar.. Ama su twitter'den hic anlamiyorum. Onu bunu takip et, bir iki yer yazdim, bir kac da kisi.. Hic birsey olmadi :53:
Ben onu kullanmayi beceremiyorum anlasilan..:25:

Facebook'un twittera göre en büyük artıları paylaşımları fotoğraf ekleyip albüm oluşturma, rahatça video yayınlayabilme ve etkinlik düzenleme.
Yorum yapma özelliği de bana göre artı tabii.

Facebook'un biteceğini -en azından yakın vadede- düşünmüyorum. Belki daha az bir kitle kullanır ama bugün çok aktif kullananlar yine devam ederler.

Face 10 sene icinde kapatilan hesaplardan batacakmis zaten, oyle birsey okudum biryerlerde.. Onun yerine baska birsey cikarirlar.. Ama su twitter'den hic anlamiyorum. Onu bunu takip et, bir iki yer yazdim, bir kac da kisi.. Hic birsey olmadi :53:
Ben onu kullanmayi beceremiyorum anlasilan..:25:

Benim bir donem Twitter hesabim olmustu.Ayni seyleri yapmak beni bunaltti kapattim.Gunumuzde Facebook'tan daha etkin oldugu asikar.Sanirim ben sosyal medyadan hoslanmiyorum :27:

Son düzenleme:
Facebook'a cok bakarim ama bagimlilik derecesinde degilim sanirim. Yatip kalkip onu dusunmuyorum, huzursuz filan olmuyorum.
Bilgisayarda cok vakit gecirince ille o da bir yerde acik oluyor tabii. Yasasin facebook, benim icin nimet gibi bir haberlesme araci kendisi. :33:

Back