• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Face book' ta profilimize bakanları görmek

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Hanimlar bir sey dikkatimi cekti face 'de bende ekli olmadigi halde ,ortak arkdaslarim da da ekli olmadigi halde calistigim yerde ki insanlarin ,yabancilarin profilime baktigini anladim taniyor olabilecegin kisiler diye gorunuyor . Bu insanlari isime giderken sokakta goruyorum ve sok oluyorum koca koca adamlardan tutun genclere kadar gercekten de face de bu boyle mi ??acikcasi rahatsizlik duydum bu sekilde bulup rahatsiz edenler de oldu mesaj atarak .

2 yıldır sosyal medya kullanmıyorum ama profile bakılmayı öğrenme yok diye biliyorum. Konum, iş yeri, mekan benzerliğinden önerilerde çıkıyor olabilir. Baktıklarından değil bence.

Face de gercek ten profilimize baktiklari icin mi gorunuyor bize bunu merak ediyorum yoksa yanlis tespit mi.
Yanlış tespit bence canım. Konum ayarlarından, aynı mahalle, iş yeri, okul vs. uyuşmasından denk geliyordur. Eskiden benim de aynı okuldan, mahalleden tanımadığım kişiler çıkıyordu, önerilerde. 2 yıl öncesinde.

Ortak arkadas gorunmese de arkadaslarinizin listesinde olabilirler. Evet profile bakanlar da taniyor olabilecegin kisilerde cikiyor ama hepsi de oyle degildir

2 yıldır sosyal medya kullanmıyorum ama profile bakılmayı öğrenme yok diye biliyorum. Konum, iş yeri, mekan benzerliğinden önerilerde çıkıyor olabilir. Baktıklarından değil bence.
Rahatsiz oldum yasli adamlari taniyor olabilecegin kisilerde gorunce .Sokak ta karsilastigim insanlar .

Ortak sirkette calistiginizi yazdiginiz icin olabilir. Konumdan dolayi oneriyor olabilir.

Ortak arkadas gorunmese de arkadaslarinizin listesinde olabilirler. Evet profile bakanlar da taniyor olabilecegin kisilerde cikiyor ama hepsi de oyle degildir
Hayir arkadaslarimin listesin de de yok bu kisiler .Arkadaslarimin listesin de olanlar zaten ortak arkadas diye cikiyor.

Hanimlar bir sey dikkatimi cekti face 'de bende ekli olmadigi halde ,ortak arkdaslarim da da ekli olmadigi halde calistigim yerde ki insanlarin ,yabancilarin profilime baktigini anladim taniyor olabilecegin kisiler diye gorunuyor . Bu insanlari isime giderken sokakta goruyorum ve sok oluyorum koca koca adamlardan tutun genclere kadar gercekten de face de bu boyle mi ??acikcasi rahatsizlik duydum bu sekilde bulup rahatsiz edenler de oldu mesaj atarak .

Profile bakanlari goremezsiniz ama tahmin edebilirsiniz.
Facebook bir algoritma ile sizinl eilgili olabilecek 9mesela ayni sehirde, ayni ugrasiyla ugrasan , ayni hobileri olan ) insanlri bulup onerir.
Bu arada size bakanlari da gorursunuz o oneriler arasinda.
Ama kim bakiyor tam olarak bilmeniz mumkun degildir.
Sadece arkadas grubundan bakanlari bilebilirsiniz o da dolambacli bir sekilde.

Facebook a kayıtlı telefon numaranızı, okul, iş vb. bilgilerinizi silin bence rahatsız oluyorsanız çıkmazlar ama hepsi de bakmıyordur, rahat olun.

Telefonun uzun ayarlarından konum bilgilerini kapatıyorsunuz, ayarları ve kısayolları kurcalayın bulursunuz.

Facede de senkrizasyon diye bir şey vardı ayarlarda onu da kapatın isterseniz. Şu an değiştiyse bilmiyorum ama genelde bir uygulama dahi yüklediğinizde bir oyun dahi olsa telefona bildirim geliyor " x uygulaması konum bilgilerinizi kullanmak istiyor izin veriyor musunuz?" gb. Onları inceleyin.

Hayir arkadaslarimin listesin de de yok bu kisiler .Arkadaslarimin listesin de olanlar zaten ortak arkadas diye cikiyor.

Canim arkadasinin listesi gizliyse ortak arkadas diye yazmaz. Mesela benim listemi sadece ben goruyorum benim listemdeki x kisisi y yi taniyor olabilecegin kisilerde gorur ama ortak arkadas olarak cikmaz

Telefonun uzun ayarlarından konum bilgilerini kapatıyorsunuz, ayarları ve kısayolları kurcalayın bulursunuz.

Facede de senkrizasyon diye bir şey vardı ayarlarda onu da kapatın isterseniz. Şu an değiştiyse bilmiyorum ama genelde bir uygulama dahi yüklediğinizde bir oyun dahi olsa telefona bildirim geliyor " x uygulaması konum bilgilerinizi kullanmak istiyor izin veriyor musunuz?" gb. Onları inceleyin.
Baktim konum ayarlarina kapaliymis.

Back
X