• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fındık, kajudan neden pahali

adiyok

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bimin sitesinde ayin urunlerinde durumu gorebilirsiniz

150 gr findik ici 7 lira
200 gr kaju 8.5
Nasil oluyor bu?

şöyle oluyor. geçen sene don yedi fındık ondan üretim az olduğu için üreticiden alım fşyatı geçen sene 22 lere kadar çıktı. bu sene daha az 11 den çıktı üreticiden. yani bir ürün az ise fiyatı da yükselir

şöyle oluyor. geçen sene don yedi fındık ondan üretim az olduğu için üreticiden alım fşyatı geçen sene 22 lere kadar çıktı. bu sene daha az 11 den çıktı üreticiden. yani bir ürün az ise fiyatı da yükselir
Dunyada en cok ureten biziz ve otaraflarda don hic dusunmediydim. Ama bu sene 11 den cikti diyorsunuz bunu kabuklu mu kabuksuz olarak mi fiyatini hesaplayip ureticiye veriyorlar.

Nedenini soyleyeyim findik ureticiligin icinde bulundugum icin... İki sene once karadenizde findik agaclarina don vurdu orada ilk don vurdugunda findik pek cikmadi. Cikanlsrda da ici pek yoktu mercimekten biraz hallice cikiyordu... Gecen sene biraz toparladi karadeniz ama donun etkisi devam etmekte. O yuzden findik piyasadi uctu

Back
X