Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
şöyle oluyor. geçen sene don yedi fındık ondan üretim az olduğu için üreticiden alım fşyatı geçen sene 22 lere kadar çıktı. bu sene daha az 11 den çıktı üreticiden. yani bir ürün az ise fiyatı da yükselir
şöyle oluyor. geçen sene don yedi fındık ondan üretim az olduğu için üreticiden alım fşyatı geçen sene 22 lere kadar çıktı. bu sene daha az 11 den çıktı üreticiden. yani bir ürün az ise fiyatı da yükselir
Dunyada en cok ureten biziz ve otaraflarda don hic dusunmediydim. Ama bu sene 11 den cikti diyorsunuz bunu kabuklu mu kabuksuz olarak mi fiyatini hesaplayip ureticiye veriyorlar.
Nedenini soyleyeyim findik ureticiligin icinde bulundugum icin... İki sene once karadenizde findik agaclarina don vurdu orada ilk don vurdugunda findik pek cikmadi. Cikanlsrda da ici pek yoktu mercimekten biraz hallice cikiyordu... Gecen sene biraz toparladi karadeniz ama donun etkisi devam etmekte. O yuzden findik piyasadi uctu