• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ezilerek büyüyen çocuklar daha mı başarılı?....

Zor şartlarda,büyüyen çocuklar daha mı başarılı olur?

• hayır

OY: 12 30,8%
  • evet

OY: 27 69,2%

• Ankete Katılan
    39
  • Anket Kapalı .
Arkadaşlar ..Yorumlarınıza baktığımda,çoğunluğun aynı fikri savunduğunu görüyorum...

Ama bunun yanı sıra kendiliğinden bir soru daha oluştu kafamda...:uhm:

Acaba başarıyı nasıl algılıyoruz...fisfisfis

Duygusal başarı mı?..

Maddi başarı mı?...

Acaba hangisi daha öncelikli...

Konuyu fazlamı felsefi yaptım acaba...CADIARZU:roflol:.
canım aslında tam yerinden yaklaşmışsın...
ben görüyorum ki başalılı bir çocuk ya dugusallıkta geri kalıyo yada çok inciniyo...hayatta kırılmaya daha müsayit oluveriyo...
hepsi nedense bir arada olmuyor... (istisnalar kaideyi bozmaz)
bende bi türlü bunu çözemedim çevremdekileri inceliyorum ve tam tezimi doğruluyorlar...

aslında bu çocuğun kendi karakterine göre de değişir bence. sonuçta kimi insanlar - yetişkinler yani hayatta belli bir yere gelenler bile - yaşadıkları kötü olaylardan olumlu ve ya olumsuz etkilenebiliyor. kimisi daha azimle sarılıyor işine, kimisi salıyor kendini..
ancak bence başarı herşey değil. sevgisiz, ilgisiz büyüyen bir insan ne kadar başarılı olursa olsun hayatının bir yanı hep yaşanmamış, kalbinin bir yanı hep bomboş kalır. "çocukluğumu yaşayamadım" durumu..
ki bunun da dışında.. başarılı olmak için günlerini aylarını senelerini okul dershane arasında sürünerek geçiren bir çocuk, çabaladığı başarıyı yakaladığında en az 25 yaşında olacak, ki artık çocuk olmayacak.. ona kaybettiklerini veremeyeceğimize göre, ezilerek, yoksunlukla - her anlamda - büyümüş bir çocuk başarılı olsa ne geçer eline??

Lise birdeyken sınıfımızın en başarılı çocuğu, köyde çok zor şartlar altında yaşayan, okula kışın donmuş bir halde gelen, efendi bir arkadaşımızdı.Hep şaşırırdım ona, o kadar zor şartlarda nasıl okula gelebiliyor diye.Eminim şuan iyi yerlerdedir.

ezilen çocuk yada ezilmeyen çocuk bu değişmez önemli olan çocuğun içidir,ne düşündüğüdür.çevremizde görüyoruz ezilen çocukların nekadar hırsla çalıştıgını başarılı oldugunu fakat yine çevremizde görüyoruz ezilen çocukların büyüdüklerinde nekadar tehlikeli olduğunu.böyle bir karşılaştırma yanlış olur diye düşünüyorum ve bir çocuğun geleceğini yönlendiren başlıca etkenleri aile ortamı(büyüme şekli),genetik ve yıldızı olduğunu düşünüyorum ve ezilmenin nasıl olduğuda önemlidir.
hak veriyorum sizea.s.
ezilirken kişiliği yok edilmiş etrafımızda o kadar çok insan varki:mymeka:ve gerçekten toplumun tehlike saçan fertleri haline gelebiliyorlar haklısın.... Sanırım miray iyi bir aile ortamında ama imkansızlıklar içerisinde yaşayanlardan söz ediyor... ister istemez yaşamak için mücadele etmek gerektiğini hayatın başında öğreniyorlar... bu da daha baştan + poan :kahve:

bencede ona ezilmek demeyimde daha zor hayat şartlarında yaşamış olan çocuklar daha başarılı gibi geliyor bana..çevremdede var..mesela bir örnek..maddi durumu hiç iyi olmayan,üvey annesi tarafından dışlanmış,gece bazen eve almamış,yemek vermemiş bir erkek düşünün aklını çalıştırmış bulunduğu memleketi terk etmiş ve azmetmiş dışardan okulları bitirmiş ve şimdi bulunduğu yerden o üvey annesinede,babasınada yardım ediyor ve 2 kişim okutuyor..o anlattığı zaman ağlıyorum..nerden nereye diyorum..o durumdaki çocuklar hep daha iyi yaşamak isterler,herşeyim olsun isterler,belkide bu istek onları kamçılıyor ne dersiniz???

bencede ona ezilmek demeyimde daha zor hayat şartlarında yaşamış olan çocuklar daha başarılı gibi geliyor bana..çevremdede var..mesela bir örnek..maddi durumu hiç iyi olmayan,üvey annesi tarafından dışlanmış,gece bazen eve almamış,yemek vermemiş bir erkek düşünün aklını çalıştırmış bulunduğu memleketi terk etmiş ve azmetmiş dışardan okulları bitirmiş ve şimdi bulunduğu yerden o üvey annesinede,babasınada yardım ediyor ve 2 kişim okutuyor..o anlattığı zaman ağlıyorum..nerden nereye diyorum..o durumdaki çocuklar hep daha iyi yaşamak isterler,herşeyim olsun isterler,belkide bu istek onları kamçılıyor ne dersiniz???

elbette böyle örneklerde çok fazla...belki de o ortamı terk etmesi o kişli için başarının başlangıcı olmuş ve hayata o da erken atılmış... eminim bir ömür boyu işgence çeken birinden aynı başarılı hayatı bekleyemeyiz.

bizler anne baba olarak bize düşen görevlerimizi yapalım eğer çocuğumuzun içinde varsa devamı gelir..hırs fazlası insanın kendine zarar verir ama biraz hırs ta başarıyı getirir diye düşünüyorum...

elbette böyle örneklerde çok fazla...belki de o ortamı terk etmesi o kişli için başarının başlangıcı olmuş ve hayata o da erken atılmış... eminim bir ömür boyu işgence çeken birinden aynı başarılı hayatı bekleyemeyiz.

kesinlikle katılıyorum..sürekli ezilen,eziyet gören bir kişinin ne fiziksel nede psikolojik anlamda kendine özgüveni kalmaz..kendine özgüveni olmayan bir kişide ne başarılı olabilir nede toplumda bir yer edinebilir..

Çocukluk yıllarını, zor şartlarda hatta ezilerek geçiren insanların....

Hayatta çok daha başarılı oldukları ,gerçeğine katılıyormusunuz?...

Peki...Doğru davrandığımızı düşünerek,her türlü olumlu şartlarda büyümesine çabaladığımız evlatlarımız,ileride başarız mı olucak?...:uhm:.

sanırım oyle olacak.cevremde cok ornek var buna.durumu cok kotu bazen yıyecek bır ekmek bıle bulamayan cocuklar ınanılmaz zekı ve karakter sahıbı ınsanlar.sabancı nın hayatıda buyuk ornek.
ama dedıgın gıbı bızde mumkunse gak demeden su,guk demeden ekmek verıyoruz ve cocuklarımızı sımartarak buyutuyoruz.
ben bu konuda bıraz tutumluyum.ona kucuklugunden berı azla yetınmesını ve her ıstedıgınde ıstedıgı seylerın olmayacagını hem yasatıyorum hem anlatıyorum.ama anladı ve su an 7 yasında oglum.cok karakterlı bı cocuk.
en ıyı yapacagımız bu sanırım,bu sartlarda.:emir_bebek:

Arkadaşlar öyle güzel bir tartışma platformu kurmuşsunuz ki ne diyceğimi şaşırdım...senağlama

Uzun zamandır maalesef biraz uzak kaldım ama...

Şimdi yüzümde saçma bir gülümsemeyle mesajlarınızını okumaktan enfes bir keyif alıyorum...a.s.

Bu arada ...Başarı asla hırsla ölçüşemez bir olgu...

Başarı hayatta ki mutluluğumuz değil mi?...Paylaşılan ufacık anlar...

Niye başarıyı hep maddi kazançlarla ölçmek zorundayız...

Örnek mi?...Anaannem ....

17sinde evlendi...İlk okulu okuma şansını bulduğu için çok mutlu...

Dedeme aşık olmadı...Ama iyi bir insan çıktığı için çok mutlu...

8 tane çocuk doğurdu...Hepsi gayet sağlıklı,ana baba kıymeti bilen insanlar ...Çok mutlu...

Dedem çok çapkın,haşarı bi adamdı...Ama evini ihmal etmediği için anaanem,mutlu...

Şimdi baktığında...Anaannem çok başarılı bi kadın değil mi acaba?

Sadece bunlarla mutlu olmayı becerebilmiş olması başarının göstergesi değilmi?..a.s....

özgürceme katılıyorum..
Tabıkı ezılerek buyuyen cocukların hepsı basarılı oluyor ezılmeden buyuyen cocukların hepsıde basarısız oluyor dıye bır kaide yok...
Ancak ezılerek buyuyen cocukların sayısı daha fazla kanımca..
Çünkü ilgilerini çeken seylere küçükken ulaşamadıkları için hırslanıyorlar ''ben okuyacagım büyük adam olacagım her ıstedıgımı yapacagım,,çocuklarımında benım gıbı zor sartlarda buyumesını onleyecegım onları en ıyı sekılde yasatacagım ''diyorlar..
Ezılmeden buyuyen cocukların bazıları,, ellerınde her turlu ımkan bulundugu için herseyi zamanında yasıyorlar ve bunun tadına varıp ikigun sonra usanıyorlar,,gerıye hırs yapacak bırseylerı de kalmıyor dogal olarak...ve kıymetını bıleceklerı şeylerde kalmıyor..
''Az olan şey kıymetlidir,,çok olan ise kıymetsız'' aynen bu söz bu konuya deginiyor...

benim eşimde o kadar zor şartlarda okumuş ki:çok üzgünüm: 12 yaşlarında bile yemeğini bile kendisii yapmak zorunda:teselli: düşünebiliyormusunuz başında üstünü örtebilecek annesi bile yok:1no2: ama okumuş:1hug:
her türlü imkanı sunduk ama :çok üzgünüm: ben oğullarımı malesef okutamadım:1no2:

yinede şükür ki topluma faydalı birer evlat olarak yetiştiler :teselli:zevkle çalıştıkları işleri var:1hug: ve okumasalarda :çok üzgünüm: sorumluluklarını bilip, çalışmaları benim için teselli:kahve:

yinede şükür ki topluma faydalı birer evlat olarak yetiştiler :teselli:zevkle çalıştıkları işleri var:1hug: ve okumasalarda :çok üzgünüm: sorumluluklarını bilip, çalışmaları benim için teselli:kahve:

a.s.Ne mutlu size Bence siz her anne baba gibi elinizden geleni yapmışsınızdır:Zaten burda önemli olan topluma millete ,ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek ,her üniversiteye giden başarılı olucak diye bir kural yok :sm_confused:helede böyle bir zamanda ama şu bir gerçekki zor şartlarda büyüyen çocuklar gerçekten hırslı oluyor,Benim iki erkek çocuğum var zaman ne gösterir bilemiyorum fakat tek isteğim okuyup Toplumuna faydalı,kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başaran ,beceren güçlü çocuklar yetiştirmek .

Sen okumalarını sağlayamasanda bu kadar meziyetli çocuklar yetiştirdiğin için gurur duymalısın kendinle..

Umarım çocukların hep gurur kaynağın olsun...
:1hug:

a.s.Ne mutlu size Bence siz her anne baba gibi elinizden geleni yapmışsınızdır:Zaten burda önemli olan topluma millete ,ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek ,her üniversiteye giden başarılı olucak diye bir kural yok :sm_confused:helede böyle bir zamanda ama şu bir gerçekki zor şartlarda büyüyen çocuklar gerçekten hırslı oluyor,Benim iki erkek çocuğum var zaman ne gösterir bilemiyorum fakat tek isteğim okuyup Toplumuna faydalı,kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başaran ,beceren güçlü çocuklar yetiştirmek .

Gülseciğim bütün umutlarımız zaten bu yönde değilmi?

Hırslı çocukların ne kadarı başarılıdır sence..Yada başarı sadece hayatta zengin olmak mı?

Evlatlarınla mutlu huzurlu ve sağlıklı bir ömür dilerim...

Ve hayat başarılarıyla...yerimseniben

bence ezilenler daha başarılı oluyor,şu da bi gerçekki psikolojileri daha bozuk olabiliyor çünkü ezilmemiş insanı ezmek ezilmiş insanı ezmekten daha zor

Back
X