• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ezilerek büyüyen çocuklar daha mı başarılı?....

Zor şartlarda,büyüyen çocuklar daha mı başarılı olur?

• hayır

OY: 12 30,8%
  • evet

OY: 27 69,2%

• Ankete Katılan
    39
  • Anket Kapalı .

Mirayxixm

HEPGENERAL
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
108
1
96
İstanbul
Çocukluk yıllarını, zor şartlarda hatta ezilerek geçiren insanların....

Hayatta çok daha başarılı oldukları ,gerçeğine katılıyormusunuz?...

Peki...Doğru davrandığımızı düşünerek,her türlü olumlu şartlarda büyümesine çabaladığımız evlatlarımız,ileride başarız mı olucak?...:uhm:.

ezilmek değilde rahatlığa alışmış birisiyle kıyaslandığında mücadele içinde olanların daha başarılı olduğu örenkleri oldukça çok.ama bu demek değil ki diğerleri başarısız olacak kendi lehine çevirmek insanın elinde.
oks ve öss sonuçlarında bile büyük şehirlerin dışındaki kentler daha başarılı.sanırım herşey mücedelerde ve istemekte bitiyor

•kelebek•;1919386 .!.:
ezilmek değilde rahatlığa alışmış birisiyle kıyaslandığında mücadele içinde olanların daha başarılı olduğu örenkleri oldukça çok.ama bu demek değil ki diğerleri başarısız olacak kendi lehine çevirmek insanın elinde.
oks ve öss sonuçlarında bile büyük şehirlerin dışındaki kentler daha başarılı.sanırım herşey mücedelerde ve istemekte bitiyor

kesinlikle katiliyorum...iyi sartlarda büyüyen cocuklarin gelecekten pek bi korkusu olmuyo nasil olsa herseyim var bana bisey olmaz diyolarlar bu nedenlede pek ugras sarfetmiyolar ama eger hic biseyin yksa biseyleri elde edebilmek icin tum gucunle mucadele edersin..

Uzun zamandır neredeyse bütün basın yayın organlarında ,şaşkınla izlediğim haberlerden yola çıkarak bu soruyu sormak istedim...:uhm:

Ne kadar sanatçı ve sanatçı çakmaları varsa....Acı geçmişleri,mutsuz çocuklukları,alkolik babaları,sorumsuz anneleriyle gündemdeler....

Sonra okuduğum bir başarı hikayesi konulu kitapta aynı özet...

Eski Türk filmlerinin ana teması,maddi yetersizlikten tamirci çıraklığına başlayan gencin...Zenginlikle sonuçlanan hırsı....

İster istemez düşünmeye başlıyor insan?...Ne yapıcaz peki şimdi..diyeCADIARZU

Aslında bence bir çok şey söylenebilir bu konu hakkında...
Ezilerek büyüyen çocuğun açısından bakarsak hırs yapıp,bi yerlere gelen,hem çalışıp hem okuyan,aç okula gidip dersane görmeden özel ders bilmeden iyi yerlere gelen nice çocuk var ama bunun gibi sokaklarda suç işleyen,hırsızlık yapan,üç kuruş için cana kıyanlarıda var..

Diğer bir tarafta ellerinin altında bilgisayarları ve her türlü teknoloji araçları.Sıcak evlerinde,canının çektiği her yiyeceği temin eden anne babalarıyla,rehberlik yardımı, dersane ve özel ders desteği ile büyüyen nice çocuk,başarılı olan çocuklar var.Ama bununla birlikte doyumsuz,para sıkıntısı olmamış ama şımartılmakla birlikte uyuşturu vb maddelerle tanışmış bir sürü çocuk..

Önce aile..Anne baba ne verirse çocuk onu alır.Sevgiden ilgiden yoksun kalmayacak ama çokta şımartılmaayacak..Herşeyden ama herşeyden önemlisi KONUŞABİLMEK...
Bunların ardında zaten hedeflenmiş bi amaç varsa olur...
İyi aileler nasıl olsa var diyip şımartıp ileriye yönelik destekte bulunmazlarsa....
Sıkıntı içinde olan ailelerde yiyecek bulsun gerisi mesele değil deyip bu yönde çocuğun bilinçaltını işlerlersee ezilen yada ezilmeyen diye bi ayırım yapamayz sanırım...

Mirayım bende hep düşünmüşümdür zor şartlarda ezilerek büyüyen çocuklar mı daha başarılıCADIARZU, yoksa el gülüm ver gülüm yetişen çocuklar mı daha başarılı diye:uhm:.Bence aileden daha erken yaşlardan başlayarak verilen eğitim çok önemlisüprizzzzz,arzuladığı şeyleri elde etmek için emek çaba sarfetmesi gerektiğikafamçokkarıştı,iyi bir yerlere gelebilmek için eğitiminin, kendini geliştirmesi gerektiğinin bilinci çocuğa verilirse daha başarılı olacağına inanıyorum.Herşey ana babanın çocuğa yaklaşımı,yetiştirmesi,terbiye etmesiyle alakalı,birde alın yazısı derler ya oda çok önemli diye düşünüyorum nacizanea.s.

evet bence de zor şartlarda büyüyen çocuklar daha başarılı,...........

bence zor şartlarda yetişen insanlar biraz daha hırslı oluyor daha çok çalışıyor ama maddi durumu güzel olan olanakları daha iyi olan kişilerin çocuklarıda daha fazla şansları olduğu için gelecekte aynı şartlarda oluyorlar bence
yani tıp fakültesinde (ki bunu en zor kazanılıp en zor okunulan okul olduğu için yazıyorum ) bir çok arkadaşım var ve çoğunun maddi durumu iyi yani zamanında kursa gitmiş özel ders almış vs vs vs ...............

tabi herşey para yada parasızlıkta değil insanın kendi içinde bitiyor .....................

ezik çocuk: fakir gariban çocukları olarak düşündüysen eğer ona göre yazayım...
zeka biraz kalıtsal biraz çevre birazda yetiştirme tarzıyla şekillenen ve eğitimde önceliği yadsınamaz teknik açıdan...
bence böyle bir ayrım yapmak zor ailenin eğitim seviyesi yükseldikçe çocuklarının eğitimi için harcadıkları emek de parada artıyor oks öss gibi eşit şartlarda yarışan çocukların bir kısmı özel derslerle dersanelerle eğitimini perçinlerken diğer taraftan oks'nin hayatlarını nasıl değiştireceğini n öneminden bile habersiz bir yığın ezik çocuk kitlemiz mevcut. benim annem babam öğretmen ve uzun yıllarını köy öğretmeni olarak sürdürdü ve imkanlarını olan öğrencileri bugün iyi biryerlerde ama imkanı olmayan çocuklar pazarcı kasap oldu.
türkiyede eğitim de parayla

ezilen çocuk yada ezilmeyen çocuk bu değişmez önemli olan çocuğun içidir,ne düşündüğüdür.çevremizde görüyoruz ezilen çocukların nekadar hırsla çalıştıgını başarılı oldugunu fakat yine çevremizde görüyoruz ezilen çocukların büyüdüklerinde nekadar tehlikeli olduğunu.böyle bir karşılaştırma yanlış olur diye düşünüyorum ve bir çocuğun geleceğini yönlendiren başlıca etkenleri aile ortamı(büyüme şekli),genetik ve yıldızı olduğunu düşünüyorum ve ezilmenin nasıl olduğuda önemlidir.

Arkadaşlar ..Yorumlarınıza baktığımda,çoğunluğun aynı fikri savunduğunu görüyorum...

Ama bunun yanı sıra kendiliğinden bir soru daha oluştu kafamda...:uhm:

Acaba başarıyı nasıl algılıyoruz...fisfisfis

Duygusal başarı mı?..

Maddi başarı mı?...

Acaba hangisi daha öncelikli...

Konuyu fazlamı felsefi yaptım acaba...CADIARZU:roflol:.

ya bu laf eskide kaldı.simdi parası olan kazanıyo.okuldaki hocalarımız bile bunu söylüyodu.arkadaslarımdan örnekleyim.tıpı kazanan arkadaslarımın hepsi içimizde en zengin olanlardı.4.sınıftan beri matematikten vs ders alanlardı.

Bu konu üzerine yazilan bir arastirma okumustum...bir harvard profesörü annesi madde bagimlisiymis...hic bir sekilde ilgilenmemis...amerikada yasadigi halde ac bile kalmis...varlik yozlasmasinda büyüyen cocuklarin sorununu dile getirmisti...varlikli bir ailede hersey iyi gidecek diye bir sey yok...sadist anne babalar var ...cocugun hayatini para olsada kararta bilirler...yoksul ama sevgi dolu bir ailede büyüyen cocuk ise gelecege cok daha farkli bakabilir...(bu konuda Yetenekli cocugun drami Alice Miller kitabi cok güzel )
arkadaslarla böyle bir tartisma yapmistik ...aramizdaki en ilginc tez...savas sirasinda cocuklarini öldüren veya terk eden aileler... birde cocuklarini kurtarmak icin ölenler...Yani ilk önce anne baba cocugu yasatmak istiyormu...??

Sanatcilarin ünlü olamalari ise...bence o insanlara ilginc geldigi icin...böyle insanlar daha popüler...insanlarin acima duygularini ortaya cikariyorlar...baska dallarda ailenin egitim seviyesi, genetik zekasi, madi durumu bence cok daha önemli...

çocuklara bütün imkanların önüne serilmesi taraftarı değilim, herşeyden mahrum etmeninde. yani orta karar davranmakta fayda var.az verip bezdirmeyelim, çok verip azdırmayalım.
genele baktığınızda zor şartlarda yetişmiş kişilerin başarılı olduklarında hemfikirim. her iki durumdada istisnalar olabilir tabi...

Eskilere baktığımda zor sartlarda büyümüşler ders calısacak odaları bile yokmuş ,ama o şartlarda bile en güzel yerleri kazanmışlar ,meslek sahibi olmuşlar.Takdir ediyorum öyle insanları.Genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama zor elde edilen degerler ,başarılar daha kıymetli geliyor bana.

Bu konu üzerine yazilan bir arastirma okumustum...bir harvard profesörü annesi madde bagimlisiymis...hic bir sekilde ilgilenmemis...amerikada yasadigi halde ac bile kalmis...varlik yozlasmasinda büyüyen cocuklarin sorununu dile getirmisti...varlikli bir ailede hersey iyi gidecek diye bir sey yok...sadist anne babalar var ...cocugun hayatini para olsada kararta bilirler...yoksul ama sevgi dolu bir ailede büyüyen cocuk ise gelecege cok daha farkli bakabilir...(bu konuda Yetenekli cocugun drami Alice Miller kitabi cok güzel )
arkadaslarla böyle bir tartisma yapmistik ...aramizdaki en ilginc tez...savas sirasinda cocuklarini öldüren veya terk eden aileler... birde cocuklarini kurtarmak icin ölenler...Yani ilk önce anne baba cocugu yasatmak istiyormu...??

Sanatcilarin ünlü olamalari ise...bence o insanlara ilginc geldigi icin...böyle insanlar daha popüler...insanlarin acima duygularini ortaya cikariyorlar...baska dallarda ailenin egitim seviyesi, genetik zekasi, madi durumu bence cok daha önemli...

Bu profösörün hayatı film haline getirilmişti.
Etkilenmemek elde değildi..

Baskı ile elde edilen başarı kısa süreli olur fikrindeyim.
Baskı altında kalan bireylerin , içlerinde nasılda kişilik çatışması yaşadıkları birçok örnekte bariz bir şekilde açıktır. Çocuğun ; olmak istediği kişi ile olmaya zorlandığı kişilik arasında gelgitler yaşarken başarılı olmaya çalışması beklenmemelidir. Zorlayıcı etkiler yüzünden kişinin ruh sağlığı bozulur. Kendini ifade edecek bir araç bulamaz ise bu çatışmalar arasında doğru olmayan birçok sağlıksız karar verir. Baskı sonucunda yaşadığı anlık başarılar aslında ruhunda kocaman deliklerin oluşmasından başka bir işe yaramaz..

Zaten id , ego ve süper ego oluşumundan kaynaklanan bir baskı geriliminin içinde olan insanoğlu bunun üzerine dışarıdan gelen bir diğer baskıyla karşılaşınca en basiti stres gibi ruh sağlığını etkileyen bir etkenin oluşmaması mümkün değildir.

Güzel konu canım tebrik ederim....
Ezilerek değil fakat ben çok zor şartlarda büyüyen çocukların başarılı olduklarını biliyorum,bende çocuklara herşeyi verme taraftarı değilim sonra doyumsuz oluyor hiçbirşeyden mutlu olamıyorlar!!
Çevremde gördüğüm kadarıyla en yakınımdaki eşim babaları olmadığı halde çok zor şartlar görmüşler buna rağmen 3kardeşte üniversite okumuş.

arkadaşlar ezilen bir çocuk demek saten bazı şeylerden yoksun kalan çocuk demek.küçüçkken oyuncağı olmayan okulla göndermeyen aileler.küçük yaşta çalıştırılanlar.arkadaşlarının elinde çikolata vs varken ezilen çocuğun elinde olamaması.buda bence çok nadir dirki hırslı bir çocuk olmasına sebep olsun.bu gün ben etrafıma sokaklara baktığım zaman malesef hiç de çocukken ezilen ve hırslı bir yetişkin göremiyorum.ya köşe kenarda sıgara içen ya kıza bayana laf atan ya kimin çantasını çalabilirim.kime zarar verebilirim diye düşünen gençler ve çocuklar var.bu yüzdendir ki hırs cümlesine katılmıyor.ezilen bir çocuk hırslı olur cümlesine hiç katılmıyorum.bu gün anasından babasından ilgi alaka görmeyen bir çocuk sokakta esrar içebiliyo.bu gün annesinden para istemiş ama annesi vermemiş bi çocuk babasının cebinden para çalabiliyo.konu yu uzatırsam ezilen çocuk cümlesinin sonu gelmes bi olumlu cümlede yazamam çünkü olumsuzlar olumlu bi taneyi bile yok edebiliyo.sevgilerle

Aslında cocuklarımızı bu ortama alıştıran biz yani anne babalar,kendi cocuklugumuzda yasamayı arzu etiklerimizi cocuklarımıza fazlasıyla veriyoruz , cocuklarımızın cogu ihtiyaclarını daha istemeden bu senin ihtiyacın deyip yerine getiriyoruz ASLINDA COCUKLARIMIZA VARLIK İÇİNDE YOKLUGU YASATMAK GEREK

Back
X