• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eziklik ve Özgüvensizliğimi nasıl yok edicem :(

Lina55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
3
0
36
Kızlar sizden fikir almak istiyorum lütfen geri çevirmeyin.. 1 yıldır kamuda memurum.. Çalışmaya başladıktan sonra kendimde olan birçok özelliği keşfettim. İşyerinde düzgün konuşamıyorum cümle kuramıyorum. Hakkımı savunamıyorum :( karşımdakine güven veremiyorum sanki birşeyin aksini söylediğimde illa birinin şahit olması gerek o derece. dışarda bazı arkadaşlarımın yanında gayet güzel konuşabiliyorm iyi iletişim yapıp espri yapabiliyorum. ama dediğim gibi bazılarının yanında. bu neye göre değişiyor anlamıyorum. işyerinde sanki ağzıma biri zincir vurmuş o kadar ezik gözüküyorm ki acıyorum kendime bazen. kime sorsalar benim hakkımda iyi kız kötülüğü yok derler. ama bu özgüvensizliğimi nasıl yenicem. herkese ağzının payını vermek istiyorum ama olmuyor. ne olur fikir verin :( psikoloğa mı gideyim..

Ben de sizinle aynı durumdayım. Kamuda çalışıyorum ve aynı sıkıntıları yaşıyorum. Üniversitedeyken durumun çok farkında değildim ama iş hayatında ben de sizin gibi bu sorunu keşfettim. Açıkçası ne yapacağım hiçbir fikrim yok.

Ben de sizlerle aynı durumda idim. Çok üzülüyordum. Özgüven eksikliği vardı. Doktora gitmeyi hiç düşünmedim. Çünkü bu psikolojik bir sorun değil ki.. Kendine güvenmemek hepsi o kadar. Eleştirilmekten çok korkuyor ve düşüncelerimi ifade edemiyordum. İnternet'te araştırmalar yaptım bu konu ile alakalı. Özgüven nasıl kazanılır diye araştırmalar yaptım. Sonra bir kitaba rastladım. E- kitap formatında. Satın alıp telefonuma indirdim. Fiziksel kitap olsa bu kadar rahat okuyamazdım. Kitabı indirip defalarca okudum ve içindekileri uyguladım.
https://aff.odaklipazar.com/scripts/l7o7c7?a_aid=kermer11&a_bid=a249f6be incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Once kendini sev ve kendine guven.Heyecan yapmaktan korkma.Insanlik hali sonucta suc degil,gunah degil.Sonrasinda gecer gider.

Back