• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ezan okur pozisyonda doğan oğlum

gulsahctl

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
257
153
303
Diğer
:emir_bebek:merhaba arkadaşlar biraz geç olsada oğlum batuhanın doğum hikayesini paylaşmak istedim. 18 mart 2010 saat 14:00 da doktorla randevum vardı. sabah kalktım ve biraz lekelenmem vardı pek aldırmadım çünkü sancım yoktu ahesteli bir kahvaltıdan doktorumu aradım ve durumu anlattım oda randevu saatini beklememi söyledi bizde eşimle hazırlanıp çıktık. 45 dk kadar otobüs bekledik. ve yarım saat uzaktaki hastaneye vardık şikayetim sadece ufak bir ağrı oda çok az ve çok seyrek. doktora girip muayene olmak için uzandım ve doktorum aaaa sesi şuan kulaklarımda 5 cm açılman var nerde kaldın sen diye haykırışı ve ardından doktorumun muayenesiyle bebişimde bir hareket ve doktorumdan yine aynı tepki şaşkınlık ve ilk cümlesi bebeğin eli önde ve tekrar muayene ardından bebişimde tekrar bi kıpırtı sonra doktorun tedirgin gözleriyle gözgöze gelmem.bebeğin eli önde muayene ederken elini çekti dedi bende hissetmiştim zaten bi hareketlilik ardından ultrasonda gördükki bebişimizin eli başının üstünde doktorlara görede ezan okur pozisyon denirmiş. herkez şaşkın ve benim 5cm aşılmam var ve suyum her an gelir bebişin eli sarkabilirmiş bilirsinizki rahim kendini çabuk toplarmış suyumun gelmesiyle eli sarkacak ve rahim kasıldığı içnde eli sıkılacaktı tabi malum doktorun bana feryadı nerde kaldın sen buzamana 5 cm olana kadar diye benim cevabımda basit ben sancılar olacak nebileyim artacak 3 dk düşcek vs. vs. tabi hiçbiri olmayınca öle sallana sallana gitmiştim ardın bir panik çünkü oldugum hastane sadece normal doğum yapılabiliyordu fakat doktorum başka hastanede görevliydi beni hemen sedyede bir odaya aldılar diğer hastanedeki ameliyathane hazırlatıldı benide hazırladılar ve ambulansla doktorumla birlikte diğer hastaneye gittik o bile üzerini değiştirmişti bana sürekli sakin olmam ve ani hareketler yapmam konusunda telkinlerde bulunuyordu çünkü ani bir hareketim suyumun gelmesine neden olabilirdi sonunda hastaneye geldik herkez kapıda daha kimseyle vedalaşamadan ameliyathane yolu ve epidural sezeryanla oğluşum aramızda anlayacağınız çok ilginçti çünkü oğlum 6.5 aylıkken rahme yerleşmişti başından ama hayat işte böyle ilginç.(aslında dahada ilginci ki ben pek duyana rastlamadım hamileliğimde bu bazı hamileliklerde görülürmüş oğlum sol kaburgamıda kırmıştı anlayacağınız hamileliğim gibi doğumumda ilginç oldu:-)

hayırlı olsun canım.. rabbım bebegıne saglıklı uzun omurler versın hayırlı bır evlat olur ınsallah..
sezaryanın nasıl gectı dogum yanı epıduraldan memnun kaldın mı sonrası nasıldı agrın sızın oldu mu ne kadar surede kalktın cok mu soru sordum ne :)))

hayırlı olsun canım.. rabbım bebegıne saglıklı uzun omurler versın hayırlı bır evlat olur ınsallah..
sezaryanın nasıl gectı dogum yanı epıduraldan memnun kaldın mı sonrası nasıldı agrın sızın oldu mu ne kadar surede kalktın cok mu soru sordum ne :)))

sağol canım aminnn hepimizin evlatlarına... epidural sezeryanım harikaydı öne doğru eyildim ve omuriliğimden incecik bir iğneyle uyuşturuldum sinek ısırığı gibiydi 14:55 de oğlum doğdu bende 15:15 de odamdaydım. hiç ağrım olmadı sadece uyuşukluk vardı. 1 saat sonra uyusukluğumda geçti ve ağrımda yoktu hemen ayağa kalktım lavaboya kendim gidebildim hatta odamın balkonu vardı oraya çıkıp hava bile aldım hemşireler ağrı kesici vurmak istedi fakat ağrım yoktu. ertesi günde öğlen eve çıktım her işimi kendim yapabiliyordum. anlayacağın çok kolaydı bende çok korkmuştum ama hiçbişi olmuyor tek olan bebeğini an ve an doğumda izleyebilmen oda harika bir duygu...sen hamilemisin?

sağol canım aminnn hepimizin evlatlarına... epidural sezeryanım harikaydı öne doğru eyildim ve omuriliğimden incecik bir iğneyle uyuşturuldum sinek ısırığı gibiydi 14:55 de oğlum doğdu bende 15:15 de odamdaydım. hiç ağrım olmadı sadece uyuşukluk vardı. 1 saat sonra uyusukluğumda geçti ve ağrımda yoktu hemen ayağa kalktım lavaboya kendim gidebildim hatta odamın balkonu vardı oraya çıkıp hava bile aldım hemşireler ağrı kesici vurmak istedi fakat ağrım yoktu. ertesi günde öğlen eve çıktım her işimi kendim yapabiliyordum. anlayacağın çok kolaydı bende çok korkmuştum ama hiçbişi olmuyor tek olan bebeğini an ve an doğumda izleyebilmen oda harika bir duygu...sen hamilemisin?

evet canım hamıleyım ama daha doguma cok var. masallah cok guzel bır dogum gecırmıssın darısı basıma ınsallah. Sezaryan dusunuyorum bende bırazda mecbırı aslında genel anastezıde urkutuyo sankı bı daha ayılamıcakmısım gıbı bı hıs oluyo. Epıduralda mantıklı gelıo ma ben bıaz panıgım kesıldıgımı bılmek ona tanık olmak ne hale sokar o an bılmıorum hayırlısı ınsallah senın kı gıbı rahat olur hersey :)))

canım bişey sorucam bende epidural yaptırdım fakat katateri bıraktılar ağrı kessin diye sende de aynısı oldumu benim belimde çok ağrı yapmıştı ikinciye hamile kaldığımda yine epidural isterim ama sanki katater orda durdukça hiç ayaklarımı hissetmeyecekmişim gibi gelmişti acaba doğumdan hemen sonra çıkarıyorlarmı ki ayrıca ağrının olmamasıda çok güzel çok şanslısın niye normal doğuma almadılar orayı anlayamadım risklimiymiş

Son düzenleme:
evet canım hamıleyım ama daha doguma cok var. masallah cok guzel bır dogum gecırmıssın darısı basıma ınsallah. Sezaryan dusunuyorum bende bırazda mecbırı aslında genel anastezıde urkutuyo sankı bı daha ayılamıcakmısım gıbı bı hıs oluyo. Epıduralda mantıklı gelıo ma ben bıaz panıgım kesıldıgımı bılmek ona tanık olmak ne hale sokar o an bılmıorum hayırlısı ınsallah senın kı gıbı rahat olur hersey :)))

canım bende senin gibi korkular ile girmiştim ama o an sakinleştirici vuruyorlar sende etrafa saf saf gülücükler atıyorsun hiç kesildiğini düşünmüyorsun ve zaman çabuk geçiyor ameliyathaneden çıkarken gülüyordum herkez çok şaşırmıştı

peki bişey sorcam sezaryandan yıllar sona bıle hala dıkıs acısı ve agrısı hıssettılerını soyleyenler var bu dogru mu? Sizde de varmı?

canım bişey sorucam bende epidural yaptırdım fakat katateri bıraktılar ağrı kessin diye sende de aynısı oldumu benim belimde çok ağrı yapmıştı ikinciye hamile kaldığımda yine epidural isterim ama sanki katater orda durdukça hiç ayaklarımı hissetmeyecekmişim gibi gelmişti acaba doğumdan hemen sonra çıkarıyorlarmı ki ayrıca ağrının olmamasıda çok güzel çok şanslısın niye normal doğuma almadılar orayı anlayamadım risklimiymiş

canım katater ne onu bilmiyorum herhangi birşey takmadılar .bu arada doğum normaldi ama oğlumun eli başında oldugu için doğum başladıgında yani suyum geldiğinde eli sarkacaktı ve sıkışacaktı zatende 5 cm açılmam oldugu için acil sezeryan oldum

allah hayırlı doğumlar nasip etsin allah kimseyi o yolda eylendirmesin canım epidural çok kolay evet çok korkacaksın panikleyeceksin ben okadar heyecanlandımki kalp ritmim bozuldu o an ama sakinleştirici yaptılar hemen sonrası harikaydı 2. bebeğimi düşündüğümde yine kesinlikle epidural isterim hemde güle oynaya.sakın endişelenme biliyorum endişelenme demek kolay insan elinde olmadan korkuyor ama güven bana sakin ol doktorun ve ekibi sayesindede harika geçecek

Back