Bahçe Bakımı ve Çiçekler Ezan çiçeği görmüş müydünüz?

yengemlerin bahçesinde vardı her ezan okundugunda özellikle gider bakardım çok deişik güzel ve bi okdr ürpertici geliyor..

Bu çiçeğin ingilizcede ismi evening primrose, latince ismi ise oenothera'dır. Güneş battığı anda -ki bu an ezanın okunmasına da denk gelir-aniden açılarak şaşırtıcı bir gösteri sunar. Bu arada çarpıcı kokusu ile tüm arıları kısa bir süreliğine üzerine çeker. Arılar yaklaşık 10 dakika kadar çiçeklerin etrafındadır sonra onlar da kaybolur. Ertesi gün öğlene yakın sönen çiçeklerin ömrü bir gündür. Ancak bol tomurcuk verdiği için problem olmaz. Baharda rozet biçimi etli ve tüylü yaprakların ortasından uzun bir sap çıkarır. Bu sapın üzerinde yaz boyu açacak olan tomurcukları taslak halinde bulunur. 1.5 metre uzayabilir. Aynı zamanda şifalı bir bitkidir. Yağı Ticari ambalajlarda satılmaktadır. Aşağıda kendi bahçemdeki ezan çiçeklerinin açılışını görüntülediğim video bulunmaktadır. Kokusunu sizlere iletemesem de bu muhteşem gösteriyi buradan izleyebilirsiniz

Bu çiçeğin ingilizcede ismi evening primrose, latince ismi ise oenothera'dır. Güneş battığı anda -ki bu an ezanın okunmasına da denk gelir-aniden açılarak şaşırtıcı bir gösteri sunar. Bu arada çarpıcı kokusu ile tüm arıları kısa bir süreliğine üzerine çeker. Arılar yaklaşık 10 dakika kadar çiçeklerin etrafındadır sonra onlar da kaybolur. Ertesi gün öğlene yakın sönen çiçeklerin ömrü bir gündür. Ancak bol tomurcuk verdiği için problem olmaz. Baharda rozet biçimi etli ve tüylü yaprakların ortasından uzun bir sap çıkarır. Bu sapın üzerinde yaz boyu açacak olan tomurcukları taslak halinde bulunur. 1.5 metre uzayabilir. Aynı zamanda şifalı bir bitkidir. Yağı Ticari ambalajlarda satılmaktadır. Aşağıda kendi bahçemdeki ezan çiçeklerinin açılışını görüntülediğim video bulunmaktadır. Kokusunu sizlere iletemesem de bu muhteşem gösteriyi buradan izleyebilirsiniz

çok güzel bilgi cnm çok saol bunları bilmiyordum

Birde sunu söyle düsünmek gerek, ezan saati zamanina denk geldigi icin öyle isimlendirmisler bence o bitkinin dogasina bagli tomurcugun hazirlanis ve acma vakti öyle denk geliyor. Bir de bu tür olaylari böyle düsünsek nasil olur?
Mesela birzler bir cicege Atatürk cicegi deriz ve Almanlar da ona (Weihnachtstern) Türkcesi chismis cicegi diyorlar!!

ve bu ezan cicegi acma esnasinda cok hos bir koku yayiyor bunuda biliyormuydunuz?

Ayrica video harika olmus elinize saglik.

Son düzenleme:
Evet canım bu çiçeği ilk defa duydum ve ilk defa gördüm. Sağol arkadaşım, bu güzelliği bizimle paylaştığın için.

ben küçükken bizim bahçemizdede vardı :) akşamüstü açıyolardı, bende merak gideyim koklayayım diye uğraşırdım, içindeki polenlerden burnum sapsarı olurdu :)

rabbimin adına kurban olayım neler yaratıyo yaaa inanmayan çarpılsın inşallahhh

nekadar güzel bir çiçek yaaaa huzur veriyo insana

muhteşem bi çiçek Rabbim neler neler yaratıyor bizim bahçemizde de var ezan okunmaya yakın açıyor

benim annemin bahçesindede var. akşam ezanı ile açıyor. ertesi gün soluyor.akşam ezanında yenileri açıyor sonra...

Tam da ,bahçesinde bu çiçekten olan,olupta videosunu buraya koymayan gacılar evde kalın işşşşallahhh...derekene videoyu gördüm ve bayıldımmmm.ilkkez böyle bi çiçek oldugunu duydum ve Yüce yaradanımızın büyüklüğüne yine şahit oldum...cok güzellllll

X