Ey PKK, ey HDP! Ayıp oluyo ama!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Ey PKK, ey HDP! Ayıp oluyo ama!

[FONT=pt_sansregular]29/05/2014[FONT=pt_sansbold]A+ A-[/FONT]

Sen devletsin. Vatandaşın için varsın. Dağdaki örgütü insafa davet edeceğine, çocukları dağa çıkmaya itecek hayatı değiştir.

Öyle siyasetçiler, öyle danışmanlar, öyle yazarlar var ki…

İşlerine geldi mi “Bunlarla oturup neyin müzakeresini yapacaksın, neyin konuşmasını yapacaksın. Bunlar bir siyasi parti bile değil” diyerek aşağıladıkları HDP’ye yahut hor gördükleri Kürt milletvekillerine şimdi dönüp şöyle diyorlar: “Git Diyarbakırlı ailelerin çocuklarını PKK’nın elinden kurtar…”
İşlerine geldi mi, bir barış müzakeresinin doğal tarafı olması gereken PKK’yi görmezden gelmek, çok başlıymış gibi göstermek gibi ucuz taktiklere başvuranlar şimdi şöyle diyorlar: “Aaa PKK ayıp oluyo ama! Niye çocukları dağa alıyorsun, alma, geri gönder.”

Madem ki PKK’ye yönelik konuşuluyor, PKK’nin Diyarbakır’dan dağa çıkan 11 ailenin evladıyla ilgili açıklamasına yer verelim, aradan çıksın: “Çocukların kaçırılması iddiası asılsızdır. Bugüne kadar gerilla saflarına katılan herkes gönüllü katılmıştır, hiç kimse kaçırılmamıştır. Ayrıca saflarımıza katılım yaş sınırı bellidir. Komutanlığımızın uluslararası kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar mevcuttur ve geçerlidir. Yaş sınırına uymayanlar geri gönderilir. Ancak küçük yaştaki bazı çocuklarımız cezaevlerinde çürütülmekte, tecavüze varan insanlık ve ahlak dışı uygulamalara tabi tutulmaktadır. Böyle tehlikelerle karşı karşıya olan bu gençleri geri göndermeyi değil, savaş dışı alanlarda eğitmeyi esas alıyoruz.”

* * *
Şimdi asıl meseleye gelelim. PKK’ye "Ayıp oluyor artık, çocuk yaştakileri de alma" diyene kadar "Bu çocuklar hâla neden PKK’nin yamacına çıkıyor" diye düşünüyor musunuz?

PKK temelde yasadışı bir örgüttür ve “Ayıptır, yazıktır, günahtır” feryatlarımızın adresi asla olamaz. Niye olsun?

Bize, hepimize, Diyarbakırlı o çocuklara ve o ailelere karşı sorumluluğu ve hesap verme yükümlülüğü olan merci Türkiye devletidir. Kesin bilgi.

Öyleyse şöyle dememiz gerekiyor:

Ey Türkiye devleti… Bu çocuklar hâlâ niye çıkıyor? 1 yılı aşkın süredir bir müzakare yürüttüğünü söylüyor, PKK’nin lideri Öcalan’la konuşuyorsun. Hâlâ ortada değil bir mutabakat, yol haritası dahi yok. Kürt siyasi hareketinin talep ettiği yasa değişikliklerini yapmıyorsun. Bugün ‘Çocukları alma’ diye hitap ettiğin örgüte "Bu çözüm süreci yıllar içinde yapılan 8 ateşkese benzemesin, biz üstümüze düşeni yaptık, siz hiç sözünüzü tutmuyorsunuz" laflarını ettiriyorsun. Amacın sorunu gerçekten çözmek değil de oyalamakmış izlenimi bırakıp, karşındakini aptal yerine koyuyorsun. Sadece karakol yapıyorsun ve ateşkes halini çözüm diye yutturmaya çalışıyorsun. Böyle yaparak PKK’yi Kürt gençleri için eskimiş, geçmişte kalmış, lüzumsuz bir yapı haline düşüremiyorsun.

E o zaman şimdi kalkmış ne diye şaşırıyorsun?

Sen devletsin. Vatandaşın için varsın. Dağdaki örgütü insafa davet edeceğine, çocukları dağa çıkmaya itecek hayatı değiştir.

Demokrasiyi lütfetme, ipoteklediğin hakları ver.

NOT: Dağa çıkan ya da çıkmayı planlayan öfkeli Kürt gençleriyle iletişim kurabilen az sayıda insandan biri olan Selahattin Demirtaş’tır. Siyasi hırs uğruna Demirtaş’ın önünü kesmeye yemin etmiş devlet ve Kürt siyasi hareketinin içindeki isimlerin bu vesileyle bunu hatırlaması faydalı olacaktır.
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ezgi_basaran/ey_pkk_ey_hdp_ayip_oluyo_ama-1194428
ezgi_basaran_200x200.jpg

EZGİ
BAŞARAN

[/FONT]

Son düzenleme:
Çocukları kaçır, uzman çavuşu kaçır nasıl çözüm süreciyse bu..İçeriğini de kimse bilmiyor nedense:KK14:

Şimdi biz bu durumda terör bitti mi diyoruz? Kaçırılan 11 çocuk, 1 uzman çavuş öldürülmediği için terör yok, sadece şöyle dağ havası alsınlar diye götürüldüler mi diyeceğiz?

Madem müzakere var bu kaçırmalar, alıkoymalar nedir? 11 çocuğu bakın yavrum biz dağa çıktık siz çıkmayın, biz terörist olduk siz olmayın deyip öğüt vermek için mi götürdüler? Uzman çavuşumuzu da çocuklara örnek olarak gösterip siz bizim gibi değil, onun gibi olun diyecekler zannımca.

Terör bitti he, müzakere herşeyi çözdü, şehidimiz yok, kaçırılanlar var ama olsun hepi topu 11 çocuk 1 uzman çavuş kayıp.
Terör bitti, dağdakiler keçi otlatmak için dağdalar.

Ne diyeyim, ben sade vatandaşım, aklım basmaz, kafam çalışmaz, ne anlarım ki ben, büyüklerimiz benim yerime düşünüp yapıyor işte, terör bitmiş ya hemen mahalle çocuklarına şeker dağıtayım kutlamak için.

Şimdi biz bu durumda terör bitti mi diyoruz? Kaçırılan 11 çocuk, 1 uzman çavuş öldürülmediği için terör yok, sadece şöyle dağ havası alsınlar diye götürüldüler mi diyeceğiz?

Madem müzakere var bu kaçırmalar, alıkoymalar nedir? 11 çocuğu bakın yavrum biz dağa çıktık siz çıkmayın, biz terörist olduk siz olmayın deyip öğüt vermek için mi götürdüler? Uzman çavuşumuzu da çocuklara örnek olarak gösterip siz bizim gibi değil, onun gibi olun diyecekler zannımca.

Terör bitti he, müzakere herşeyi çözdü, şehidimiz yok, kaçırılanlar var ama olsun hepi topu 11 çocuk 1 uzman çavuş kayıp.

Ne diyeyim, ben sade vatandaşım, aklım basmaz, kafam çalışmaz, ne anlarım ki ben, büyüklerimiz benim yerime düşünüp yapıyor işte, terör bitmiş ya hemen mahalle çocuklarına şeker dağıtayım kutlamak için.

evet çözüm bırakılmalı ve eskiye dönülmeli . eskisinden de fazla şehit gelmeli. şeker dağıthatta helva dağıt daha iyi ne dersin.

bizde nasıl istemeyenler varsa çözümü onlarda da istemeyen var. ama sizler gözlerinizi kapatmışsınız. bilmek ve görmek istemiyorsunuz.

evet çözüm bırakılmalı ve eskiye dönülmeli . eskisinden de fazla şehit gelmeli. şeker dağıthatta helva dağıt daha iyi ne dersin.

bizde nasıl istemeyenler varsa çözümü onlarda da istemeyen var. ama sizler gözlerinizi kapatmışsınız. bilmek ve görmek istemiyorsunuz.

Neyi bilmek görmek istemiyoruz pembe hanım söylermisiniz?
Kim ister şehit haberleri almayı,bizler bu kadar duygusuz insanlarmıyız.
Varsa bir çözümünüz söyleyin bizlerde öğrenelim...

Terörist köpeklerle masaya oturulup müzakare yapılmaz...
Devletin görevi bunların inlerşne girip toptan yok edecekler...
Neyin karşılığı taviz veriliyor acaba?

Keşke böyle söyleyeceğinize Allah'tan hayırlısını dileyin deseydiniz, ki temennim bitmesi, ettiğim duaları, temennileri de bilemezsiniz ama görünen köyde kılavuz istemiyor, hala anneler feryad ediyor, anneler çocuklarımız kaçırıldı diye feryad ediyor.
BDP, HDP istese o çocukları geri alır, demek ki bazı şeyler gözden kaçırılıyor.

Neyse size iyi yorumlar dilerim.

Keşke böyle söyleyeceğinize Allah'tan hayırlısını dileyin deseydiniz, ki temennim bitmesi, ettiğim duaları, temennileri de bilemezsiniz ama görünen köyde kılavuz istemiyor, hala anneler feryad ediyor, anneler çocuklarımız kaçırıldı diye feryad ediyor.
BDP, HDP istese o çocukları geri alır, demek ki bazı şeyler gözden kaçırılıyor.

Neyse size iyi yorumlar dilerim.

diye diye tüy bitti dilimizde . daha geçen gün yazmıştım aynı konuda sana. ama yine aynı. istemeyenler var iki tarafta da . inşallah sekteye uğramaz diyorum. askerimiz de çocuklar da sağ salim evlerine döner. düşünün bu zamana kadar elleri ile yollayan aileler şimdi istemiyor pkk katılmalarını yada sesleri çıkıyor. bu zamana kadar neden seslerini çıkarmadılar sustular evlatlarının ölümlerine. sabredeceğiz ve güzel günler göreceğiz

Neyi bilmek görmek istemiyoruz pembe hanım söylermisiniz?
Kim ister şehit haberleri almayı,bizler bu kadar duygusuz insanlarmıyız.
Varsa bir çözümünüz söyleyin bizlerde öğrenelim...

Terörist köpeklerle masaya oturulup müzakare yapılmaz...
Devletin görevi bunların inlerşne girip toptan yok edecekler...
Neyin karşılığı taviz veriliyor acaba?

kimse şehit haberi almak istemiyorsa artık ne yapılacaksa yapılsın. çünkü başka yol yok . 30 yıldır nasıl girilemedi bu inler . çünkü halk arkalarındaydı. bak şimdi halk da istemiyor sesleri çıkıyor . kendi elleri ile gönderenler artık evladımızı istiyoruz diye sokaklarda yatıyorlar.

% 100 katılıyorum Mune. Tek ekleyeceğim bile yok...

Sevgili müdürümüze'de helva dağıt gibi sözler sarf etmeyin lütfen...

ben bu konuda babama bile ters düşüyorum . o da mhp li. zamanında assaydınız diyorum . o zaman şartlar onu gösterdi diyor. orda tıkanıyor. asmayacaksan çekilecektin ben bunda yokum deyip zahmet edip çekilecektin imza atmayacaktın

diye diye tüy bitti dilimizde . daha geçen gün yazmıştım aynı konuda sana. ama yine aynı. istemeyenler var iki tarafta da . inşallah sekteye uğramaz diyorum. askerimiz de çocuklar da sağ salim evlerine döner. düşünün bu zamana kadar elleri ile yollayan aileler şimdi istemiyor pkk katılmalarını yada sesleri çıkıyor. bu zamana kadar neden seslerini çıkarmadılar sustular evlatlarının ölümlerine. sabredeceğiz ve güzel günler göreceğiz

Aynı çünkü haberlerde o annelerin feryatlarını görüpte içimin cız etmemesi imkansız, kaçıranlara öfkelenmemem, Kadıköy'de Apo posteri açıp imza toplayanları, Nevruz'da ya müzakere ya savaş diyenleri görünce susmak mümkün mü?
Neden onlara hiçbir işlem yapılmıyor, onu bırakın kınama bile yapılmıyor diye sormak günah mı?

Kızmam bu kadar mı göze batıyor, insanım ya, benimde çocuğum var, bugün Allah göstermesin kaçırılsa beni sabret diyerek kim teskin edebilir?
Çocuğumdan birgün bile ayrı olmayı düşünemiyorum, o annelerde korkuyor, yavrularını düşünüyor, gidip diyelim sabredin diye bakalım bizi neyle kovalarlar.

kimse şehit haberi almak istemiyorsa artık ne yapılacaksa yapılsın. çünkü başka yol yok . 30 yıldır nasıl girilemedi bu inler . çünkü halk arkalarındaydı. bak şimdi halk da istemiyor sesleri çıkıyor . kendi elleri ile gönderenler artık evladımızı istiyoruz diye sokaklarda yatıyorlar.

Herkes tükendi bıktı artık terör denen beladan,neden inlerine girilmediğini mi zannediyorsunuz yoksa..
Eşim o bölgede 2 yıl görev yaptı ne olduğunu gayet iyi biliyoruz bizler..
En ufak ihbarda bir helikopterin kalkmasının maliyetini söylersem diliniz tutulur...
Halk istemiyor gibi gözükebilir ama yinede onları tutan bir çok vatandaş var o coğrafyada..

Aynı çünkü haberlerde o annelerin feryatlarını görüpte içimin cız etmemesi imkansız, kaçıranlara öfkelenmemem, Kadıköy'de Apo posteri açıp imza toplayanları, Nevruz'da ya müzakere ya savaş diyenleri görünce susmak mümkün mü?
Neden onlara hiçbir işlem yapılmıyor, onu bırakın kınama bile yapılmıyor diye sormak günah mı?

Kızmam bu kadar mı göze batıyor, insanım ya, benimde çocuğum var, bugün Allah göstermesin kaçırılsa beni sabret diyerek kim teskin edebilir?
Çocuğumdan birgün bile ayrı olmayı düşünemiyorum, o annelerde korkuyor, yavrularını düşünüyor, gidip diyelim sabredin diye bakalım bizi neyle kovalarlar.

mune ben diyorum ki eskiden elleri ile yollayanlar pkk ya şimdi karşı geliyorlar . seslerini çıkarıyorlar katılmalarını istemiyorlar. sence neden ne değişmiş olabilir.

ben bu konuda babama bile ters düşüyorum . o da mhp li. zamanında assaydınız diyorum . o zaman şartlar onu gösterdi diyor. orda tıkanıyor. asmayacaksan çekilecektin ben bunda yokum deyip zahmet edip çekilecektin imza atmayacaktın

İdam kalkmasaydı belkide apo iti asılacaktı..
İdamı kalkmasına kim sebeb oldu..

Herkes tükendi bıktı artık terör denen beladan,neden inlerine girilmediğini mi zannediyorsunuz yoksa..
Eşim o bölgede 2 yıl görev yaptı ne olduğunu gayet iyi biliyoruz bizler..
En ufak ihbarda bir helikopterin kalkmasının maliyetini söylersem diliniz tutulur...
Halk istemiyor gibi gözükebilir ama yinede onları tutan bir çok vatandaş var o coğrafyada..

herkes tükendi bıktıysa artık dilimizi dişimizi tutacağız. yok çözüm süreçiymiş yok sevsinler hani nerde gibi laflar artık bırakılmalı. eşin 2 sene kaldıysa ben 4 sene kaldım eşimle. sadece ucağa binmek için dışarı çıkıyorduk. şimdi arkadaşlarım var . rahat rahat geziyorlar

herkes tükendi bıktıysa artık dilimizi dişimizi tutacağız. yok çözüm süreçiymiş yok sevsinler hani nerde gibi laflar artık bırakılmalı. eşin 2 sene kaldıysa ben 4 sene kaldım eşimle. sadece ucağa binmek için dışarı çıkıyorduk. şimdi arkadaşlarım var . rahat rahat geziyorlar

Ohal bölgesi diye eş gitmiyordu o yıllarda ..
Bişeylerin karşılığı olarak masaya oturulmaz diyorum bende...

X