- 4 Haziran 2012
- 879
- 675
- 303
Peki teşekkür ederim :)bu sözlesmeyi yapabilirsiniz. sorun olmaz. bir avukat sizi yönlendirir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Peki teşekkür ederim :)bu sözlesmeyi yapabilirsiniz. sorun olmaz. bir avukat sizi yönlendirir.
Var malesef. Kuzenime babasindan miras kaldi. Adam bosanirken 3 evin de kirasina ortak oldu
3 daire aldı baba mirasi ile kiraya verdi. Direk miras yani ;(miras kalinca olmamasi gerek aslinda. Hibe durumunda hakki oluyor ama miras durumunda olmuyor diye biliyordum. neyse, zaten türk kanununa hakim degilim :) Kötü olmus arkadasiniz icin
Hayır annemin kazanıp kendi üstüne aldığı ev bu . Zaten biz o evde oturuyoruz . Annem üstüme vericek oturduğumuz onun olan bu evi.
3 daire aldı baba mirasi ile kiraya verdi. Direk miras yani ;(
Çok saçmaymış, mirasa da bulaşmasınlar artık ya.Var malesef. Kuzenime babasindan miras kaldi. Adam bosanirken 3 evin de kirasina ortak oldu
Ailen neden böyle bisey istiyor eşiniz de kabullenmiş sanırım ben olsam ne alaka derim biz bir aile diil miyiz onun evi filan olsa mesela aynı şeyi size yapsa hoşunuza gider mi.Arkadaşlar benim ailem benim üstüme mal vericek ve eşimin bundan yararlanmasını istemiyorlar. İmza atarak eşim bu durumdan vazgeçemiyormuş.avukat ayrılsalarda hakkıdır adam alabilir demiş . İllaki boşanıp bekar olarak mı alabilirim ben malı?
Yazan oldu mu bilmiyorum ama ödenecek harçlar ve sizin vergi vermemeniz için normal satış yapma yoluyla bir devir söz konusu sanırım, eğer satış değil ivazsız intikal yaptırırsanız eşiniz hiçbir hak iddia edemiyor.Evet işte miras değil . Satın almış olucam ben üzerime . O yüzden evliyken alınan mallar ortak boşanma durumunda eşimde yararlanıyor diye vermek istemiyorlar.
evlenmeden önce mal paylaşımı veya evlilik sözleşmesi vs imzalandığına göre evlilik birliği içinde de protokol yapılabilir belki.
GelenKutusu hukukçuydu yanılmıyorsam :)
Hiç alakam yok :)
Ama aklımda hukuk okusam mı diye düşünceler mevcut :)))
Ya ben bu kadar ayrımcılığa gerek olan durumu merak ettim, eşinizle mutsuz musunuz? Yani aileniz hiç vermesin ya da veriyorsa da damat almasın falan ayrılık/ boşanma neden dilde?
Ailen neden böyle bisey istiyor eşiniz de kabullenmiş sanırım ben olsam ne alaka derim biz bir aile diil miyiz onun evi filan olsa mesela aynı şeyi size yapsa hoşunuza gider mi.
Haklı olabilirler ama esinize biraz ayıp olmuyor mu?