Evliyken mal paylaşımı

Var malesef. Kuzenime babasindan miras kaldi. Adam bosanirken 3 evin de kirasina ortak oldu

miras kalinca olmamasi gerek aslinda. Hibe durumunda hakki oluyor ama miras durumunda olmuyor diye biliyordum. neyse, zaten türk kanununa hakim degilim :) Kötü olmus arkadasiniz icin

2002 yolundan sonra evlendiyseniz ve herhangi bir mal rejimi seçmediyseniz edinilmiş mallara katılma rejimine tabisiniz.

Bu rejime göre evlilik birliği içerisinde size miras ya da bağış yoluyla intikal eden mallar kişisel mallarınız sayılır ve eşiniz hak iddia edemez. Ancak bu malın kira, faiz gibi getirileri kişisel mal değil edinilmiş mal sayılır ve boşanma durumunda paylaşıma tabi tutulurlar. Kira gibi bu getirilerin edinilmiş mal sayılmamalarını kararlaştırmanız mümkündür.

Evlilik birliği devam ederken bir bedel ödeyerek sahip olduğunuz bir malvarlığı ise edinilmiş mal olur ve paylaşıma tabidir.

Bu arada evlendikten sonra da mal rejiminizi değiştirmeniz mümkündür. Yeni mal rejiminiz değişiklikten sonraki dönemi kapsar. Yani noterde düzenlenen/onaylanan bir sözleşme ile mal ayrılığı veya diğer rejimlerden birine geçebilirsiniz. Bu konuda bir avukattan ayrıntılı bilgi almanızı tavsiye ederim.

Ya ben bu kadar ayrımcılığa gerek olan durumu merak ettim, eşinizle mutsuz musunuz? Yani aileniz hiç vermesin ya da veriyorsa da damat almasın falan ayrılık/ boşanma neden dilde?

Arkadaşlar benim ailem benim üstüme mal vericek ve eşimin bundan yararlanmasını istemiyorlar. İmza atarak eşim bu durumdan vazgeçemiyormuş.avukat ayrılsalarda hakkıdır adam alabilir demiş . İllaki boşanıp bekar olarak mı alabilirim ben malı?
Ailen neden böyle bisey istiyor eşiniz de kabullenmiş sanırım ben olsam ne alaka derim biz bir aile diil miyiz onun evi filan olsa mesela aynı şeyi size yapsa hoşunuza gider mi.

Evet işte miras değil . Satın almış olucam ben üzerime . O yüzden evliyken alınan mallar ortak boşanma durumunda eşimde yararlanıyor diye vermek istemiyorlar.
Yazan oldu mu bilmiyorum ama ödenecek harçlar ve sizin vergi vermemeniz için normal satış yapma yoluyla bir devir söz konusu sanırım, eğer satış değil ivazsız intikal yaptırırsanız eşiniz hiçbir hak iddia edemiyor.

evlenmeden önce mal paylaşımı veya evlilik sözleşmesi vs imzalandığına göre evlilik birliği içinde de protokol yapılabilir belki.

GelenKutusu GelenKutusu hukukçuydu yanılmıyorsam :)

Hiç alakam yok :)
Ama aklımda hukuk okusam mı diye düşünceler mevcut :)))

Ya ben bu kadar ayrımcılığa gerek olan durumu merak ettim, eşinizle mutsuz musunuz? Yani aileniz hiç vermesin ya da veriyorsa da damat almasın falan ayrılık/ boşanma neden dilde?

Ailen neden böyle bisey istiyor eşiniz de kabullenmiş sanırım ben olsam ne alaka derim biz bir aile diil miyiz onun evi filan olsa mesela aynı şeyi size yapsa hoşunuza gider mi.

Haklı olabilirler ama esinize biraz ayıp olmuyor mu?

Eşimle bikaç sene önce boşanma olayımız vardı . Çocuğumu alıp gidince ailem sinir oldu . Çok iyi değil araları ve karışık çok konu var . Biz iyiyiz Şükür artık . Ama çocuğu alıp giden biri herşeyi yapar düşüncesindeler. Ben eşimin arkasındayım bu konuda . Allah korusun Böyle bir durum olsa artık ne çocuğumu ne evimi almaya çalışır benden .

Back
X