Evliyken mal paylaşımı

Degisken0

Guru
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
879
675
303
Arkadaşlar benim ailem benim üstüme mal vericek ve eşimin bundan yararlanmasını istemiyorlar. İmza atarak eşim bu durumdan vazgeçemiyormuş.avukat ayrılsalarda hakkıdır adam alabilir demiş . İllaki boşanıp bekar olarak mı alabilirim ben malı?

Arkadaşlar benim ailem benim üstüme mal vericek ve eşimin bundan yararlanmasını istemiyorlar. İmza atarak eşim bu durumdan vazgeçemiyormuş.avukat ayrılsalarda hakkıdır adam alabilir demiş . İllaki boşanıp bekar olarak mı alabilirim ben malı?

Avukat yanlış bilgi vermiş olabilir mi?
Hediye, miras, piyango vs “edinilmiş mal” kapsamına girmediği için boşanma durumunda paylaşılmıyor...

miras olarak değil . Anneme ait olan şey benim üzerime geçicek alım satım parasını vericez. Bikaç avukat da aynı şeyi söyledi . Eşimde sordurtmuştu imza atmam bişey değiştirtmiyor demişti.

miras olarak değil . Anneme ait olan şey benim üzerime geçicek alım satım parasını vericez. Bikaç avukat da aynı şeyi söyledi . Eşimde sordurtmuştu imza atmam bişey değiştirtmiyor demişti.

bu miras olmuyor ki. satış işlemi oluyor. farklı şeylerden bahsediyorsunuz.

evlenmeden önce mal paylaşımı veya evlilik sözleşmesi vs imzalandığına göre evlilik birliği içinde de protokol yapılabilir belki.

GelenKutusu GelenKutusu hukukçuydu yanılmıyorsam :)

Evet işte miras değil . Satın almış olucam ben üzerime . O yüzden evliyken alınan mallar ortak boşanma durumunda eşimde yararlanıyor diye vermek istemiyorlar.

O para sizin kazandığınız para mı?

yurtdisinda avukatim- satis islemi sonucu esinizin hakki oluyor.
esiniz simdi bir araba alsa bosanma durumunda sizinde hakkiniz oluyor.
hibe durumu icin aynisi gecerli olmasi gerek.
sadece kalan mirasdan hak talep edemez

yurtdisinda avukatim- satis islemi sonucu esinizin hakki oluyor.
esiniz simdi bir araba alsa bosanma durumunda sizinde hakkiniz oluyor.
hibe durumu icin aynisi gecerli olmasi gerek.
sadece kalan mirasdan hak talep edemez
Yani evliyken bir imza atılmıyor reddemiyor bu evi diymi? Benim bu evden hakkım yoktur diyerek bir sözleşme yapamıyoruz?

Miras değil bu satın alma. E tabi ki eşiniz isterse hak talep edebilir böyle bir durumda.

Vallahi bu işler biraz karışık
Benim ev ablamın üstüne
Ablamın ev annemin üstüne
Babamın arabalar abimin üstüne
Tarlalarım babamın üstüne
Babamın tarlası annemin üstüne :KK53:
Ablam ikinci evliliğini yaptı Mayıs’ta insan evladı eşi Allah’a şükür ama aldı beni bir kaygı,:olamaz:
Bu soruları bende sormuştum kendimce
Bilmiyorum ki ne yapılır

Back
X