Evlilikten çok korkuyorum 😞

Benden sana tavsiye, bu evliliği yapma. Adamı da oyalama yoluna baksın. Doğru düzgün gez toz biraz kendi paranı yemenin keyfini çıkar. Yaşına uygun, hayat görüşüne uygun, sen bağımsız bir ev istediğinde bunu sorgulamayacak seni ikna etmeye çalışmayacak biriyle evlen.

Yani yani bu işin sonu belli değil mi, bir kölelikten çıkıp diğerine gideceksin. baban başında 1 taneydi en azından üstelşk babandı, aile apartmanı demek KVsi KPsi görümcesi üstünde en az 5 çift göz demek . Her şeyine karışacaklar. Bence sen bu çocuktan kesin bir dille ayrıl. Seni bulmuşken kapatayım aile apartmanına götüreyim kafasında söyledikleri de saçmalık zaten gezmek istiyorum diyen kız gel aile aprtmanında otur denmez 35-26 zaten fiyasko neden dersen adam evlenecek olgunlukta ee o zaman yaşına uygun biriyle olmalıydı. 26 35le asla aynı değil, ilk işinde çalışıyorsun , ailenden bağımsız özgürlüğü tadıyorsun belki mastera başlıyorsun yani yetişkin hayata ilk adımlarını atıyorsun. Hazır değilim diyen birine ısrar etmesi zaten saçma. Ayrılıp hayatını yaşa bence, doğru zaman gelince de içine sinen bir evlilik yap.

6 7 aylık sevgili sürecimiz var ama 1 2 yıllık konuşmuştuk ara ara

Bana sanki erkek arkadaşınıza karşı hisleriniz yetersiz gibi geldi. Gerçekten aşık olsaydınız evlenmekten korkmazdınız.
Ayrıca daha 6 7 aydır sevgili olduğunuz halde evlenmek için acele etmesi de onun yaşının küçük olmaması ve muhtemelen daha iyi birini bulmam korkusundan.

Evet aşık değilim ama sevgim var beni üzmez diye bakıyorum olaya artık aşkı aramayıda bıraktım

Evet aşık değilim ama sevgim var beni üzmez diye bakıyorum olaya artık aşkı aramayıda bıraktım

Bu bakış açınız yanlış. Şuan evlenmekten korkmanızın sebebi ona aşık olmamanız bile olabilir. İnsan sevince bir şeylere katlanıyor. Yoksa en ufak sorunda her şey gözünüze batıyor.

6 7 aylık sevgili sürecimiz var ama 1 2 yıllık konuşmuştuk ara ara
Şöyle ki biz de 1 sene olmadan evlendik. Çok sükür evliligimiz çok iyi ama benn hiç bir zaman acaba demedim bizim de aramızda 5 yaş var. Yani evlilik zor genede sorumluluk ister iyi düsünmek lazım

Aile apartmanında yaşayacaksan kork tabikide , sence burda sorun yaş mı? Az akıllı olun ya hu ...

Bu dediğin %10 ihtimal , sakın aile apartmanına evet deme , kimse ayranım ekşi demez, özel hayat diye bişey kalmaz , bence en rezil evlilikler eş ailesi ile yan yana , diz dize göz göze olan evliliklerdir, ne kadar uzak o kadar rahatlık ...

Valla bu şartlarda bence de korkmalı, sanki çok düzgün bir adam var da karşısında, %95 sorunlu bir evlilik olacak ...

İnanma , kandırıyor seni , en iyisi benim eşimdi o da yan çizdi ilk sene , uzak oturmamıza rağmen ailesi ile sorun yaşadık, uzaktan ev tuttum diye bile bana bilendiler, akıllı ol , erkeklere güvenilmez ...

Tabi tabi özgürleşeceksin, hı hı , öyle bir özgürleşeceksin ki hiçbir şey yapamayacaksın, özgürce bol bol çocuk yapıp eş ailesinin elinde pinpon topuna döneceksin, bu adam senin zaaflarını kullanıyor, eş aileli ve de eltili apartmanda ne kadar özgürleşebilirsen artık, ne desek boş, yaşa ve gör, evlilik kurtuluş değildir...

Bence de kork evlilik öyle hiç pembe panjur altında masal perisi değil..

Evliliğin bir takım zorlukları ve özgürlüğü kısıtlayıcı yanları var bu doğru. Dolayısıyla bekarlar hiç evlenmek için acele etmesin derim ama sizin genel olarak sınır çizme ve kendinize güven ile ilgili sıkıntılarınız var gibi. Yani ileride çok iyi bir evlilik yapsanız dahi bu konular size sıkıntı olabilir. Dolayısıyla imkanınız varsa bir terapi almanızı öneririm.

Ooooo aile apartmanı mi sen bu evlilikten vazgeç yoksa akil sagligini yitirirsin insan kendi ailesiyle bile yeri geliyor anlaşamıyor yahu

Bende sizin gibiydim evlilikten korkardım evlenmek istemezdim netice de evlendim netice de evliliğim bitti korktuğum başıma geldi yani
Şimdi biz bilemeyiz belki mutlu olursunuz belki olmazsıniz o yüzden yönlendirme yapamam ama kendi tecrubelerimi soyliyim bana eşimden ilk bahsettiklerinde nisanlandigimda evlenirken içimde hep sıkıntı vardı hissediyordum yani keşke iç sesimi dinleseymisim
Diğer bir önemli nokta ya bosanirsak düşüncesini kafandan at bende bu endişeyi tasirdim sürekli evlenmeden önce yani
Beyin neye odaklanırsa onu yapar diyorlar
Ya bosanirsama odaklanirsaniz bosanmaya götüren olaylar yaşamanız muhtemel
Beklentilerinizi konuşun ailen bana karışırsa evliliğimiz kötü bir noktaya gider ona göre kimseyi karıştırmayalım gibi ne istediğinizi net olarak söyleyin
Eğer doğru kişiyi bulmussaniz ve sizde doğru kisiyseniz o evlilik tadından yenmez. Sevgi azalmaz aksine artar.
Bakın sevgililikte çiftlerde bir zaman sonra sevgi bitiyor hele aşkla dolu sevgililiklerde daha çabuk bitiyor ama evlilik tam tersi ne kadar sevgi gösterirsen aradaki huzur bağlılık o kadar artıyor
İnsanlar her şeyi maddi sebeplere bağlıyor ama işin manevi boyutu var. Karı kocanın birbirine gösterdiği sevgi hürmet Allah'ın çok hoşuna gider aralarindaki sevgiyi artırır sevgililik de bu tam tersidir. İlahi mudahale göz ardı edildiği için sevgililik çok mükemmel evlilik çok kötü bir şeymis gibi lanse ediliyor
Ailesiyle sorun yaşarsan da ne yap et bunun esinle aranda tartisma konusu olmasına izin verme. Birçok evliliğin bitme sebebi aileler zaten burda zekânı konuşturursan eşini kendi tarafina çekersin eşinde sana karisilmsina müsade etmez. Hadi koçum benim görelim seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…