• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Tartışmayı veya Küslüğü başlatan mı İlk konuşmalı yoksa diğer birey mi ?

Evlilikte Tartışmayı veya Küslüğü başlatan mı İlk konuşmalı yoksa diğer birey mi ?

• Tartışmayı başlatan ilk önce konuşmaya çalışmalı

OY: 10 37,0%
  • Diğer taraf konuşmaya başlamalı

OY: 0 0,0%
  • Ortak konuşma kararı alınmalı 😅

OY: 8 29,6%
  • Yaa amann hiç konuşma daha iyi diyenler 😆

OY: 9 33,3%

• Ankete Katılan
    27
  • Anket Kapalı .

DeathlyHallows

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
115
31
98
Öncelikle günaydın , sabah sabah rüyamda görmüş gibi bir soru sormak istedim..
Sebebini de yorum olarak belirtirseniz herkes güzel düşüncelerimizden yararlanabilir.

Diyelim ki akşam eve geldiniz lüzumlu veya lüzumsuz bir konu hakkında eşinizle tartışmaya başladınız ve sonuç anlaşamamakla bitti ve konuşmuyorsunuz. Konu sizden ya da ondan çıktı farketmez sizce kim ilk adımı atıp konuşmalı ve nasıl konuşmalı 😆

Haklıysam adım atmam.
Genel anlamda tavrım budur.
Kolay kolay inatlaşmam ama kırıldıysam ve haklıysam adım atmıyorum .

Aynı evde yaşarken inatlaşıp konuşmamak daha fazla soruna sebep oluyor. Tartıştık mesela ben haklıyım, haklı olduğuma eminim adım gibi ama belki karşımdaki de aynı şekilde emin haklı olduğuna. O zaman nasıl anlaşacağız? Bazen ben gidip konuşacağım bazen o gelip konuşacak. Evlilikte küslük olmamalı ve konular böyle uzatılmamalı diye düşünüyorum ben. Eğer karşı tarafın küsme huyu varsa sorunları uzatıyorsa zaten evlilik çıkmaza giriyor. Adımı hep aynı taraf atmamalı sadece buna dikkat etmek gerek.

İlk kim başlattıysa değil kim haksız olduğunu fark ettiyse o adım atmalı. Ama aynı evde küslük de olmuyor biz tartışamıyoruz bile ya oldu da tartıştık unutuyoruz normal hayata devam ediyoruz. Küsecek uzatacak alan olmuyor bence aynı evde 😆😆

Boyle seylerde kural olmaz bunu kural gibi gormeniz sacma. Haklida olsam kusluk istemiyorsam gider konusurum ama bazen haksiz da olsam konusmam o gelir konusur degisir yani

Ben hiç küsemeyen biriyim. Konuşa konuşa, küsmeye küsmeye onu da adapte ettim kendime🤣 o inatçı adam şimdi asla küsemez. Gelir hemen beni çok geriyorsun bazen der barışır.
Size gözlemlediğim bir şeyi söyleyeyin: bir küsersiniz, beş küsersiniz, altıncıda kimse gelip özür dilemez. Oturup konuşacaksınız, başka çaresi yok. Çok naz aşık usandırıyor gerçekten. Herkes kendine göre haklı sonuçta.

Evlilikte küslük olmamali. Öncelikle onu ortadan kaldirmak gerekir. Fazla mi sinirlendi iki taraf, tamam mola verin sakinlesin sonra tekrar konusun. Ama imkan varsa sorunu ayni gün ortadan kaldirin. Eskiden küsme huyum vardi. Cok bos ve yorucu bir durum. O yüzden bastan küsmemeye anlasmak en iyisi.

Sebebini de yorum olarak belirtirseniz herkes güzel düşüncelerimizden yararlanabilir.

Diyelim ki akşam eve geldiniz lüzumlu veya lüzumsuz bir konu hakkında eşinizle tartışmaya başladınız ve sonuç anlaşamamakla bitti ve konuşmuyorsunuz. Konu sizden ya da ondan çıktı farketmez sizce kim ilk adımı atıp konuşmalı ve nasıl konuşmalı 😆
Bence konu havada kalsın konuşun. Aynı fikirde olmak zorunda degilsiniz. Ayrıcı evlilik biraz alttan almakla oluyor buraz siz biraz o. Bence evlilik sevgi ve karşıdakine kıyamamaktır gidin sarilin barışın. Ya da kavgalardan sonra konuşmaya devam edin küsmeyin yani. Eskiden kuserdik şimdi anlattıgım şekilde yapiyoruz daha iyi gidiyor. Küs geçen zamana yazık cidden. Kizma nedeninizi anlatin ama küsmeyin karşıya da aynisinı beklediğinizi iletin

Esler birbirini rakip olarak gormemeli evlilikte. Hakliysam da haksizsam da adim atmayi denerim. Evde bir tane cocugum var. Cocugum bizim bu tartismamizi hissediyor ve ilk hafizasina boyle seyleri kaydetmesini istemiyorum. Kin tutan, asiri ofkeli, kolay kolay sucunu kabullenmeyen ve katir inatli biriydim evlenmeden once. Simdi daha anlayisli, daha iliman olmaya caba gosteriyorum. Ufak tefek tartismalarda da bazen esim once davraniyor bazen de ben. Hic hesabini tutmadim. Ki zaten ayni evin icindesin ayni yataga gireceksin bunu devam ettirerek eline sinirden baska ne geciyor diye kendimi telkin ediyorum. Cocugum oldugu icinde mumkunse zaten surtusmemeye, olursa da o anda konuyu kapatip alevlenmeden; daha sakin bir anda konuyu aciyorum/z.

Bu tartışmaların çoğunda, iki taraf da kendince haklı olabiliyor. O nedenle haklı-haksız meselesinden çıkıp, küs kalarak elime ne geçecek ki diye düşünürüm hep. Zaten eşimle küsersem, evde tamamen yalnız kalırım. Biz bir türlü küsemiyoruz.
Sabah kahvaltı sonrası çay içerken beni sinir etti bir şekilde. Normalde olsa çaydanlığı kafasına geçirmem gerekirdi ama ben ne yaptım?
"Tamam beni sinir etme de çay getir, affedeyim seni" dedim. Hemen deyip getirdi. Emrivaki yapınca, haklı mıyım diye düşünmüyor pek sağ olsun. 😂

Hakli ,haksız farketmiyor bizde konuşulması gerekiyorsa konuşulur . Bilmiyorum ... Trip nasil atılır ,laf nasıl söylenir ben pek bilemem . Dan dan biraz bizde durum . Herkes ne soyleyecekse söyler rahatlar 😃

Kim haksizsa o konusmali. Ama bilmiyorum ya erkeklerde bir zamandan sonra umursamama mi basliyor sevgi mi bitiyor pek cozemedim ben yanina gitmezsem 2 hafta kus kalabilir kendisi . Benim vicdanim el vermiyor bana ne yaparsa yapsin 10 dk sonra yanina gidesim geliyor bazen gidiyorum bazen gitmiyorum sonradan niye konusmuyosun vs diye kavga ediyorum. Oyle de boyle de kazanamiyorum.
Biraz once tartistik mesela ben yatak odasinda agliyorum o oturma odasinda cips cikolata almis kapiyi kapatmis telefonda arkadaslariyla sohbet ediyor 😞

Back