• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte cinsellikten utanmak

sophiex

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
33
24
3
28
Herkese merhaba, nişanlıyım ve yakında evlenicem size bir derdimden bahsetmek istiyorum. Ben geçmişte birkaç kez cinsel tacize uğradım ve bu nedenden dolayı içime kapandım utangaç biri oldum. Nişanlımı seviyorum fakat onu cinsel açıdan hayal kırıklığına uğratmaktan korkuyorum. Cinsellik bana korkunç bir olay olarak görünüyor. Yakında terapi alicam. Sormak istediğim şey daha önce benim gibi durumlar yaşayan ve sonradan düzelenler var mı? Mesela bu konuda çok utangaç olup daha sonra alışmak mümkün mü. Cevaplarsanız çok sevinirim

Tedaviniz bitmeden evlenmeyin. Umarim düzelir, istedikten sonra duzelmeyecegini sanmam iyi bir doktorla elbette.

Sizin durumunuz sıradan bir utangaçlık değil. Gideceğiniz uzman sorunu çözecektir. Yani biz buradan ne desek boş.

Herkese merhaba, nişanlıyım ve yakında evlenicem size bir derdimden bahsetmek istiyorum. Ben geçmişte birkaç kez cinsel tacize uğradım ve bu nedenden dolayı içime kapandım utangaç biri oldum. Nişanlımı seviyorum fakat onu cinsel açıdan hayal kırıklığına uğratmaktan korkuyorum. Cinsellik bana korkunç bir olay olarak görünüyor. Yakında terapi alicam. Sormak istediğim şey daha önce benim gibi durumlar yaşayan ve sonradan düzelenler var mı? Mesela bu konuda çok utangaç olup daha sonra alışmak mümkün mü. Cevaplarsanız çok sevinirim
cinsel açıdan birini hayal kırıklığına uğratma fikrine bi kere elveda diyin çünkü siz karşı tarafı tatmin etmekle yükümlü bir birey değilsiniz.
cinsellik iki yönlü olur..
sizin olduğu kadar onun da sizi tatmin etme yükümlülüğü var ki onun sizi tatmin edip etmeme konusunun da bi garantisi yok, öncelikle bunu bi kenara not edin :)
daha sonra da cinsal taciz mevzusunu kendiniz için aşmak istiyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz. bu evliliğiniz için olmanın öncesinde kendi ruh sağlığınız için çok önemli..

Tacize uğramış olmak çok üzücü bir durum
Tedavi almak size iyi gelir devam edin
Evlilikte cknsellikse sevdiğiniz insanla uyum içinde olur gider utanmayın korkmayın tedaviyle birlikte kendinizi motive edin sakinlentirin

Yardım almaya karar vermeniz mükemmel bir adım, bu adımı atan insan hepsini aşacaktır, örnek aramanıza gerek bile yok. Siz umut vadediyorsunuz, kesinlikle başarılı ve mutlu olacaksınız, inanın buna yeter

Hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim. Haklısınız bu durum tek yönlü değil fakat ben hep kaçmaktan korkuyorum. Eşim de daha sonra bu durumdan sıkılacaktır. Haftaya terapi almaya başlıyorum umarım işe yarar :(

Eşinizle konuştunuz mu? Sizi gerçekten seven birisi bunu aşarken her daim yanınızda olacaktır zira sizin durumunuz durduk yere korkmaktan farklı. Önce cinselliğin kendiniz için olduğunu hatırlayın, sadece mutlu etmek için uğraşan sağlıklı bir insan bile bir süre sonra kaçmaya başlar. Lütfen iyi bir terapi alın ve kendinize odaklanın.

Back