Evlilik

Tamam süper, kuzeninizle mi evlisiniz ?

Mesela insan amcasının oğlu olan kuzenini ne diye sınıflandırmalı?

Bize daha ilkokuldan itibaren aile ağacı çıkarılırken,kuzen=akraba olarak öğretildiği için soruyorum.
cuk olmuş

Dıdısının dıdısını bende saymıyorum..Kardeş gibi büyüyenler için korkunç birşey bence..Benimde rahmetli dedemle babanem amca çocuğuydu ,onlarda birbirlerini görmeden büyümüşler..

Dıdısının dıdısını bende saymıyorum..Kardeş gibi büyüyenler için korkunç birşey bence..Benimde rahmetli dedemle babanem amca çocuğuydu ,onlarda birbirlerini görmeden büyümüşler..
o yüzden akraba deyince benim aklıma sadece kuzenler gelmiyor..
ben mesela dayımın, amcamın teyzemin çocuklarıyla kardeş gibi büyüdüm. evlerimiz yan yanaydı, her zaman yanyanaydık.. ama halamın çocuklarını yolda görsem tanımam evlilik amacıyla demiyorum ama halamın çocuklarına da kardeşim diyemiyorum

Anladım bakış açınızı..Ben genlerden dolayı görüşmesem bile sıcak bakamıyorum meseleye..

Tamam süper, kuzeninizle mi evlisiniz ?

hayir degilim. Kuzenimlede herhangi bir gönül bagim yok "sevgi" anlamdinda Kuzenime o gözlede zaten bakmam ben sahsen ama bakanida garipsemem ama dediginiz gibi kardes gibi büyümedilerse. Netice olarak sizinle ayni fikirdeyim.

Ben duruma akraba veya degil diye bakmiyorum dikkat edilmesi gereken kişilik nasil insan oldukları.Eğer iyi insanlarsa akraba evliliğini tercih ederim.Bilmediğin yabancıdan iyi.

`