• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik

ama yanlış yorumluyorsunuz. halayı sevmiyor olabilirsiniz. ama kulladığınız kelimeyi doğru bulmadım. ama bir halta benzemiyor demenizi doğru bulmadım. insanlar bir halta benzetmiş demeki ondan tepelenip duruyor.

edit: neyse konuyu dağıtmak istemiyorum.

Bence de dağıtma

Dahası konu sahibine şiddette uygulamış
Sonradan okudum onları
Çok zor kız geçip gtse ailesıde sırtını döner.
Adetlerı çok ağır.
Allahtan ölüm istenmez ama inş. geberir adi herif.

İyiki evlenmişsiniz, yoksa bu insanların hepsi aç ve perişan sokakta kalacaklardı.

Ağ..na sı...dım böyle adamın. Ama sana ne desem bilemedim şimdi.

Bir çözüm sunamıyorum Allah yardım etsin ne diyim.

Bazı bölgelerin adetleri gerçekten cinsiyet ayrımcı. Allah akıl fikir versin.

Eve gelen misafiri çekmekten çok daha vahim o Zaman konu sahibinin durumu..

Fake değilse tabi..

Sana da Allah kolaylık versin. Kayın ailen böyle ise senin de.. Eltiye yapılan zulüm sabah sabah sinirimi zıplattı

Hiç sorma. Ama artık kanıksamışlar maalesef. Ben kabul etmem ama ora insanı artık kendine bunu reva görüyor. Bi de eğitim olmayınca. Boyun eğiyorlar.

töre ben boşansam ailem beni reddeder tabi onların tarafından bosanan es ölüme mahkum dini nikahım var diqerini kıymasını ıstemiyorum
cok cahilsin resmi nikahın bile yok.yani evli bile değilsin. seni resmen kulanmak için almiş. bizde bu yok bizde şu yok devam et böyle.yarın 2 code alırsa bizde öyle dersı.gerdeğedemı cümbür cemaat girdiniz :))) törelerını bağlı olan erkek eve onun bunun adamını alıp sana hızmet etırmez.benım eşim çok modern olduğu halde evenekar arkdaş almazdı hic. evli arkadaşları gelır eşlerıyle.

:-) vay anasını. Kadının içinde bombalar patlıyor demek ki!
Ben düğünlerde bile oynamam mesela
Düşün yani kaynanam aksine çok oynak
Evde durduk yere şıkır şıkır oynayınca böyle kalıyodum :KK57: deli sanıyo insan
Hani müzik yok bişey yok mutfaktan tabak getirirken oynayanı yeni görünce şaşırıyordum da
Zamanla ona bile alışıyo insan

Bir başkası da halay çekebilir
Bu beni bağlamaz

Ama ya benimsin ya toprağım deyip kadını dövüyosan ona seyirci kalınmamalı

Ben bu düşüncesizliği anlayamıyorum.
Kayınlarım misafir olarak gelip birkaç gün kaldılar o zaman bile rahat edemedim.
Sonuçta ende yabancı (kan bağın olmayan) bir erkek.
İnsan kendi evinde bile rahat olamayacaksa nerede olacak ki?
Anlayışsız insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor.
öyledir insanın babası evinde olunca bile kıyafetimize oturuşumuza dikkat ederiz ben ne yapim yeni evliyim yemek bilmiom iş bilmiom . yavas yavas ben cocuk hareketleri yapan bir insandm buraya geldim geleli cok yaşlı hasta hisediom kendimi

valla konusmaya korkuyom ne zaman konuşsam ailemi arayıp beni sucluyor bazen öyle durum oluyorki ben kendi kendime düsünüyom hata bende yemin olsun ayaklarını bile yıkıyorum
poposunuda siliyormusum bence fake

destekcim yok olamaz benim eşim akraba en önemlisi kurttur . ancak ölüm ayırır mezhebi var bizde dogulu olan kimse yokmu beni anlarlar

arkadaşım bu birazcıksa senin elinde.
20 yaşına gelmişsin. Ailene laf geçirememiş evlenmişsin. Şimdi eşinemi laf geçireceğini sanıyorsun..
Bu hayatı sen ve ailen sana laik gördü. Ki muhtemelen ailene göre hiç bir sorun yok.
Evlenmemek için mücadele etseydin okumaya çalışsaydın belki daha iyi hayat şartlarına sahip olabilirsin. çok yakışıklı olunca sende istemişsin demekki..
18 yaşında liseden mezun olup 20 yaşında evlenmişsen, bu arada 2 sene ne yaptın. gerçekten dişini tıranğine katıp eğitim hayatın için mücadele ettin mi? yoksa iyi bir kısmet gelse de evlensem diye mi bekledin?
farklılık yaratmak biraz da sizin elinizde. kendimden birkaç örnek verecekktim ama vazgeçtim..
Hayat herşeyi altın tepsi ile önümüze sermiyor..
Daha sonrada madur edebiyatına girmeyin.. Birazcık mücadele birazcık azim.. Görücü usulu ile evlenmiş, herşeyi kabul edebilen, şiddetine bile göz yuman bir profille eşininn ve ailesinin karşında duran bir gelinsin onlar için..
Bu saaten sonra, açıktanda olsa bir üniversite okuyabilirsin. üniversite bittikten sonra başka sınavlarına girip, sırtını yaslayacağın bir meslek edinebilirsin. şimdi evde oturup canın sıkılacağına, bir işe başvurabilirsin.

destekcim yok olamaz benim eşim akraba en önemlisi kurttur . ancak ölüm ayırır mezhebi var bizde dogulu olan kimse yokmu beni anlarlar

YA canım ben seni anladım ama bu şekilde nekadar daha sürer ! onun için fikir yürütmeye çalışıyorum,
Çok zor bir durum ya gerçekten rabbim yardımcın olsun....

töre ben boşansam ailem beni reddeder tabi onların tarafından bosanan es ölüme mahkum dini nikahım var diqerini kıymasını ıstemiyorum

Ee siz zaten evli değilsiniz ki
Sizi hizmetçi olarak eve almışlar
Fazla beklenti içine girmeyin zaten görüp görebileceğiniz saygı sevgi bu kadar

Back
X