• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

Ben sizi cok iyi anliyorum. Manevi olarak bu hayati biriyle paylasabilmek gercekten cok guzel ve iyi hissettiriyor. Ben 26 yasimda evlendim, 32 yasimda anne oldum. Cevreme gore hem gec evlendim hem de gec anne oldum ama Esim olmasaydi evlenmezdim de cocuk da yapmazdim.

Gercekten hayati paylasabilirim dediginiz kisiyle birlikte olunca dunyaya bambaska gozlerle bakabiliyor insan . Guvenli baglarla kurulmus bir iliskiyle yapilan evlilik ömur uzatir. Umarim sizde boyle bir iliski yasayabileceginiz biriyle karsilasip hayat arkadasi olma yolunda ilerlersiniz 🙏🏻
Umarım teşekkür ederim deneyiminizi paylaşıp güzel dileklerde bulunduğunuz için💖

ahahah bu sizi üzecek belki ama hekimim bence siz de kendinize bir hayat edinin
Hiç şaşırmadım. Genelde doktorlar birbirleriyle evlenir. Aynı işi yapan insanlar daha iyi anlaşır. Sen bulamadıysan sorun sende muhtemelen kimse yanaşmamış heralde sana

ben hak vermiyorum size ama anlıyorum. siz de içten içe biliyorsunuzdur düşüncelerinizin çok yerinde olmadığını ama insan yaşadığı toplumdan bağımsız bir kişi değil. bir sürü kişiden bu yönde bir ima beklenti duyunca insan eninde sonunda içten içe kendini yemeye başlıyor.

sorunuzu da şöyle cevap vereyim. annem 27 yaşında evlenmiş ve kendi dönemine göre geç bir yaş. ben 23 yaşındayken o dönemki erkek arkadaşımla evlenmek istediğimde annem çok karşı çıkmıştı. en azından birkaç yıl kadar bekle dedi, bu yaşta fikirlerin çok değişir, şimdi iyi bulduğunu iki sene sonra kötü bulabilirsin dedi. iyi ki annemi dinlemişim o yaşta evlensem o adamdan mutlaka boşanırdım. sonra zaman geçti yıllar geçti 30 yaşında evlendim. gerçekten iyi ki diyorum sürekli çünkü kendimi tanıdığım bildiğim ne istediğimi bildiğim yaştaydım.

evlilik biraz kısmet meselesi olur mu ne zaman olur nasıl olur bunlara çok fazla müdahale edemiyor insan ve cidden beklemediğin anda oluyor :) şimdi bekarlığın tadını çıkarın, karşınıza düzgün biri çıkarsa evliliği gündeme alırsınız.

Neden linçlendiğinizi anlamadım, bu tip kaygılar çok normal. Hayattan ne istediğine ne beklediğime göre değişir, herkes 35ine kadar bekar gezmek istemeyebilir. O tercihse evlenip hayat arkadaşı ile yola devam etmek istemekte bir tercihtir. Genç anne olmayı dilemek yada yaş alıp daha tecrübe ile anneliği deneyimlemekte.
Yaşıtız ve çok gençsiniz hiç karamsar düşünmeyin, mesele koca bulamamak evde kalmak vs değil, istenilen hayata geç mi kaldım kaygısı
Zaman algısı değiştiği için elbette geç kalmadınız, sadece kendinizi kapatmayın 30da anne olmam gerek yada 1 sene kimse olmasın hayatımda gibi keskin sınırlar çekmeyin. Artık herkes 30larında evlenip çocuk yapıyor, eskinin 20-25i şimdi 30-35 olarak güncellendi

3oların ortasında evlenmiş biri olarak sizi anlıyorum ama inançlı biri olmamama rağmen diyorum ki evlilik tamamen kader nasip kısmet artık ne denirse o. Çevremde hiç evlenmemiş 40+ 50+ kişiler var belki hiç evlenemeyedebilirsiniz psikolojinizi her duruma hazırlayın hayat bu herkes evlenecek diye bir kural yok

30'da evlendim, 35 ve 37'de dogum yaptim, cocuklarimin yaşım kaynakli hicbir sikintisi/dezavantaji yok cok sukur, ha olabilir miydi olabilirdi ama genc yastada olabilirdi, ha bu arada yasim 35 olmasina ragmen asla dogurganlik tedavisi gormek zorundada kalmadim.

Bakis acinizi degistirin, evlenemedim diye dert ederseniz gunun sonunda sacma sapan bi evliligin basrolu olursunuz.

Sırf yaşım geçiyor diye evlilik istemek ne? Kime göre neye göre yaşınız geçiyor 40 yaşında aşk evliliği yapıp mutlu olan bir sürü insan var. 30 yaşında anne olmak da günümüz için en normali. Çevremdeki çoğu insan 30 35 yaşında anne oluyor artık.

30'da evlendim, 35 ve 37'de dogum yaptim, cocuklarimin yaşım kaynakli hicbir sikintisi/dezavantaji yok cok sukur, ha olabilir miydi olabilirdi ama genc yastada olabilirdi, ha bu arada yasim 35 olmasina ragmen asla dogurganlik tedavisi gormek zorundada kalmadim.

Bakis acinizi degistirin, evlenemedim diye dert ederseniz gunun sonunda sacma sapan bi evliligin basrolu olursunuz.
İnsanların 30lu yaşları çok büyük bir şey sanması ne alaka ya. Anne olmak için en doğru yaşlar bana göre. Erken anne olmak ya da evlenmek çok mu iyi bir şey sanki

Evlenemedim diye üzülmek değil, evlenmedim hata mı ettim geç mi kaldım sorgusu.
sevgiliizden neden ayrıldınız?

hata mı ettim diye sorgulamak için
gerçekten evlenmeye gidebilecek bir ilişkiden olmayacak bir sebeple vazgeçen taraf filan olmak lazım

öyle birşey varsa hata olabilir tabi

ama değilse denginizi bulamadıysanız
evlilik düşünecek adam olmadıysa, e ilişkiniz olduğuna göre asosyal ilişki karşıtı da değilsiniz.hatanız ne? daha iyi adaylar bulmamış olmak mı

anlamadım

İlişkiniz yeni bittiği için böyle düşüncelere kapılmış olabilirsiniz.
28 yaşımda çevre söylemleriyle evde kalmıştım :))
Sevgilim de vardı ama millet dedi ya da öyle düşündüm diye evlenmek istedim. 30’da evlendim. Evlilikten emin olmak lazım. Siz de böyle düşünüyorsunuz sanırım, bu sebeple süreçlere takıldınız. Ben üstüne 2 sene de gezelim dedim, çocuk düşünmedim hemen. 32 yaşındayım hamileyim. Zaman kime ne gösterir bilinmez. Her şeyin vakti geldiğinde olduğuna inanmak lazım.

siz daha evde kaldık deyin, adamlar 85te evleniyor peheeey

Eklentiler

• Screenshot_20260426_034407_Brave.webp
    Screenshot_20260426_034407_Brave.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 13
28 yaşıma geldim etrafımdaki birkaç bekardan biri kaldım. Halkın çoğunluğunun saygın bulduğu bi mesleğe sahibim çok şükür ekonomik özgürlüğüm var ama sanki geç kaldım gibi hissediyorum evliliğe. Sevgilimden geçen ay ayrıldım. Yeni biriyle tanışmaya şimdilik cesaretim yok. Diyelim ki tanıdım birini en erken 30umda evleneceğim anneliğe de çok geç kaldım. Bu his nasıl geçecek? Geç evlenen ablalarımdan tavsiye almak istiyorum
28 yasında evde kaldım kafa yapısı
halkın çoğunluğunun saygı duyduğu bir meslekle ve eğitimle de düzelmiyor demek ki
ne yazık

28 yaşıma geldim etrafımdaki birkaç bekardan biri kaldım. Halkın çoğunluğunun saygın bulduğu bi mesleğe sahibim çok şükür ekonomik özgürlüğüm var ama sanki geç kaldım gibi hissediyorum evliliğe. Sevgilimden geçen ay ayrıldım. Yeni biriyle tanışmaya şimdilik cesaretim yok. Diyelim ki tanıdım birini en erken 30umda evleneceğim anneliğe de çok geç kaldım. Bu his nasıl geçecek? Geç evlenen ablalarımdan tavsiye almak istiyorum

Evlilik/çocuk/boşanmak vs bunlar şu yaşta yapılır diye yazılı bir kural yok ki.Birileri birşeyleri ortalama benzer yıllarda yaptığı için normal kabul edildiğine inanılan bir skala var sadece. Tabi belirli yaştan sonra doğurganlık düşecek ama yarın bile evlenseniz bu sene hamile kalamayabilirsiniz bu biyolojik bir mesele hem sadece sorun kaynağı siz de olmayabilirsiniz belki deli gibi aşık olduğunuz adamın sağlık sorunundan kaynaklı olacak bu durum. Güzel yaşların kıymetini bilmeli insan geç olunca insan üzülmüyor merak etmeyin. 🙂

Erken evlenen biri olarak bir b.kun sahibi olamadım maalesef. Madalya da takmadılar..

Bir kızım bir de tertemiz ankastrem ve pandik atağım oldu.

Bir evlenen bir evlenmeyen pişman .İki taraftan da ayrı konular ayrı şikayetler .Bu arada anne olmak için yaşlı değilsin herkes 20 lerinde evlenmek zorunda da değil kader kısmet.Öyle bir evlilik yaparsın ki nerden evlendim dersin çok dertlenme

45 yaşında evlendim.Senin düşünce tarzına göre evde kalmıştım.Bu yüzden sana vereceğim bir tavsiye yok.Allah akıl fikir versin diyebilirim sadece
Biraz yakışıksız gibi görünecek ama 45 yaşında nasıl evlenecek birini bulabildin? Nasıl tanıştın?

Back
X